vrijdag 29 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
02
Nov ’08

12:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: Parkstad Limburg Stadion

  16.095 toeschouwers.

Roda JC

0

4

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Kevin Blom

Basisopstelling

Bram Castro
Jan-Paul Saeijs
Davy De Fauw
Pa Modou Kah
Marcel de Jong
Ruud Vormer
Anouar Hadouir
Marcel Meeuwis
Boldizsár Bodor
Sekou Cissé
Andres Oper
Henk Timmer
Kevin Hofland
Tim de Cler
Serginho Greene
André Bahia
Karim El Ahmadi
Leroy Fer
Giovanni v. Bronckhorst
Georginio Wijnaldum
Diego Biseswar
Roy Makaay

Wisselspelers

Przemyslaw Tyton
Edwin Linssen
Harrie Gommans
Jamaïque Vandamme
Kjell Knops
Mark De Man
Jeanvion Yulu Matondo
Rob van Dijk
Dwight Tiendalli
Timothy Derijck
Luigi Bruins
Michal Janota
Michael Mols
Kermit Erasmus

Wissels

Jeanvion Yulu MatondoAndres Oper(79)
Edwin LinssenAnouar Hadouir(79)
Dwight TiendalliSerginho Greene (39)
Luigi BruinsGeorginio Wijnaldum (79)

Gele Kaarten

Pa Modou Kah(81)
Kevin Hofland (50)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
 Georginio Wijnaldum (53)
 Leroy Fer (57)
 Roy Makaay (67)
 Diego Biseswar (70)

Wedstrijdverslag

<img src=”http://www.fr-fanatic.com/images/news/08/spelers/eredivisie.png” alt=”eredivisie.png” title=”eredivisie.png” class=”left” width=”150″ height=”153″ border=”0″ />
Feyenoord heeft zondag op overtuigende wijze een eind gemaakt aan een reeks van vijf competitiewedstrijden waarin niet werd gewonnen. Op bezoek bij Roda JC kwamen de Rotterdammers de eerste helft nog niet tot scoren, maar na rust werd via doelpunten van Fer, Wijnaldum, Makaay en Biseswar uitgelopen naar 0-4. Het betekende direct een enorme opsteker richting de UEFA Cup-wedstrijd van donderdag tegen CSKA Moskou. Serginho Greene moest zich vijf minuten voor rust laten vervangen met een knieblessure.

Het enige dat Feyenoord zichzelf voor rust mocht verwijten, was dat het niet een comfortabele voorsprong op Roda JC had genomen. Weliswaar ging het spel de eerste helft grotendeels gelijk op, maar de bezoekers kregen ontegenzeggelijk de betere kansen.

De twee grootste mogelijkheden die Feyenoord kreeg, waren nagenoeg identiek aan elkaar. Het enige verschil was de hoofdrolspeler. De eerste keer trok Diego Biseswar via een knappe individuele actie vanaf de linkerkant naar binnen, maar aangekomen bij de eerste paal verzuimde hij de bal terug te leggen, tot ontsteltenis van de vrijstaande Georginio Wijnaldum. Tien minuten voor rust herhaalde Karim El Ahmadi het kunstje van Biseswar, maar ook hij vergat de bal af te geven.

Tot die tijd was het meeste gevaar gekomen van de sterk spelende Wijnaldum, die met name in de openingsfase bij nagenoeg iedere geslaagde aanval betrokken was. Al binnen vijf minuten kopte hij een voorzet van Giovanni van Bronckhorst net naast, terwijl hij na een kwartier spelen een schot met links door doelman Bram Castro uit de kruising geplukt zag worden.

Roda JC lukte het aan de andere kant nauwelijks om gevaarlijk te worden, wat voor een groot deel te danken was aan sterk verdedigend optreden aan Feyenoord-zijde. Pas in de laatste minuut voor rust moest Henk Timmer voor het eerst echt in actie komen, toen een dieptepass over Tim de Cler heen vloog, maar niet gecontroleerd kon worden door Andres Oper.

Feyenoord bleek na rust geleerd te hebben van de lessen uit de eerste helft, want plots werden de kansen wél omgezet in doelpunten. Zo was het al vroeg in de tweede helft binnen vier minuten tijd twee keer raak. Bij de eerste gaf Van Bronckhorst de bal vanaf de linkerzijde voor, waarna Wijnaldum knap boven zijn directe tegenstand uit torende en in de korte hoek binnen kon koppen.

De marge werd even later verdubbeld, toen El Ahmadi evenals in de eerste helft vanaf de linkerkant het zestienmetergebied binnen kwam stormen. Ditmaal had hij wel oog voor zijn medespelers, waardoor hij de vrijstaande Wijnaldum kon bereiken. De middenvelder raakte de bal maar half, maar bereikte zo per toeval Leroy Fer die bij de tweede paal in een leeg doel binnen kon tikken.

Daarmee was direct de ban gebroken. Feyenoord gooide in de resterende speeltijd alle schroom van zich af en kon uitlopen naar een comfortabele 0-4. De doelpunten waarmee dit tot stand kwam, waren beiden van grote schoonheid.

Bij de 0-3 was een belangrijke rol weggelegd voor Wijnaldum. Hij dreef de bal vanaf het middenveld richting het doel van Castro en hield daarmee drie verdedigers druk bezig. Hierdoor kreeg Makaay alle vrijheid om de ruimte te zoeken en uiteindelijk hard onderkant lat binnen te schieten. Een paar minuten later had Makaay oog voor de diepgaande Biseswar, die vanaf een meter of zestien doelman Castro in de lange hoek verschalkte.

Roda JC – Feyenoord 0-4


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1