vrijdag 29 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Din
30
Jun ’09

19:30 uur

Oefen wedstrijd

Stadion:

  3.500 toeschouwers.

Wit Rood Wit

1

10

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Jan Wegereef

Basisopstelling

Stephan Proper
Tommie van Schaijk
Ricardo Nijsen
Tim Stolk
Izaak Pattiwael
Jeroen vd Horst
Gijs vd Enden
Danillo Tentua
Casper Westerveld
Samir Boukhari
Mo Abulasri
Rob van Dijk
Kevin Hofland
Tim de Cler
Daniel Fernández
Norichio Nieveld
Denny Landzaat
Luigi Bruins
Roy Makaay
Jon Dahl Tomasson
Andwèlé Slory
Tim Vincken

Wisselspelers

Ramon Torres Darley
Dwight Tiendalli
Nicky Hofs
Kevin Wattamaleo
Mitchell Schet
Jordao Pattinama

Wissels

Geen
Ramon Torres DarleyRob Dijk (45)
Dwight TiendalliNorichio Nieveld (45)
Nicky HofsJon Dahl Tomasson (45)
Mitchell SchetTim Vincken (45)
Jordao PattinamaAndwèlé Slory (50)
Kevin WattamaleoTim Cler (53)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Carlo Hassel(62)
 Roy Makaay (6)
 Luigi Bruins (28)
 Andwèlé Slory (31)
 Jon Dahl Tomasson (32)
 Daniel Fernández (44)
 Nicky Hofs (52)
 Denny Landzaat (60)
Denny Landzaat (pen) (68)
 Jordao Pattinama (72)
Jordao Pattinama (pen) (77)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft dinsdagavond de tweede wedstrijd in de voorbereidingmet afgemeten cijfers gewonnen. Tegen de kersverse tweedeklasser WRWuit Brielle werd het 1-10. Roy Makaay, Denny Landzaat en JordaoPattinama scoorden ieder tweemaal. Tim Vincken maakte voor het eerst inmaanden weer minuten in het eerste elftal van Feyenoord, na langdurigblessureleed. Hij maakte een sterke indruk, met onder meer een assisttot resultaat. Jon Dahl Tomasson kwam voor het eerst tijdens devoorbereiding een helft in actie.

Zeldenin de historie van de club zal Feyenoord zo snel drie doelpunten op rijhebben gemaakt, als na krap een halfuur spelen in Brielle. Het was eenwelkom hoogtepunt in een eerste helft die tot dan niet echt op gangwilde komen. Roy Makaay had de Rotterdammers na vier minuten spelen uiteen voorzet van Tim Vincken nog wel op voorsprong gezet, maar daarnabood de kersverse tweedeklasser kranig weerstand tegen de bezoekers.

Ditduurde tot de 28ste minuut. Een knappe volley van Makaay op aangevenvan Dani Fernández was het startsein voor in totaal drie doelpunten oprij in nauwelijks drie minuten tijd. Twee keer achter elkaar werd debal direct vanaf de aftrap van WRW onderschept, waarna de Rotterdammersals een mes door de boter door de defensie van de thuisploeg kondensnijden.

Achtereenvolgens een verrassingschot van AndweléSlory en een intikker van Jon Dahl Tomasson na een combinatie tussenVincken en Makaay, zorgden voor een comfortabele 0-4 tussenstand.

Hetmooiste doelpunt van de eerste helft werd tot kort voor rust bewaard.Fernández ging van achteruit een combinatie met Tomasson aan. Via eendubbele een-twee vond de Spanjaard zich plots terug voor het doel vanWRW, waarna hij beheerst de ruststand bepaalde: 0-5.

Medeingegeven door de warmte, ging het tempo in de tweede helft flinkomlaag bij Feyenoord. Hoewel er vier frisse krachten in de ploeg kwamenbij de Rotterdammers, wilde het maar niet lukken om de ploeg uitBrielle met snelle combinaties uit te spelen.

Tekenend was datFeyenoord tot halverwege de tweede helft weliswaar nog driemaalscoorde, maar dat dit drie keer gebeurde uit een dode spelsituatie. Nakrap een uur spelen zorgde Nicky Hofs met een zelf verdiende vrije trapvoor de 0-6, waarna Denny Landzaat via een kopbal uit een hoekschop eneen benutte strafschop de score verder uitbouwde.

In detussentijd had invaller Carlo Hassel namens de thuisploeg nog deeretreffer verzorgd. Doordat achterin niet scherp verdedigd werd, konde aanvaller een schotje van afstand wagen, wat hij tot zijn eigenverbazing in de verre hoek zag rollen.

Jordao Pattinamabepaalde de eindstand met twee treffers op 1-10. De aanvaller, die alsinvaller een sterke indruk maakte, kon eerst makkelijk binnenschietenop aangeven van Mitchell Schet en nam daarna brutaal plaats achter eenstrafschop die hij onberispelijk binnenschoot.

WRW – Feyenoord 1-10

Scoreverloop:
4’ 0-1 Makaay
28’ 0-2 Makaay
29’ 0-3 Slory
30’ 0-4 Tomasson
42’ 0-5 Fernández
58’ 0-6 Hofs
64’ 0-7 Landzaat
66’ 1-7 Hassel
69’ 1-8 Landzaat (str.)
71’ 1-9 Pattinama
77’ 1-10 Pattinama (str.)

Scheidsrechter: Wegereef

Opstelling Feyenoord:
VanDijk (46’ Darley); Fernández, Nieveld (46’ Tiendalli), Hofland, DeCler; Landzaat, Tomasson (46’ Hofs), Bruins; Slory (54’ Pattinama),Makaay en Vincken (46’ Schet).

Click here to find out more!


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1