vrijdag 4 december 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zat
27
Jun ’09

16:00 uur

Oefen wedstrijd

Stadion: Varkenoord

  toeschouwers.

Sportclub Feyenoord

0

5

Feyenoord

 
Scheidsrechter:

Basisopstelling

Patrick Bentem
René Beute
Jerry Tieleman
Dwight Eli
Ricardo Danning
Niels Bezemer
Davey van de Berg
Youssef Swaghi
Kenan Koseoglu
Joeri Josee
Emir Jasarevic
Rob van Dijk
Kevin Hofland
Tim de Cler
Daniel Fernández
Norichio Nieveld
Denny Landzaat
Luigi Bruins
Michal Janota
Roy Makaay
Andwèlé Slory
Jordao Pattinama

Wisselspelers

Ramon Torres Darley
Dwight Tiendalli
Nicky Hofs
Kevin Wattamaleo
Mitchell Schet

Wissels

Geen
Ramon Torres DarleyRob Dijk (46)
Nicky HofsMichal Janota (46)
Mitchell SchetRoy Makaay (46)
Dwight TiendalliDenny Landzaat (60)
Kevin WattamaleoAndwèlé Slory (60)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
 Luigi Bruins (45)
 Jordao Pattinama (50)
Eli (ed) (53)
 Luigi Bruins (79)
 Tim de Cler (85)

Wedstrijdverslag

       

Feyenoord is de voorbereiding op het seizoen 2009/2010 gestart met een overwinning. Op Varkenoord was de ploeg van Mario Beenin de ‘broederstrijd’ met 0-5 te sterk voor Sportclub Feyenoord. Hetwas de eerste wedstrijd tussen de amateurs en profs van Feyenoord sinds1993 en het duel moet de komende jaren een vast onderdeel van devoorbereiding gaan worden. Dani Fernández maakte zijn officieuze debuutin het shirt van Feyenoord en liet als rechtervleugelverdediger eenprima indruk achter.

Het was ook de Spanjaard die in de blessuretijd van de eerste helft aan de basis stond van de 0-1 van Luigi Bruins.Fernández zette de bal vanaf halverwege de speelhelft van de amateursvoor het doel, waar Bruins de bal controleerde en via de binnenkant vande paal binnenschoot.

Gezien de krachtsverhoudingen tussen de amateurs en de profs in deeerste helft was die voorsprong ook verdiend. De Sportclub bood moedigweerstand tegen de grote broer, maar moest desondanks toezien hoe hetelftal van Been enkele kansen creëerden. Andwelé Slory was het dichtsbij een doelpunt geweest, maar zijn inzet na aangeven van Fernándezeindigde op de paal.

Aleksandar Ignjatovic zag het allemaal met een niet van zijn gezichtwijkende glimlach gebeuren op Varkenoord. De vrijdagavond aangetrokkencentrale verdediger maakte zaterdagochtend kennis met zijn nieuweploeggenoten en deed vervolgens direct mee aan een conditietraining.

De Servische verdediger bekeek het duel met de Sportclub vanuit de dug-out, waar hij gezelschap werd gehouden door onder meer Jon Dahl Tomasson.De Deense aanvaller stroomde donderdag pas in bij de voorbereiding ophet nieuwe seizoen en liet om deze reden de eerste oefenwedstrijd vanhet seizoen aan zich voorbij gaan.

Tomasson zag aan het begin van de tweede helft Jordao Pattinama de0-2 tegen de touwen koppen. De aanvaller, die tijdens de voorbereidingvan Been de kans krijgt een plek in de A-selectie af te dwingen, wasattent toen Sportclub-doelman Patrick Bentem een schot van Slory maarhalf wist te verwerken. De keeper was vervolgens kansloos toen drieminuten later zijn aanvoerder Dwight Eli een voorzet van Mitchell Schetongelukkig raakte en hiermee de bal in zijn eigen doel deed belanden:0-3.

Been had in de rust naast Schet ook Nicky Hofsen Darley binnen de lijnen gebracht. De coach stuurde na een uur spelentevens Kevin Wattamaleo en Dight Tiendalli het veld in, waardoorFernández aan de rechterkant een linie naar voren opschoof.

De wisselingen veranderden weinig aan het spelbeeld. De kansenbleven voor de profs en vooral Hofs was af en toe dicht bij eentreffer. Het was uiteindelijk Bruins die met zijn tweede treffer van demiddag de 0-4 op het bord zette.

Het mooiste werd op Varkenoord tot het laatst bewaard. De mee opgekomen Tim de Clerkreeg links in het strafschopgebied alle tijd en ruimte en maakte hierfraai gebruik van. De linksback gaf met een afgemeten stiftbal de bijde Sportclub ingevallen doelman Michael Mikkers het nakijken: 0-5.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1