zondag 24 september 2017
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Woe
17
Dec ’08

20:45 uur

UEFA Cup (EC3) wedstrijd

Stadion: De Kuip, Rotterdam

  17.000 toeschouwers.

Feyenoord

0

1

Lech Poznan

 
Scheidsrechter: Paolo Dondarini

Basisopstelling

Ivan Turina
Grzegorz Wojtkowiak
Manuel Arboleda
Zlatko Tanevski
Ivan Djurdjevic
Jakub Wilk
Semir Stilic
Slawomir Peszko
Rafal Murawski
Robert Lewandowski
Hernán Rengifo

Wisselspelers

Krzysztof Kotorowski
Dawid Kucharski
Tomasz Bandrowski
Piotr Reiss
Bartosz Bosacki
Dimitrije Injac
Marcin Kikut

Wissels

Tomasz BandrowskiSemir Stilic(71)
Marcin KikutHernán Rengifo(90)
Piotr ReissRobert Lewandowski(90)

Gele Kaarten

Ivan Djurdjevic(29)
Slawomir Peszko(32)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
Ivan Djurdjevic(27)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft woensdag het Europese podiumroemloos verlaten. De sukkelende ploeg van trainer Gertjan Verbeekverloor ook de vierde en laatste groepswedstrijd in de UEFA Cup. LechPoznan was in De Kuip met 1-0 te sterk.

Voor het al uitgeschakeldeFeyenoord was het alweer de vierde nederlaag in een reeks van vijfofficiële duels in Nederland en Europa. Mogelijk levert de maanddecember nog meer sportieve ellende op.

Zondag wachttitelverdediger PSV waarna NAC Breda op tweede kerstdag naar Rotterdamkomt. Gezien het opnieuw magere spel van Feyenoord tegen de Poolsekoploper is de kans op een hoognodig succesje in de laatste tweecompetitieduels van het teleurstellende jubileumjaar niet al te groot.


Verbeek

Voor Verbeek begon de avond nog wel bemoedigend. Evenals voor dethuiswedstrijd zaterdag tegen AZ (0-1) kreeg de oud-bokser bij hetbetreden van het veld een hartverwarmend applaus van het legioen.Technisch directeur Peter Bosz daarentegen moest het ontgelden bij deRotterdamse aanhang. Met diverse spandoeken werd het beleid van deoud-speler stevig bekritiseerd.

Feyenoord miste tegen LechPoznan, dat alleen gebaat was met winst, liefst elf spelers doorblessures. Hoewel Verbeek daar anders over denkt, kan de waslijst aanuitgeschakelde spelers niet los worden gezien van het strakke enstrenge trainingsregime dat de stoere coach in De Kuip heeftgeïntroduceerd.

Machteloos

Feyenoord speelde ongeveer op dezelfde manier als zaterdag tegen AZ.De thuisclub toonde opnieuw een goede inzet en instelling, maaraanvallend was de ploeg van Verbeek weer pijnlijk machteloos. Deoffensieve middenvelders Wijnaldum en Bruins konden de eenzame spitsMakaay amper ondersteunen.

Vanuit de as van het veld kwamen ookal weinig bruikbare ballen. Feyenoord kreeg voor de rust dan ook nietéén uitgespeelde kans. Alleen Makaay, aanvoerder bij absentie vanGiovanni van Bronckhorst (hoofdwond), was met een kopbal evengevaarlijk.

Poznan

Van Lech Poznan ging veel meer dreiging uit. De Poolse koploperzocht snel en gevarieerd de aanval en kreeg voor de rust vier grotekansen. Alleen verdediger Ivan Djurdjevic kwam tot scoren. Hij kopte debal uit een hoekschop bij de eerste paal ongehinderd in de verre hoekin, 0-1.

Daarna raakte De Kuip even op drift. Overal in hetstadion braken korte vechtpartijen uit. Het leek alsof de duizendenPoolse fans over het hele complex verspreid zaten. De explosievesituatie escaleerde net niet, tot opluchting van het bestuur en dedirectie van Feyenoord op het ereterras.

Bruins

Ook na de pauze dwong de thuisploeg aanvallend veel te weinig af.Luigi Bruins kwam nog wel in scoringspositie, maar de jonge stilisttoonde weer eens aan dat hij geen afmaker is.

André Bahia wasmet twee kopballen in de slotfase ook nog dicht bij de gelijkmaker.Lech Poznan bleef evenwel overeind en plaatste zich dankzij de enigezege in groep H voor de derde ronde.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1