vrijdag 4 december 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
03
Aug ’08

20:00 uur

Oefen
Jubileumtoernooi wedstrijd

Stadion: De Kuip

  toeschouwers.

Feyenoord

1

3

Celtic

 
Scheidsrechter: Braamhaar

Basisopstelling

Boruc
Wilson
Naylor
Caldwell
O’Dea
McGeady
Hartley
Brown
Donati
Samaras
Vennegoor of Hesselink

Wisselspelers

Brown
Hinkel
Balde
Mc Gowan
McDonald

Wissels

BorucBrown(46)
HinkelWilson(46)
BaldeHartley(66)
Mc GowanSamaras(58)
McDonaldVennegoor of Hesselink(46)

Gele Kaarten

Geen
Caldwell

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

 Leroy Fer (56)
Samaras(12)
Vennegoor of Hesselink(15)
Vennegoor of Hesselink (38)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft zondag ook de tweede wedstrijdop het eigen Jubileumtoernooi verloren. De ploeg van Gertjan Verbeekkwam ondanks een sterke tweede helft te kort tegen Celtic. De Schottenliepen via doelpunten van Vennegoor of Hesselink (2x) en GiorgosSamaras in de eerste helft uit naar een 0-3 voorsprong, Leroy Fer deedna een uur spelen wat terug namens Feyenoord. Door de 1-3 nederlaageindigt Feyenoord het Jubileumtoernooi als vierde.

Evenalstwee dagen eerder keek Feyenoord al vroeg in de wedstrijd tegen eenachterstand aan. Celtic had er weliswaar tien minuten meer voor nodigdan Borussia Dortmund, maar sloeg in een tijdsbestek van een kwartierwel direct twee keer toe.

Beide keren zag het verdedigendeingrijpen aan Feyenoord-zijde er niet helemaal goed uit. Bij de eerstetegentreffer zag Serginho Greene een vrije trap door de wind over zichheen gedragen worden, waarna Giorgos Samaras de bal kon oppikken omvervolgens Sherif Ekramy in de lange hoek te passeren: 0-1.

Binneneen paar minuten werd de doelman gelijk nog een keer verslagen. De balkwam dit keer hoog vanaf de linkerkant, waarna André Bahia ingeklemdtussen twee aanvallers vlak voor het doel geen kans maakte. JanVennegoor of Hesselink klom uiteindelijk het hoogst en kon binnenkoppen: 0-2.

In de fase die volgde was Feyenoord veruit desterkste ploeg en de Rotterdammers maakten ook aanspraak op eentegentreffer. Diego Biseswar kwam daar het dichtst bij, toen hij naruim twintig minuten spelen vlak voor het doel van Celtic finaal overde bal heen maaide. In de rebound stuitte Denny Landzaat op de doelman,waarna het slotakkoord voor Leroy Fer was, die hoog over schoot. Nog indezelfde minuut kwam Fer nogmaals in de buurt, toen zijn afstandschotnet naast de paal rolde.

Toch was het Celtic dat nog voor rustde voorsprong verder uitbreidde. De situatie was voor een groot deel tevergelijken met het eerste doelpunt van de wedstrijd. Ditmaal wasVennegoor of Hesselink aan de aandacht van Danny Buijs ontsnapt,waardoor hij een hoge voorzet vrij kon aannemen en in de lange hoekbinnen schieten: 0-3.

Zo leek de belangrijkste taak voorFeyenoord in de tweede helft om de schade beperkt te houden en niet aante lopen tegen een nederlaag met grote cijfers. Maar in plaats daarvannam de ploeg van Gertjan Verbeek direct het heft in handen, op zoeknaar de aansluitingstreffer.

Die viel ook, na een uur spelen.Denny Landzaat zette de actie op met Fer, die vervolgens een geslaagdeéén-twee aanging met Michael Mols. Hiermee verkreeg Fer de gewensteruimte om een schot van afstand te lossen, waarmee hij de doelman harden laag passeerde: 1-3.

Georginio Wijnaldum leek vijf minutenlater de marge verder te verkleinen, toen hij na een prima steekpassvan Giovanni van Bronckhorst zichzelf vrij speelde voor de keeper. Demiddenvelder deed in feite alles goed, maar stuitte desondanks opdoelman Brown.

Twintig minuten voor tijd herhaalde Wijnaldumdat kunstje, toen hij wederom oog in oog met de doelman kwam te staan.Ditmaal was de hoek lastiger, waardoor Brown voor de tweede keer inkorte tijd een doelpunt wist te voorkomen.

Afgezien van tweeafstandschoten van Mols, kwam invaller Kermit Erasmus vijf minuten voortijd nog het dichtst bij een tweede Rotterdamse treffer. Na eensteekpass van Wijnaldum passeerde de kleine aanvaller zijn directetegenstander, maar het schot op doel dat volgde was niet hard genoeg omde doelman te verontrusten.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1