vrijdag 29 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Don
27
Nov ’08

21:00 uur

UEFA Cup (EC3) wedstrijd

Stadion: Estadio Municipal de Riazor

  22.000 toeschouwers.

Deportivo de La Coruña

3

0

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Martin Ingvarsson

Basisopstelling

Daniel Aranzubia
Manuel Pablo
Alberto Lopo
Diego Colotto
Filipe
Cristian
Sergio
Juan Rodríguez
Andrés Guardado
Juan Carlos Valerón
Mista
Henk Timmer
Kevin Hofland
Tim de Cler
André Bahia
Dwight Tiendalli
Karim El Ahmadi
Leroy Fer
Giovanni v. Bronckhorst
Luigi Bruins
Georginio Wijnaldum
Roy Makaay

Wisselspelers

Fabricio
Omar Bravo
Joan Verdú
Laure
Antonio Tomás
Angel Lafita
Rob van Dijk
Timothy Derijck
Theo Lucius
Kelvin Leerdam
Kermit Erasmus
Andwèlé Slory
Luis Pedro

Wissels

Angel LafitaAndrés Guardado(52)
Antonio TomásJuan Rodríguez(61)
Omar BravoMista(69)
Theo LuciusDwight Tiendalli (46)
Kelvin LeerdamKarim El Ahmadi (55)
Andwèlé SloryGeorginio Wijnaldum (63)

Gele Kaarten

Andrés Guardado(37)
Antonio Tomás(64)
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Alberto Lopo(30)
Kevin Hofland(50)E.D.
Andrés Guardado(51)
Geen

Wedstrijdverslag

Feyenoord is uitgeschakeld voor een plaats inde volgende ronde van de UEFA Cup. De Rotterdammers gingendonderdagavond met 3-0 ten onder tegen Deportivo la Coruña, waardoor zenog geen kans meer maken op overwintering in het Europese toernooi.Feyenoord kwam in het Estadio Riazor na een halfuur spelen opachterstand, waarna kort na rust twee doelpunten in twee minuten tijdde beslissing brachten. Andwélé Slory maakte in het laatste halfuurzijn rentree, na hersteld te zijn van een hamstringblessure.

Feyenoordkende een ongelukkige eerste helft in het ruim voor de helft gevuldeEstadio Riazor. De Rotterdammers leden te veel onnodig balverlies,hadden de scheidsrechter niet mee en liepen bovendien tegen een hoogstongelukkig tegendoelpunt aan.

Dat kwam na een halfuur spelentot stand, toen Deportivo bij een van haar schaarse uitbraken eenhoekschop verdiende. De kopbal van Mista die hieruit volgde kon nog vande lijn gehaald worden door Georginio Wijnaldum, maar vervolgens kregende Spanjaarden tot tweemaal toe de mogelijkheid om de bal opnieuw voorte geven. Driemaal bleek daarbij scheepsrecht, toen verdediger AlbertoLopo de bal uiteindelijk over de doellijn werkte.

Tot die tijdhadden de Spanjaarden nauwelijks kansen gecreëerd. Henk Timmer zag hetenkel in de openingsfase eenmaal gevaarlijk worden voor zijn doel, toenMista van dichtbij over de lat kopte. Even later kreeg de aanvaller nogeen schietkans van een meter of zestien, maar die ging naast.

Feyenoorddeed het aan de andere kant niet veel beter. Aan de linkerkant van hetveld werd te veel balverlies geleden, waardoor al het gevaar vanaf derechterflank moest komen. Daar had Wijnaldum echter geregeld metdubbele mandekking te maken, waardoor zijn voortzetting in de kiem werdgesmoord door de Spanjaarden. Zodoende kreeg Feyenoord in de eerstehelft geen enkele echte kans.

Na rust kwam daar al spoedigverandering in, toen Luigi Bruins na een fraaie combinatie tussen RoyMakaay en Leroy Fer werd bereikt. De middenvelder trok vanaf links naarbinnen en haalde uit, maar zag zijn schot gestopt worden door doelmanDaniel Aranzubia.

Het was een opleving van zeer korte duur,want Feyenoord gaf de wedstrijd in de twee minuten die volgden helemaalweg. Het begon met een razendsnelle counter van Deportivo over derechterkant via Mista, die de bal voor gaf. Hofland wilde de bal meteen man in zijn rug wegwerken, maar met zijn sliding passeerde hijprompt zijn eigen doelman.

De thuisploeg greep daarop directvanaf de aftrap weer het initiatief, om nog in dezelfde minuut dewedstrijd te beslissen. Ditmaal werd de aanval opgezet over links,waarna met een knappe voorzet Andres Guardado bij de tweede paal werdbereikt. De Mexicaan aarzelde niet en schoot de bal loeihard achterTimmer: 3-0.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Dit besefteGertjan Verbeek ook en hij besloot daarom binnen korte tijd zijnlaatste twee wissels te gebruiken. Dit betekende dat Kelvin Leerdamzijn Europese debuut mocht maken en dat Andwélé Slory zijn rentreebeleefde na een hamstringblessure.

De snelheid van deaanvaller leek twintig minuten voor tijd nog de eretreffer op televeren, toen hij diep werd gestuurd over de rechterflank. Daarvandaanwist Slory met een afgemeten voorzet Makaay bij de tweede paal tebereiken, maar de spits stuitte op de doelman.

In de slotfasekwam enkel Leroy Fer nog in de buurt van het vijandelijk doel, maar hijtikte de bal langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kantvoorkwam Timmer met een redding op een schot van Gonzalez Sergio dat demarge voor de Spanjaarden nog groter werd.

Deportivo la Coruña – Feyenoord 3-0


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1