zaterdag 16 oktober 2021
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Woe
04
Feb ’09

20:00 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip

  45.000 toeschouwers.

Feyenoord

1

0

Sparta

 
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Basisopstelling

Cássio
Krisztián Vermes
Ruud Knol
Jerold Promes
Donovan Slijngard
Kevin Strootman
Arne Slot
Erik Falkenburg
Edouard Duplan
Rydell Poepon
Joey Godee

Wisselspelers

Cor Varkevisser
Yuri Rose
Kim Jaggy
Joshua John
Nathan Rutjes
Nick Viergever
David Abdul

Wissels

Joshua JohnEdouard Duplan(30)
Yuri RoseArne Slot(72)
David AbdulErik Falkenburg(82)

Gele Kaarten

Jerold Promes(5)
Krisztián Vermes(51)
Donovan Slijngard(64)
Joey Godee(65)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft voor het eerst sinds dewinterstop weer een wedstrijd weten te winnen. Een doelpunt van DiegoBiseswar na ruim een kwartier spelen was voldoende om Sparta Rotterdamte verslaan: 1-0. Hiermee nam Feyenoord direct drie punten afstand vande stadsgenoot, die voorafgaand aan de wedstrijd nog op gelijke hoogtestond op de ranglijst. Jong Feyenoord-speler Glenn Kobussen maakte inde slotfase zijn debuut.

Feyenoord kwam in de eigen Kuipsterk uit de startblokken. Met Jon Dahl Tomasson voor het eerst sindshet herstel van zijn blessure weer in de basis, werden vanaf de aftrapde intenties van de Rotterdammers duidelijk: winnen.

De ploegvan Leon Vlemmings in het eerste bedrijf meermalen hulp uit onverwachtehoek. Doelman Cassio Ramos, die debuteerde voor de bezoekers, maakteeen onzekere indruk en zorgde daardoor verschillende malen voorhachelijke situaties voor zijn eigen doel.

Zo kreeg hij natien minuten een voorzet van Diego Biseswar nauwelijks onder controle,waarna Tomasson net een stap te kort kwam om de bal weer in bezit tekrijgen. Even later verwerkte Ramos een ongevaarlijke terugspeelbalslecht door de bal als een vuurpijl recht omhoog te schieten. AndwéléSlory kwam daarop net te laat om een geslaagd vervolg te geven aan deonbesuisde actie.

Het was wachten tot het moment dat deongelukkige ingrepen van de doelman afgestraft zouden worden en datmoment kwam al na ruim een kwartier spelen. Nadat Diego Biseswar doorDwight Tiendalli de diepte in werd gestuurd, stond Ramos te ver voorzijn doel. Biseswar passeerde de grabbelende Argentijn hierop met eenschitterende lob: 1-0.

Het was een bevrijdende treffer, dieuitbundig gevierd werd door de thuisploeg. Desondanks wist Feyenoordgeen passend vervolg te geven aan het doelpunt. De ploeg van LeonVlemmings liet zich langzaam maar zeker wat meer inzakken en goktesteeds vaker op de diepe bal, maar zonder het gewenste resultaat.

Spartawas aan de andere kant niet bij machte de Feyenoord-defensie inproblemen te brengen. Bovendien liet Henk Timmer zich meerdere malengelden met knap keeperswerk, waardoor Feyenoord met een voorsprong derust inging.

De tweede helft werd de wedstrijd een stukrommeliger, maar tegelijk ook een stuk attractiever. Zonder goedveldspel te laten zien creëerden beide ploegen kansen. Kevin Strootmankort na rust af met een vrije trap die net voorlangs ging, waarnaTomasson, Slory en Roy Makaay aan de andere kant verschillendeschietkansen kregen.

De grootste mogelijkheid kwam na een uurspelen op naam van Slory, die diep werd gestuurd door Biseswar. Deaanvaller wachtte echter te lang met schieten, waardoor deSparta-defensie het gevaar alsnog kon keren. Even later bereikteBiseswar met een vrije trap vanaf de rechterkant het hoofd van Makaay,maar de spits kopte nipt over.

Desondanks waren het tekens datFeyenoord met steeds meer zelfvertrouwen ging spelen. Het zorgde ervoorde Rotterdammers langzaam maar zeker weer wat meer durf in hun spelgingen leggen, waardoor de fraaiste acties tot het laatste kwartier vande wedstrijd werden bewaard.

Karim El Ahmadi lag aan de basisvan de mooiste aanval van de avond. Hij zette eerst een een-twee op metTomasson en vervolgens met Biseswar, voordat hij uithaalde. Zijn inzetverdween net naast het doel.

In de slotfase was het voorFeyenoord nog enkele malen billenknijpen bij hoekschoppen van deKasteelclub, waarbij de laatste keer zelfs doelman Ramos mee naar vorenkwam, maar echt gevaarlijk werd het nooit.

Feyenoord – Sparta Rotterdam 1-0


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1