vrijdag 29 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Vri
16
Jan ’09

20:45 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: Abe Lenstra stadion

  25.000 toeschouwers.

Sc Heerenveen

3

1

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Basisopstelling

Brian Vandenbussche
Michel Breuer
Kristian Bak Nielsen
Michael Dingsdag
Goran Popov
Mika Väyrynen
Michal Å vec
Viktor Elm
Roy Beerens
Bonaventure Kalou
Danijel Pranjic
Henk Timmer
Kevin Hofland
André Bahia
Dwight Tiendalli
Theo Lucius
Karim El Ahmadi
Leroy Fer
Giovanni v. Bronckhorst
Diego Biseswar
Roy Makaay
Andwèlé Slory

Wisselspelers

Paulo Henrique
Calvin Jong-a-Pin
Daryl Janmaat
Hans Vonk
Arnór Smárason
Gerald Sibon
Tarik Elyounoussi
Rob van Dijk
Norichio Nieveld
Kelvin Leerdam
Luigi Bruins
Michal Janota
Michael Mols
Luis Pedro

Wissels

Arnór SmárasonBonaventure Kalou(67)
Paulo HenriqueDanijel Pranjic(76)
Gerald SibonMika Väyrynen(81)
Luigi BruinsKarim El Ahmadi (61)
Luis PedroAndwèlé Slory (74)
Michael MolsDiego Biseswar (81)

Gele Kaarten

Mika Väyrynen(34)
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Kristian Bak Nielsen(4)
Danijel Pranjic(43)
Arnór Smárason(71)
 Roy Makaay (38)

Wedstrijdverslag

       

Feyenoord heeft vrijdag een roerige weekafgesloten met een nederlaag. Hoewel de ploeg onder leiding vaninterim-trainer Leon Vlemmings vastbesloten was een goed resultaat neerte zetten bij de hervatting van de competitie, lukte het in en tegenHeerenveen niet de daad bij het woord te voegen. Roy Makaay schootFeyenoord kort voor rust nog wel op gelijke hoogte met de thuisploegdie vroeg in de wedstrijd op voorsprong was gekomen, maar Heerenveenliep in het vervolg uit naar 3-1.

Giovanni vanBronckhorst had een dag voor de wedstrijd te kennen gegeven dat eengoed resultaat in Heerenveen onontbeerlijk was om de druk op de ploegwat te verlichten, na het vertrek van Gertjan Verbeek. De spelersbeseften zich dat vrijdag al te goed en lieten dat zien door vanaf deaftrap strijd te leveren.

Alle goed bedoelingen ten spijt keekFeyenoord in Heerenveen alleen al na vier minuten tegen een achterstandaan. Bij de eerste de beste hoekschop van de thuisploeg was het raak,toen de volledig vrijstaande Kristian Bak Nielsen werd bereikt, dieHenk Timmer klopte in de lange hoek.

Het betekende een valsestart voor de Rotterdammers, die direct vastberaden op zoek gingen naarde gelijkmaker. Dat gebeurde bij vlagen met aardig combinatiespel. Hetresulteerde na tien minuten spelen in een eerste schot van Roy Makaay,dat over vloog. De inzet betekende het startschot voor een stormloop ophet doel van Heerenveen.

Na ruim een kwartier spelen leverdehet een enorme kans op voor Andwélé Slory. De aanvaller zag doelmanVandenbussche onder de bal doorgaan na een hoge pass van Kevin Hofland.Juist op het moment dat Slory de bal binnen leek te tikken, werd hij opzijn hoofd geraakt door Michael Dingsdag, waardoor de kans verlorenging.

Even eerder had Makaay al een schot van dichtbij vlakvoor het doel weggewerkt zien worden door Väyrynen, terwijlVandenbussche ternauwernood redding kon brengen op een afstandschot vande sterk spelende Giovanni van Bronckhorst. De doelman was halverwegede eerste helft kansloos op een schot van Diego Biseswar, maar datspatte achter hem op de lat uiteen.

Zo moest Feyenoord langwachten op de beloning, al was de treffer van Makaay die volgde ookmeer dan het wachten waard. De spits werd door Van Bronckhorst bereiktin het strafschopgebied en lobte de bal met één voetbeweging de balover een verdediger. Hierop haalde hij uit de draai direct uit, waarnade bal via de binnenkant van de paal achter de doellijn eindigde.

Feyenoordkon wederom niet lang genieten van de gelijke stand, want Heerenveenkwam bij de eerste echt serieuze uitbraak van de eerste helft alweer opvoorsprong. Oud-Feyenoorder Bonaventure Kalou bereikte in volle vaartDanijel Pranjic, die de bal vanaf de zijkant hard langs Timmer in detouwen joeg.

Dezelfde Timmer voorkwam kort na rust totdriemaal toe dat de thuisploeg de marge verder kon vergroten. Zowel opeen schot van dichtbij van Roy Beerens, de rebound van Bak Nielsen alseen inzet even later van Kalou op een paar meter van het doel had dedoelman een passend antwoord.

Desondanks maakte het duidelijkdat Feyenoord, naarmate de tweede helft vorderde, steeds heviger onderdruk kwam te staan. De ploeg van Leon Vlemmings kwam nog maar zelden inde buurt van het vijandelijk doel, terwijl het achterin alle moeite hadde rijen gesloten te houden.

Een treffer van de thuisploeg hingzodoende al enige tijd in de lucht, toen twintig minuten voor tijd debeslissing viel. Beerens stoomde op via de rechterflank, waarna hij debal panklaar legde op het hoofd van invaller Arnór Smárason, die vrijinkopte: 3-1.

Vlemmings probeerde in de resterende speeltijd nogiets te forceren door de aanvallers Luis Pedro en Michael Mols in hetveld te brengen, maar het had niet het gewenste effect. Heerenveenspeelde de wedstrijd vakkundig uit, waardoor Feyenoord een valse startvan de tweede competitiehelft beleefde. Schrale troost voor deRotterdammers was dat komende dinsdag al revanche genomen kan worden,als de Friezen in het bekertoernooi op bezoek komen in De Kuip.

Sc Heerenveen – Feyenoord 3-1


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1