vrijdag 24 januari 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
23
Nov ’08

12:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip, Rotterdam

  45.000 toeschouwers.

Feyenoord

3

1

ADO Den Haag

 
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Basisopstelling

Robert Zwinkels
Joël Tillema
Csaba Horváth
Christiaan Kum
Kai van Hese
Aleksandar Rankovic
Richard Knopper
Yuri Cornelisse
Lex Immers
Fabio Caracciolo
Wesley Verhoek

Wisselspelers

Boy Waterman
Virgilio Teixeira
Levi Schwiebbe
Karim Soltani
Hursut Meriç
Bogdan Milic
Leroy Resodihardjo

Wissels

Karim SoltaniWesley Verhoek(46)
Leroy ResodihardjoFabio Caracciolo(46)

Gele Kaarten

Richard Knopper(12)
Joël Tillema(32)
Yuri Cornelisse(60)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

 Roy Makaay (16)
 Leroy Fer (43)
 Luigi Bruins (54)
Richard Knopper(10)

Wedstrijdverslag

    

Feyenoord heeft zondag tegen ADO Den Haag eenprima generale repetitie beleefd voor de UEFA Cup-wedstrijd vandonderdag tegen Deportivo la Coruna. Hoewel de ploeg vroeg in dewedstrijd op achterstand kwam, had Feyenoord vanaf de gelijkmaker vanRoy Makaay de wedstrijd onder controle. De eindstand van 3-1 werdbepaald door doelpunten van Leroy Fer en Luigi Bruins. Kevin Hoflandkon wegens een enkelblessure niet aan de wedstrijd beginnen. In zijnplaats speelde Timothy Derijck, die daarmee zijn eerste officiëlewedstrijd van het seizoen speelde.

De openingsfase van dewedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af. Feyenoord hadveruit het meeste balbezit, maar wist nauwelijks in de buurt van hetdoel van Robert Zwinkels te komen. Hetzelfde gold voor ADO, dat zelfsmaar zelden over de middenlijn kwam.

Zodoende waren er in deopeningsfase nauwelijks kansen te tellen. Dat de twee doelpunten die inhet eerste kwartier vielen beiden schijnbaar uit de lucht kwamenvallen, paste ook helemaal in dat plaatje.

ADO opende de scorena tien minuten spelen, toen Fabio Caracciolo een schot vanaf derechterkant op het doel van Henk Timmer loste. Het leek eenongevaarlijke poging, alleen wist Feyenoords doelman de bal niet ondercontrole te krijgen. Richard Knopper was vervolgens het eerst bij deafvallende bal: 0-1.

Feyenoord trok ruim vijf minuten later destand al gelijk. Dwight Tiendalli pikte een door de Haagse verdedigingweggekopte bal op aan de rechterkant en gaf hoog voor het doel. RoyMakaay torende bij de tweede paal boven zijn directe tegenstander uiten kopte met een boog over Zwinkels heen.

Het was eenstartschot voor een aantrekkelijke fase in De Kuip, waarin beideploegen grote kansen kregen. Feyenoord drong steeds meer aan, terwijlde bezoekers loerden op de counter. Zo kregen Timothy Derijck (kopbalnet over het doel) en Luigi Bruins (schot in zijnet) grote kansen omFeyenoord op voorsprong te zetten, terwijl Caracciolo in de tegenaanvalfinaal over de bal heen maaide bij een vrije schotkans.

Tochwist Feyenoord voor rust de verhoudingen op het veld nog om te zettenin een voorsprong. Een belangrijke rol was hierbij weggelegd voorTiendalli, die diep ging aan de rechterkant en Makaay bereikte. Zijnschot werd afgeketst door Zwinkels, maar Fer stond paraat om de reboundbinnen te tikken.

Het doelpunt leek een bevrijdende werking tehebben op Feyenoord, want de tweede helft liet de ploeg pas echt hetbeste van het spel zien. Terwijl de sneeuw steeds heviger uit de luchtkwam vallen, combineerde het elftal van Verbeek zich naar eencomfortabele voorspong.

Al binnen tien minuten na rust stondde 3-1 op het scorebord. Deze treffer kwam op fraaie wijze tot stand,nadat Georginio Wijnaldum de bal diep gaf op Makaay. Die behield hetoverzicht en zette met een knappe breedtepass Luigi Bruins vrij voorhet doel. De middenvelder hoefde vervolgens alleen nog binnen te tikken.

Pashalverwege de tweede helft kwam ADO Den Haag voor het eerst in de buurtvan het doel van Timmer. Verdediger Csaba Horvath werd vlak voordat erverder gespeeld werd met een oranje bal gevaarlijk. Hij dook bij eenvoorzet vanaf links vrij op voor het doel, maar Timmer herstelde zijnfout uit de eerste helft knap door de bal voor zijn voeten weg tewerken.

Het was een laatste speldenprik van ADO, dat in deresterende speeltijd geen moment gevaarlijk meer werd. Feyenoordspeelde de wedstrijd professioneel uit en kreeg zelfs nog kansjes omverder uit te lopen. De grootste kwam op naam van Kermit Erasmus, diehet laatste kwartier de positie van Makaay innam. Hij omspeelde tienminuten voor tijd Zwinkels, maar schoot vervolgens in het zijnet.

Feyenoord – ADO Den Haag 3-1


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1