maandag 20 januari 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
05
Okt ’08

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip

  42.000 toeschouwers.

Feyenoord

0

2

NEC

 
Scheidsrechter: Kuipers

Basisopstelling

Gábor Babos
Daní Fernández
Peter Wisgerhof
Ramon Zomer
Youssef El-Akchaoui
Dominique Kivuvu
Arek Radomski
Lorenzo Davids
Lasse Schöne
Saidi Ntibazonkiza
Tim Janssen

Wisselspelers

Rein Baart
Patrick Pothuizen
Rutger Worm
Jhonny van Beukering
Mark Otten
Mark van den Boogaart
Bas Sibum

Wissels

Rutger WormSaidi Ntibazonkiza(87)
Mark van den BoogaartLasse Schöne(84)

Gele Kaarten

Ramon Zomer(45)
Saidi Ntibazonkiza(59)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
Tim Janssen(49)
Saidi Ntibazonkiza(56)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft zondag op ongelukkige wijze verloren van NEC. De Rotterdammers waren met name in de eerste helft de bovenliggende ploeg, maar verzuimden om het overzicht om te zetten in doelpunten. NEC toonde zich in de tweede helft effectiever en ging door doelpunten van Tim Janssen en Saido Ntibazonkiza met de winst strijken: 0-2. Karim El Ahmadi maakte met een basisplaats zijn competitiedebuut.

Drie dagen na de gewonnen Europa Cup-wedstrijd tegen Kalmar FF stond Feyenoord zondag weer een zware opgave te wachten. NEC had zich evenals Feyenoord geplaatst voor de groepsfase van de UEFA Cup en kwam dus vol vertrouwen naar De Kuip.

Feyenoord, waar Henk Timmer na een blessure terugkeerde onder de lat, nam desondanks vanaf de aftrap het voortouw. Het positiespel was weliswaar niet zo goed verzorgd als afgelopen donderdag, maar de ploeg van Gertjan Verbeek kreeg wel kansen. Maar waar Feyenoord afgelopen donderdag niet over geluk te klagen had bij de totstandkoming van de doelpunten, mistten de Rotterdammers zondag net een beetje fortuin.

Dat kwam het best tot uitdrukking na twintig minuten spelen, toen Roy Makaay met een slimme steekpass Georginio Wijnaldum vrij voor het doel zette. De middenvelder passeerde doelman Gabor Babos met een stiftbal, maar zag de bal op de lat belanden.

Het markeerde tevens het voorlopige eind van een stormloop van Feyenoord op het doel van NEC. Zo had in de voorgaande minuten Makaay net naast geschoten, kwam Wijnaldum net een stap te kort om na een knappe actie tot een schot te komen en zag Makaay een voorzet in niemandsland eindigen.

NEC kwam er aan de andere kant zelden uit. Slechts tweemaal hoefde Timmer in de eerste helft in actie te komen. De eerste keer wegens een hard afstandschot van Dominique Kivuvu, de tweede keer na een poging vanaf de zijkant van Saidi.

Ontbeerde het Feyenoord de eerste helft al aan geluk, voor de tweede helft gold dat zo mogelijk nog wat meer. Het doelpunt dat NEC kort na rust maakte, was hier misschien wel het beste voorbeeld van.

Nadat Diego Biseswar in het strafschopgebied van NEC neerging, verzuimde scheidsrechter Kuipers hiervoor een strafschop toe te kennen. In de tegenaanval die volgde wist Lorenzo Davids met een stiftbal aanvaller Tim Janssen te bereiken in Feyenoords zestienmeter. Hierbij ging Tim de Cler op het beslissende moment onderuit, waardoor Janssen vervolgens alle vrijheid had om binnen te schieten.

Het leed werd voor Feyenoord vijf minuten later nog iets groter, toen Saidi Ntibazonkiza de marge voor NEC verdubbelde. De rappe aanvaller kreeg de bal halverwege Feyenoords helft aangespeeld en startte een solo die pas eindigde vlak voor het doel van Timmer. Giovanni van Bronckhorst en André Bahia had hij tegen die tijd al van zich afgeschud, waardoor hij de bal vrij voor het inschieten had.

Door het inbrengen van de aanvallers Michael Mols en Michal Janota probeerde Verbeek in de resterende speeltijd iets te forceren, al betekende het wel dat achterin meer ruimte weggeven werd. Toch werd Feyenoord in het laatste halfuur nog verschillende keren gevaarlijk, alleen bleef de bal net elke keer verkeerd vallen. Bijvoorbeeld toen Luigi Bruins een afstandschot loste, dat ternauwernood langs de paal kon worden gewerkt door Babos.

Ook Wijnaldum beleefde niet zijn meest gelukkige wedstrijd. Nadat hij in de eerste helft al diverse malen dichtbij was gekomen, kon hij de bal twintig minuten voor tijd voor de tweede keer in de wedstrijd over de NEC-doelman stiften, maar dit keer mikte hij veel te hoog.

Feyenoord bleef ook in de slotfase aandringen, maar bleef keer op keer ongelukkig in de afwerking. Meest kenmerkend wat dat betreft was dat Makaay en Mols elkaar tien minuten voor tijd in de weg liepen, bij een uitgelezen schietkans in het strafschopgebied. Mols had in de laatste speelminuut alsnog de eretreffer op zijn voet, maar stuitte op de inglijdende doelman Babos.

Feyenoord – NEC Nijmegen
Scoreverloop:
49’ 0-1 Janssen
55’ 0-2 Saidi

Scheidsrechter: Kuipers

Geel: El Ahmadi, Greene, Zomer, Saidi

Opstellingen:
Feyenoord: Timmer; Greene, Bahia, Van Bronckhorst, De Cler; Bruins (67’ Janota), Wijnaldum, El Ahmadi (58’ Mols), Fer, Biseswar; Makaay
NEC: Babos; Kivuvu, Zomer, Wisgerhof, El-Akchaoui; Fernandez, Radomski, Davids, Schöne (84’ Van den Boogaart); Janssen en Saidi (87’ Worm).


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1