vrijdag 29 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
01
Mrt ’09

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip

  43.000 toeschouwers.

Feyenoord

2

2

Vitesse

 
Scheidsrechter: Richard Liesveld

Basisopstelling

Piet Velthuizen
Paul Verhaegh
Frank van der Struijk
Civard Sprockel
Jeroen Drost
Claudemir
Sébastien Sansoni
Nick Hofs
Dalibor Stevanovic
Ricky van Wolfswinkel
Lasse Nilsson

Wisselspelers

Eloy Room
Rogier Molhoek
Mads Junker
Santi Kolk
Kevin van Diermen
Julian Jenner
Onur Kaya

Wissels

Rogier MolhoekRicky van Wolfswinkel(63)
Santi KolkLasse Nilsson(71)
Mads JunkerNick Hofs(87)

Gele Kaarten

Leroy Fer (52)
Sébastien Sansoni(37)
Dalibor Stevanovic(40)
Piet Velthuizen(52)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Nick Hofs(18)
Dalibor Stevanovic(61)

Wedstrijdverslag

    

Feyenoord heeft zondagmiddag in De Kuip met2-2 gelijkgespeeld tegen Vitesse. In een rechtstreeks gevecht om detiende plaats in de eredivisie kwamen de Rotterdammers twee keer opachterstand, maar doelpunten van Georginio Wijnaldum voor de rust enRoy Makaay in de tweede helft brachten de thuisclub toch nog een punt.De door Feyenoord aan Vitesse verhuurde Nicky Hofs zorgde vanuit eenvrije trap voor het eerste Arnhemse doelpunt.

De zonscheen in De Kuip en waar op de tribunes de jassen uit gingen en men ereens goed voor ging zitten, was hetgeen zij de eerste helftvoorgeschoteld kregen over het algemeen alles behalve spectaculair. Dewedstrijd sleepte zich langdurig in een laag tempo voort, waardoor deamusementwaarde laag was.

Desondanks creëerde Feyenoord wel denodige mogelijkheden. In de openingsfase werd een harde kopbal vanMakaay ternauwernood door Piet Velthuizen gepareerd, waarna de doelmanvan Vitesse halverwege de eerste helft op de doellijn assistentie kreegvan Ricky van Wolfswinkel, die een inzet van Leroy Fer wegtrapte.

Feyenoordkeek op dat moment al tegen een 0-1 achterstand aan, door een doelpuntvan de door de Rotterdammers aan Vitesse verhuurde Hofs. Demiddenvelder krulde van grote afstand een vrije trap in de bovenhoek enleek zich vervolgens hiervoor te verontschuldigen aan het legioen.

DeRotterdammers deden via Diego Biseswar middels enkele schoten watterug, maar Velthuizen zal hier geen moment van in paniek zijn geraakt.Voor Vitesse leek er in zijn geheel niet veel aan de hand, totdatBiseswar vlak voor de rust plots de bal vanaf de linkerkant voor hetArnhemse doel langs schoot. Wijnaldum reageerde alert en gleed de balbij de tweede paal binnen: 1-1.

Na de pauze ging Feyenoordnadrukkelijk op jacht naar de voorsprong en zorgde het ook voor hetnodige gevaar via Biseswar (schot) en André Bahia (kopbal), maar hetwas uiteindelijk Vitesse dat bij de eerste de beste uitval tot scorenkwam. Lasse Nilsson legde de bal met zijn borst panklaar voor DaliborStevanovic. De Sloveen liet Henk Timmer met een verwoestend schotkansloos.

Op dat was er net een uur gespeeld, waardoorFeyenoord iets minder dan een half uur de tijd had om weer terug in dewedstrijd te komen. Gelijk vanaf de aftrap na de 1-2 leken deRotterdammers daarvoor ook een uitgelezen kans te krijgen, maarscheidsrechter Liesveld wuifde een overtreding in het strafschopgebiedvan Frank van der Struijk op Biseswar weg.

Hierna hadFeyenoord moeite om het initiatief naar zich toe te trekken, waardoorde ontevredenheid op de tribunes duidelijk merkbaar werd. Het legioenvestigde zijn hoop voor het wegwerken van de achterstand op MichaelMols, door nadrukkelijk om zijn invallen te roepen. Vlemmings gaf hierniet veel later ook gehoor aan, om met de ervaren aanvaller erbij in devoorhoede op jacht te gaan naar de overwinning.

Vlemmingsbracht Mols namelijk in op het moment dat Vitesse klaar stond om af tetrappen, nadat Makaay Feyenoord op gelijke hoogte had gezet. Deaanvaller had met een verdekt schot uit de draai Velthuizen in de kortehoek verrast, na een vrije trap van Wijnaldum.

Het inbrengenvan Mols had effect, want met een aanvaller erbij nam de druk op deArnhemmers toe. Tijdens het Rotterdamse slotoffensief was de grootstekans ook voor Mols zelf, toen hij van dichtbij in mocht koppen na eenvoorzet van Makaay. Zijn inzet werd op de doellijn op miraculeuze wijzegekeerd. Aan de andere kant kwam Vitesse niet veel verder dan eenafstandsschot van Hofs, die vlak voor tijd onder applaus van beidesupportersgroepen naar de kant ging.

In blessuretijd zetteFeyenoord nog een keer aan, kreeg het in dezelfde aanval via Makaay enFer ook tweede goede mogelijkheden, maar een doelpunt en daarmee deoverwinning leverde het niet meer op.

Feyenoord – Vitesse 2-2


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1