woensdag 30 september 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Vri
08
Aug ’08

19:30 uur

Oefen wedstrijd

Stadion: Maassluis

  3.000 toeschouwers.

Excelsior Maassluis

0

7

Feyenoord

 
Scheidsrechter: R.Sinke

Basisopstelling

R.v.d.Velde
Zalmijn
Monteiro
Giessen
Dupon
Ibrahim
Xanthopoulos
Nouwen
Witvoet
Tavares
Ramos
S.v.d.Velde
Sherif Ekramy
Kevin Hofland
Norichio Nieveld
Danny Buijs
Georginio Wijnaldum
David Manteiga
Diego Biseswar
Michal Janota
Nicky Hofs
Kevin Wattamaleo
Kermit Erasmus

Wisselspelers

Kardol
Wever
El Azzouti
Stans
Rusland
Ron Vlaar
Tim de Cler
Serginho Greene
André Bahia
Denny Landzaat
Giovanni v. Bronckhorst
Leroy Fer
Luigi Bruins
Jon Dahl Tomasson
Michael Mols

Wissels

KardolZalmijn(60)
WeverMonteiro(60)
El AzzoutiIbrahim
StansNouwen(60)
RuslandS.v.d.Velde(60)
Serginho GreeneDanny Buijs (46)
Denny LandzaatNicky Hofs (46)
Leroy FerMichal Janota (46)
Tim de ClerKevin Wattamaleo (46)
André BahiaKevin Hofland (46)
Michael MolsKermit Erasmus (46)
Luigi BruinsGeorginio Wijnaldum (46)
Jon Dahl TomassonDiego Biseswar (46)
Giovanni v. BronckhorstDavid Manteiga (46)
Ron VlaarNorichio Nieveld (46)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
 Diego Biseswar (16)
 Michal Janota (34)
 Diego Biseswar (35)
 Leroy Fer (48)
 Denny Landzaat (55)
 Ron Vlaar (67)
 Luigi Bruins (72)

Wedstrijdverslag

       

Kevin Hofland heeft vrijdagavond voor heteerst deze voorbereiding speelminuten gemaakt. In de wedstrijd tegenExcelsior Maassluis, die eindigde in 0-7, kwam de verdediger de heleeerste helft in actie. Hofland had voorgaande duels moeten missen,wegens het herstel van een operatie aan zijn enkel. De doelpunten inMaassluis kwamen op naam van Diego Biseswar (2x), Michal Janota, LeroyFer, Denny Landzaat, Ron Vlaar en Luigi Bruins. Ook Jon Dahl Tomassonmaakte zijn rentree, nadat hij in de wedstrijd tegen FC Dordrecht eenbilspierblessure had opgelopen.

Feyenoord mocht bij rusttevreden zijn over het vertoonde spel, hoewel dat in de score nog niethelemaal tot uitdrukking was gekomen. De Rotterdammers hadden devoorgaande 45 minuten Excelsior Maassluis vrijwel constant onder drukgehouden, maar verzuimden om dit te bezegelen met een grote score.

Dithad deels te maken met een gebrek aan geluk in de afwerking. Zo schootKermit Erasmus van dichtbij op de binnenkant van de paal, kopte KevinHofland een corner nipt over en lag de doelman op slag van rust in deweg op een intikker van Georginio Wijnaldum.

Opvallend was dat de schoten die wel doel troffen in de eerste helft,allen van grote schoonheid waren. Met name de eerste treffer was er eenom in te lijsten. Diego Biseswar startte even over de middenlijn eensolo, die pas eindigde nadat hij doelman Van de Velde voorbij wasgelopen: 0-1.

Voor Biseswars tweede doelpunt van de avond wasminder individuele klasse nodig, al was de voorbereiding er niet minderfraai om. Erasmus liep zich na ruim een half uur spelen knap vrij enwerd in de diepte aangespeeld. De Zuid-Afrikaan stormde op hogesnelheid richting doel, waarna hij met een breedtepass de keeperomspeelde. Daar stond Biseswar klaar om binnen te tikken: 0-3.

Een minuut eerder had Michal Janota met enig geluk de 0-2 op hetscorebord gezet. De snelle flankspeler werd met een handigedoorsteekpass aangespeeld door Nicky Hofs, maar leek de bal niet ondercontrole te krijgen. Omdat de keeper vervolgens niet helemaal scherpwas, kon Janota de bal alsnog over de lijn werken.

Na rustwist een vrijwel geheel gewijzigd elftal van Feyenoord de verhoudingenop het veld wat beter te vertalen in de score. Zo had de ploeg albinnen twintig minuten de productie verdubbeld. Leroy Fer had de baleven na rust voor het intikken, op aangeven van Michael Mols, terwijlDenny Landzaat even later met een geplaatst schot de marge verdervergrootte. Ron Vlaar kopte daarna met zijn eerste doelpunt van devoorbereiding de 0-6 op het scorebord.

Jon Dahl Tomasson, die voor het eerst sinds het duel met FC Dordrechtweer in actie kwam, raakte in de tussentijd nog de paal, maar deeindstand werd uiteindelijk met wat geluk bepaald door Luigi Bruins. Demiddenvelder nam plaats achter een vrije trap vanaf een meter oftwintig en zag zijn schot aangeraakt worden door een speler in de muur.Hierdoor stond de doelman op het verkeerde been, waarna de bal rechtdoor het midden in het doel verdween: 0-7.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1