maandag 20 januari 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zat
04
Jul ’09

16:00 uur

Oefen wedstrijd

Stadion:

  toeschouwers.

BVV Barendrecht

0

2

Feyenoord

 
Scheidsrechter:

Basisopstelling

Van Zwieteren
Makaya
Lodder
Stolk
De Borst
Van Eijken
Ronde
Sandvliet
M. Van Dommelen
A. van Dommelen
Lopes Silva
Rob van Dijk
Kevin Hofland
Tim de Cler
Daniel Fernández
Norichio Nieveld
Denny Landzaat
Giovanni v. Bronckhorst
Diego Biseswar
Roy Makaay
Jon Dahl Tomasson
Andwèlé Slory

Wisselspelers

Ramon Torres Darley
Dwight Tiendalli
Kelvin Leerdam
Leroy Fer
Georginio Wijnaldum
Michal Janota
Luis Pedro
Jordao Pattinama

Wissels

Geen
Ramon Torres DarleyRob Dijk (46)
Kelvin LeerdamNorichio Nieveld (46)
Georginio WijnaldumJon Dahl Tomasson (46)
Michal JanotaDiego Biseswar (46)
Leroy FerDenny Landzaat (58)
Jordao PattinamaAndwèlé Slory (58)
Dwight TiendalliDaniel Fernández (63)
Luis PedroRoy Makaay (63)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
 Jon Dahl Tomasson (23)
 Jon Dahl Tomasson (29)

Wedstrijdverslag

    

Feyenoord heeft zaterdag dankzij 0-2overwinning revanche genomen voor de 1-2 nederlaag van vorig jaar tegenBVV Barendrecht. Beide doelpunten kwamen van de voet van Jon DahlTomasson en vielen in de eerste helft. Na rust viel er een stuk minderte beleven op sportpark de Bongerd. Giovanni van Bronckhorst, LeroyFer, Georginio Wijnaldum, Diego Biseswar, Kelvin Leerdam en Luis Pedromaakten hun eerste speelminuten van de voorbereiding. Luigi Bruinsontbrak in Barendrecht wegens ziekte.

Er was zaterdagongeveer een kwartier gespeeld, toen Feyenoord de schrik om het hartsloeg. BVV Barendrecht had zojuist twee grote kansen op rij niet benut,waardoor automatisch de gedachten even teruggingen naar het treffen metde hoofdklasser van een jaar eerder. Toen blameerde Feyenoord zich doormet 2-1 onderuit te gaan. Juist daarom was de Rotterdammers er ditmaalalles aan gelegen om goed voor de dag te komen.

Toch was hetde thuisploeg die als sterkste uit de startblokken kwam, met een schotvan Alex van Dommelen dat ternauwernood gered werd door doelman Rob vanDijk als belangrijkste wapenfeit. Even later kreeg Miguel Lopes Silvaeen volley niet helemaal lekker op zijn voet, waardoor wederom eengoede kans verloren ging.

Feyenoord raakte niet in paniek vanhet sterke spel van de tegenstander, maar begon in plaats daarvan dewedstrijd langzaam naar zich toe te trekken. Het was de individueleklasse die tot de rust uiteindelijk het verschil maakte.

AndwéléSlory onderscheidde zich halverwege de eerste helft door in hetstrafschopgebied van Barendrecht een plotselinge versnelling te latenzien. Hiermee passeerde hij zijn tegenstander, waarna hij de balpanklaar voor de voeten van Jon Dahl Tomasson kon leggen: 0-1.

Detweede treffer van de Deen, een minuut of zes later, was een stuklastiger over de doellijn te krijgen. Ditmaal kreeg Tomasson de bal vanachteruit in de diepte gespeeld, waarna hij vanaf ongeveer zestienmeter doelman Edwin van Zwieteren met een boogbal passeerde en deruststand op 0-2 bepaalde. 

Na rust was er een stuk minder tebeleven op De Bongerd. Mede door vele wisselingen en de grote warmte,ging het tempo ver naar beneden, wat resulteerde in een weinigaantrekkelijk slot. Enkel Georginio Wijnaldum werd nog gevaarlijk, toenhij dik twintig minuten voor tijd een kopbal van dichtbij net te weinigkracht kon geven. 

BVV Barendrecht – Feyenoord 0-2

Scoreverloop:
23’ 0-1 Tomasson
29’ 0-2 Tomasson

Opstellingen:
BVV Barendrecht:
Van Zwieteren; Makaya, Lodder, Stolk, De Borst; Van Eijken, Ronde, Sandvliet; M. Van Dommelen, A. van Dommelen en Lopes Silva.
Feyenoord:Van Dijk (46’ Darley); Fernández (63’ Tiendalli), Nieveld (46’Leerdam), Hofland, De Cler; Landzaat (58’ Fer), Tomasson (46’Wijnaldum), Van Bronckhorst; Slory (58’ Pattinama), Makaay (63’ Pedro)en Biseswar (46’ Janota).

Click here to find out more!


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1