maandag 13 juli 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
16
Nov ’08

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Grolsch Veste

  23.028 toeschouwers.

FC Twente

1

1

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Ruud Bossen

Basisopstelling

Sander Boschker
Ronnie Stam
Robbie Wielaert
Douglas
Edson Braafheid
Wout Brama
Youssouf Hersi
Theo Janssen
Marko Arnautovic
Blaise N’Kufo
Eljero Elia
Henk Timmer
Kevin Hofland
Tim de Cler
André Bahia
Dwight Tiendalli
Giovanni v. Bronckhorst
Karim El Ahmadi
Georginio Wijnaldum
Michal Janota
Roy Makaay
Luis Pedro

Wisselspelers

Stein Huysegems
Jeroen Heubach
Cheikh Tioté
Niels Wellenberg
Cees Paauwe
Romano Denneboom
Kenneth Perez
Rob van Dijk
Timothy Derijck
Kelvin Leerdam
Kevin Wattamaleo
Michael Mols
Kermit Erasmus

Wissels

Stein HuysegemsYoussouf Hersi(79)
Michael MolsMichal Janota (70)
Kermit ErasmusLuis Pedro (85)
Kelvin LeerdamGeorginio Wijnaldum (88)

Gele Kaarten

Douglas(78)
Dwight Tiendalli (12)
Giovanni v. Bronckhorst (61)
Karim El Ahmadi (75)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Blaise N’Kufo(13)
 Roy Makaay (53)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft in Enschede met 1-1gelijkgespeeld tegen FC Twente. De Rotterdammers beleefden een lastigemiddag in de Grolsch Veste en kwamen na een klein kwartier spelen opachterstand, via een door Blaise Nkufo verzilverde strafschop. RoyMakaay bracht Feyenoord aan het begin van de tweede helft op gelijkehoogte, eveneens vanaf elf meter. FC Twente maakte hierna aanspraak opmeer, maar Feyenoord wist stand te houden. Luis Pedro en Kelvin Leerdammaakten tegen de Tukkers hun competitiedebuut.

Feyenoordwas de eerste helft niet bij machte het FC Twente moeilijk te maken.Verder dan een schot voorlangs van Makaay na een steekpass van KevinHofland kwamen de Rotterdammers niet.

De thuisploeg werdaanvankelijk ook niet gevaarlijk, maar kwam na een klein kwartier welop voorsprong. Eljero Elia ontsnapte aan de aandacht van DwightTiendalli en de Feyenoord-verdediger kon de snelle aanvaller alleen nogmaar tegenhouden door hem vast te houden. Scheidsrechter Bossenbestrafte het vergrijp met een gele kaart en een strafschop, die BlaiseNkufo verzilverde: 1-0.

Het was geen toeval dat aan de penaltyeen gevaarlijke actie van Elia voorafging. De vleugelspits was de enigespeler die voor de rust voor dreiging zorgde, zonder dat het aanvalspelvan de Enschedeërs tot uitgespeelde kansen leidde. In de laatsteminuten voor rust beleefde Feyenoord nog enkele hachelijke momenten,maar de Rotterdammers liepen geen verdere schade op.

Feyenoordpoetste de achterstand direct na de rust op dezelfde wijze weg als hoehet die opgelopen had. Luis Pedro werd in het strafschopgebied gehaakten Bossen wees ook in dit geval naar de stip. Makaay bleef koel enschoot de penalty achter Sander Boschker: 1-1.

Na degelijkmaker kreeg de wedstrijd kleur. Beide elftallen zochtennadrukkelijk de aanval en door deze collectieve aanvalslust nam deamusementwaarde toe. Theo Janssen legde namens FC Twente drie keer aanvoor een vrije trap, maar achtereenvolgens lat, Timmer en Hoflandbrachten redding.

Bij de laatste poging van de middenvelderraakte een vinger van Timmer uit de kom. De doelman speelde door enmocht van geluk spreken dat Nkufo kort hierna een corner van Janssenvan dichtbij over kopte.

Met nog twintig minuten te spelenbracht Gertjan Verbeek met Michael Mols voor Michal Janota een extracentrumaanvaller in het veld. Het was een poging om onder de druk vanFC Twente uit te komen, want de Tukkers drongen deze periodenadrukkelijk aan en maakten het meeste aanspraak op een doelpunt.

Datkwam er tien minuten voor tijd ook, maar de treffer van Elia werdterecht afgekeurd wegens duwen tegen Tiendalli. Ondanks eenslotoffensief van FC Twente bleef Feyenoord in Enschede overeind.Slotakkoord van de wedstrijd was voor Janssen, maar de middenvelder zagzijn vrije trap rakelings langs het doel van Timmer gaan.

FC Twente – Feyenoord 1-1


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1