vrijdag 10 juli 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zat
26
Jul ’08

16:00 uur

Oefen wedstrijd

Stadion: GN Bouw Stadion

  toeschouwers.

FC Dordrecht

1

1

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Danny Makkelie

Basisopstelling

Henk Timmer
Serginho Greene
André Bahia
Denny Landzaat
Danny Buijs
Giovanni v. Bronckhorst
Georginio Wijnaldum
Luigi Bruins
Nicky Hofs
Jon Dahl Tomasson
Michael Mols

Wisselspelers

Sherif Ekramy
Ron Vlaar
Karim El Ahmadi
David Manteiga
Michal Janota

Wissels

Geen
Michal JanotaLuigi Bruins (31)
Sherif EkramyHenk Timmer (46)
David ManteigaJon Dahl Tomasson (46)
Karim El AhmadiMichael Mols (62)
Ron VlaarSerginho Greene (70)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Derveld(38)(e.d)
Ribeiro(68)
Geen

Wedstrijdverslag

Feyenoord is in de eerste oefenwedstrijd naafloop van het trainingskamp in Oostenrijk blijven steken op 1-1 tegenFC Dordrecht. De Rotterdammers kwamen in de eerste helft op voorsprongdoor een eigen doelpunt van Fernando Derveld, maar de van Feyenoordgehuurde Jerson Anes Ribeiro trok na rust de stand gelijk. Luigi Bruinsviel halverwege de eerste helft uit met een bovenbeenblessure.

Feyenoordbegon stroef aan de oefenwedstrijd in Dordrecht. Soepele aanvallenkwamen nauwelijks tot stand en schijnbaar simpele ballen werdengeregeld verkeerd gespeeld. Kenmerkend daarvoor was dat het enigedoelpunt van de eerste helft tot stand kwam met dank aan een verdedigervan de thuisploeg.

Fernando Derveld had zijn eigen doelman inde openingsfase al eens bijna tot verlegenheid gebracht, maar zevenminuten voor rust had zijn inzet op eigen doel meer ‘succes’. SerginhoGreene probeerde met een vrije trap van achteruit Michael Mols in dediepte aan te spelen, maar in plaats daarvan vond hij het hoofd vanDerveld. Die kopte de bal over doelman Govert Boyen en in het doel:0-1.

Helemaal volgens de verhoudingen op het veld was datniet, al had Feyenoord tegen die tijd al op voorsprong moeten staan. Naruim tien minuten spelen passeerde Jon Dahl Tomasson de Dordtsedoelman, maar het schot dat volgde werd op de lijn met de hand gestoptdoor een verdediger. Dit had een strafschop op moeten leveren, maarscheidsrechter Makkelie liet doorspelen.

Aan de andere kantwaren er ook kansen voor Dordrecht de noteren. Rihairo Meulens was opslag van rust tot tweemaal toe dichtbij. De eerste keer kon hij alleenop het doel van Timmer af, maar werd hij bijtijds ingehaald doorGiovanni van Bronckhorst, die door het ontbreken van Tim de Cler alslinksback stond opgesteld. Drie minuten later zag Meulens een schotjenipt voorlangs gaan.

Feyenoord moest het tegen die tijd alstellen zonder Luigi Bruins. De middenvelder liet zich in de ingelastedrinkpauze, halverwege de eerste helft, vervangen met eenbovenbeenblessure. Voor hem in de plaats kwam Michael Janota.

Even na rust kreeg Nicky Hofs de grootste mogelijkheid om de scoreuit te bouwen. De middenvelder zette een knappe één-twee op metGeorginio Wijnaldum, maar zijn schot was vervolgens niet nauwkeuriggenoeg en zeilde over.

Een andere Feyenoorder kreeg nazeventig minuten spelen de bal wél achter de doelman. Alleen was ditjuist de enige Feyenoorder in het shirt van FC Dordrecht. Nadat hij naeen uur spelen de paal al had geraakt met een vlammend afstandschot,had de van Feyenoord gehuurde Jerson Anes Ribeiro tien minuten latermeer succes, door doelman Ekramy vanuit bijna dezelfde positie tepasseren: 1-1.

Feyenoord drong in de slotfase nog wel aan omhet winnende doelpunt te maken, maar afgezien van wat afstandschotenkwamen de Rotterdammers nauwelijks echt dichtbij. Zo werd een zwaretrainingsweek afgesloten met een gelijkspel in Dordrecht.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1