vrijdag 4 december 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Don
13
Nov ’08

20:45 uur

KNVB Beker
3e ronde wedstrijd

Stadion: Sportpark De Boshoek

  8.565 toeschouwers.

HHC Hardenberg

1

5

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Danny Makkelie

Basisopstelling

Marc Doornbos
Tony Alberda
Vincent Voshaar
René de Visscher
Patrick Jurgens
Yasin Bayar
Gerard Kocks
Ruud Bruns
Gerben Tieltjes
Martijn Berger
Kenny Kroeze
Henk Timmer
Kevin Hofland
Tim de Cler
André Bahia
Dwight Tiendalli
Karim El Ahmadi
Giovanni v. Bronckhorst
Luigi Bruins
Georginio Wijnaldum
Michal Janota
Roy Makaay

Wisselspelers

Roy Jurgens
Frank Redder
Kevin Coenraad
Koen Otten
Lars Offringa
Arjan Kok
Dirk Muis
Rob van Dijk
Timothy Derijck
Kelvin Leerdam
Kevin Wattamaleo
Michael Mols
Luis Pedro

Wissels

Lars OffringaMartijn Berger(58)
Roy JurgensGerben Tieltjes(70)
Luis PedroLuigi Bruins (8)
Kelvin LeerdamKarim El Ahmadi (69)
Michael MolsGeorginio Wijnaldum (73)

Gele Kaarten

Ruud Bruns(27)
Gerard Kocks(40)
Vincent Voshaar(62)
Kevin Hofland (10)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Gerben Tieltjes(24)
 Luis Pedro (31)
 Roy Makaay (51)
 Luis Pedro (52)
 Roy Makaay (76)
 Kevin Hofland (85)

Wedstrijdverslag

Feyenoord kan opgelucht ademhalen. De Rotterdamse club liet zich in de derde ronde van de KNVB beker niet verrassen door een amateurclub, zoals RKC Waalwijk en Vitesse eerder deze week wél overkwam. In Emmen werd HHC Hardenberg na een moeizame eerste helft met 1-5 aan de kant geschoven.

Als je als amateurclub kans wilt maken tegen een club uit het betaald voetbal, moet je vanaf de eerste seconde scherp en fel zijn. Maar dat er ook grenzen zijn, leek HHC Hardenberg-aanvoerder Gerard Cocks niet te beseffen. De middenvelder maakte binnen een halve minuut een vreselijke overtreding op Luigi Bruins, die daarbij gemakkelijk zijn been had kunnen breken. Zo erg was de schade niet, maar Bruins moest wel direct gewisseld worden. Dit tot frustratie van Feyenoord-coach Gertjan Verbeek, die vanaf de zijlijn hoofdschuddend toekeek.

Cocks zelf leek het probleem niet in te zien, want hij bleef als een scheermes over het veld vliegen. Zijn volgende slachtoffer was Dwight Tiendalli, die na een korte behandeling gelukkig wél verder kon. De aanvoerder van HHC gaf met zijn spijkerharde spel het verkeerde voorbeeld en zorgde er bovendien voor dat de aandacht meer op de overtredingen kwam te liggen, dan op het goede spel van zijn elftal. Want inderdaad, tussen de overtredingen door speelde HHC een prima wedstrijd. Het kwam zelfs op 1-0, door een treffer van Gerben Tieltjes. De oud-prof profiteerde uitstekend van een enorme fout van Michal Janota, die volledig over de bal heen maaide.

Feyenoord kwam nog voor rust weliswaar op 1-1 via Luis Pedro, die in de ploeg gekomen was voor de ongelukkige Bruins, maar verder kwamen de Rotterdammers in de eerste 45 minuten niet. Roy Makaay kreeg nog een enorme kans, maar hij mikte naast. Zijn schot raakte het paaltje dat het doelnet in evenwicht houdt, waarna het net spontaan instortte. Op zich een knappe prestatie, maar een topspits als Makaay had een dergelijk opgelegde kans natuurlijk gewoon moeten maken.

Omdat HHC in deze fase van de wedstrijd ook gevaarlijk bleef, hing een stunt nog altijd in de lucht. In de eerste fase na rust zette Feyenoord echter orde op zaken. Na een goede voorzet van Tim de Cler zorgde Makaay voor de 1-2, waarna even later Luis Pedro met zijn tweede doelpunt van de avond de wedstrijd volledig in het slot gooide (1-3). In de slotfase bepaalden vervolgens Roy Makaay en Kevin Hofland de eindstand zelfs op 1-5 voor de Rotterdamse club.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1