zaterdag 16 oktober 2021
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
22
Mrt ’09

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: DSB Stadion

  17.067 toeschouwers.

AZ

0

0

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Roelof Luinge

Basisopstelling

Joey Didulica
Gill Swerts
Kew Jaliens
Niklas Moisander
Sebastien Pocognoli
Moussa Dembélé
Brett Holman
Stijn Schaars
Maarten Martens
Graziano Pellè
Mounir El Hamdaoui
Henk Timmer
André Bahia
Dwight Tiendalli
Theo Lucius
Kelvin Leerdam
Karim El Ahmadi
Leroy Fer
Luigi Bruins
Georginio Wijnaldum
Diego Biseswar
Roy Makaay

Wisselspelers

Jordy Deckers
Jeremain Lens
Ari
Simon Poulsen
Kees Luijckx
Nick van der Velden
Marko Vejinovic
Rob van Dijk
Serginho Greene
Norichio Nieveld
Kevin Wattamaleo
Michael Mols
Andwèlé Slory
Jordao Pattinama

Wissels

Jeremain LensBrett Holman(72)
Marko VejinovicGraziano Pellè (72)
Andwèlé SloryDiego Biseswar (87)
Kevin WattamaleoLuigi Bruins (90)

Gele Kaarten

Geen
Karim El Ahmadi (90)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
Geen

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft zondag met veel strijd eninzet koploper AZ in het DSB Stadion op een 0-0 gelijkspel weten tehouden. De Rotterdammers traden aan zonder onder meer Jon DahlTomasson, Kevin Hofland (beide geblesseerd) en Giovanni van Bronckhorst(geschorst), maar bleven desondanks knap op de been in Alkmaar.Feyenoord kreeg via Roy Makaay en Luigi Bruins grote kansen om zelfsmet drie punten naar Rotterdam te reizen, maar de twee hadden hetvizier niet op scherp.

Met een ongeslagen reeks vanliefst 25 wedstrijden gold AZ als grote favoriet voor het duel in hetDSB Stadion. De ploeg van Louis van Gaal stevent af op hetkampioenschap, maar zal in de slotfase van de competitie punten moetenblijven pakken om de titel veilig te stellen,

In deopeningsfase van de wedstrijd leek het of deze wetenschap eenverlammende werking had op de Alkmaarders. De normaal zo vlotcombinerende ploeg wist maar niet in het eigen spel te komen, wat vooreen groot deel te danken was aan een fel en strijdlustig Feyenoord.

TrainerLeon Vlemmings had er in navolging van de wedstrijd tegen PSV voorgekozen om Leroy Fer andermaal als mandekker te gebruiken van degevaarlijkste man bij de tegenstander. Vorige week maakte Fer negentigminuten lang het leven zuur van Ibrahim Afellay, ditmaal zat hij dehele wedstrijd dicht op de huid van topscorer Mounir El Hamdoui.

Hetmaakte dat menig aanval van AZ vroegtijdig in de kiem werd gesmoord,waarna Feyenoord telkens weer gokte op de counter. De Rotterdammersdeden dit slim en het leverde ook geregeld gevaar op voor het doel vankeeper Joey Didulica. Zo probeerden Fer, Georginio Wijnaldum en KelvinLeerdam het ieder van afstand, maar alle pogingen eindigden over ofnaast het doel.

De grootste kans van de eerste helft kwam tienminuten voor rust op naam van gelegenheidsaanvoerder Roy Makaay. Hijkreeg de bal in het strafschopgebied op listige wijze aangespeeld doorDiego Biseswar, die op zijn beurt werd bereikt na een knappe actie vanWijnaldum. Makaay had de vrijheid en de tijd om een hoek uit te zoeken,maar schoot voorlangs.

Aan de andere kant lukte het AZ maarniet om via combinatiespel de Feyenoord-defensie in problemen tebrengen. Zodoende kwam het enige gevaar voor rust van een afstandschotvan Brett Holman (over) en een kopbal van Kew Jaliens uit een hoekschop(naast).

De tweede helft schroefde de thuisploeg het tempolangzaam maar zeker op. Het maakte dat Feyenoord steeds verder op eigenhelft werd terug gedrongen. Het was te danken aan goed keeperswerk vanHenk Timmer dat AZ in het eerste kwartier na rust niet op voorsprongkwam.

Al binnen drie minuten in de tweede helft kon ElHamdaoui vrij inschieten vanaf de linkerkant van het doel, maar Timmerredde prima met zijn voet. Krap een kwartier later volgde de grootstekans tot dan toe, toen Schaars al vallend vanaf een paar meter afstandin kon koppen. Met een onnavolgbare reflex werkte de Feyenoord-doelmande bal vervolgens over de zijlijn en hield Feyenoord op de been.

Dedruk op de Rotterdamse ploeg werd zo steeds verder opgevoerd, maartegelijk zorgde het er wel voor dat achterin bij de thuisploeg ooksteeds meer ruimte werd weggegeven. Luigi Bruins leek hier ruim eenkwartier voor tijd van de profiteren, toen Makaay hem vrij zette voorhet doel. Bruins leek te schrikken van de open kans en schootonbeheerst over. Een minuut later mocht El Hamdoui voor het eerst in dewedstrijd aanleggen, maar zijn schot zeilde over het doel.

Terwijlhet DSB Stadion al langzaam maar zeker leeg liep, overleefde Feyenoordook de slotfase zonder al te veel problemen. Zo boekte Feyenoord eenknap gelijkspel tegen de koploper en blijft het op koers richting eenplaats in het linkerrijtje.

AZ – Feyenoord 0-0


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1