vrijdag 29 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Woe
08
Jul ’09

19:00 uur

Oefen wedstrijd

Stadion:

  2.000 toeschouwers.

BSV Limburgia

0

12

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Frank Franssen

Basisopstelling

Kamil Contofalsky
Kevin Hofland
Tim de Cler
Daniel Fernández
Norichio Nieveld
Denny Landzaat
Giovanni v. Bronckhorst
Roy Makaay
Jon Dahl Tomasson
Andwèlé Slory
Tim Vincken

Wisselspelers

Rob van Dijk
Ron Vlaar
André Bahia
Dwight Tiendalli
Kelvin Leerdam
Leroy Fer
Luigi Bruins
Georginio Wijnaldum
Diego Biseswar
Michal Janota
Luis Pedro
Jordao Pattinama

Wissels

Geen
Luigi BruinsJon Dahl Tomasson (15)
Diego BiseswarTim Vincken (46)
Jordao PattinamaRoy Makaay (46)
Georginio WijnaldumAndwèlé Slory (46)
Michal JanotaGiovanni Bronckhorst (46)
Leroy FerDenny Landzaat (46)
Kelvin LeerdamTim Cler (46)
André BahiaKevin Hofland (46)
Ron VlaarNorichio Nieveld (46)
Dwight TiendalliDaniel Fernández (46)
Luis PedroLuigi Bruins (75)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
 Jon Dahl Tomasson (10)
 Tim de Cler (29)
Denny Landzaat (pen) (41)
 Georginio Wijnaldum (70)
 Diego Biseswar (73)
 Ron Vlaar (76)
 Diego Biseswar (81)
 Luis Pedro (83)
 Ron Vlaar (85)
 Kelvin Leerdam (87)
 Diego Biseswar (89)
 Leroy Fer (90)

Wedstrijdverslag

Ron Vlaar heeft woensdag zijn rentree bijFeyenoord opgeluisterd met twee schitterende doelpunten. De verdedigerkwam de gehele tweede helft zonder problemen in actie in het duel dateindigde in 0-12 voor de Rotterdammers. Tegenover de rentree van Vlaarstond het uitvallen van Jon Dahl Tomasson na een kwartier spelen.Terwijl De Deen de 0-1 binnen schoot werd hij lelijk op zijn enkelgeraakt. Michael Mols kwam namens de thuisploeg het grootste deel vande tweede helft in actie, maar kon geen potten breken.

Eensprankelend begin was het allerminst wat de bezoekers in Brunssumkregen voorgeschoteld. Hoewel Feyenoord in nagenoeg de sterksteopstelling begon – en in testspeler Kamil Contofalsky een debutantonder de lat had staan – duurde het tot ruim tien minuten spelenvoordat de toeschouwers kregen waar ze voor gekomen waren.

Hetwas direct de mooiste aanval van de eerste helft, die zorgde voor eeneerste hoogtepuntje en de openingstreffer. Roy Makaay zette eencombinatie op met Jon Dahl Tomasson, die de ruimte aan de rechterkantvond. Daar was Dani Fernandez vrij om de bal voor te geven op deinlopende Tomasson, die zijn vierde doelpunt van de voorbereiding lietaantekenen. Het was direct het laatste wapenfeit van de Deen, want bijhet binnenschieten werd hij zodanig op zijn enkel geraakt dat hij nietverder kon spelen.

Het schaarse hoogtepunt in de vorm van detreffer was tekenend voor het moeizame spel van Feyenoord in hetregenachtige Brunssum. De bal ging snel genoeg van voet tot voet, maarde Rotterdammers verzuimden keer op keer om tijdig de diepte te zoeken.

Tim de Cler bracht daar na krap een halfuur spelen veranderingin, toen hij zelf op avontuur ging over de linkerflank. Daarvandaanspeelde hij Makaay aan, die de doorgelopen De Cler vrij zette voor dedoelman. De verdediger passeerde keeper en doellijn vervolgens met eenlepe stift.

Dat de score voor rust nog kon worden uitgebreidwas te danken aan een makkelijk gegeven strafschop. Tim Vincken, die almeerdere keren doelwit was geweest van de verdedigers van Limburgia,werd licht aangetikt in het zestienmetergebied en ging gewillig naar degrond. Denny Landzaat bracht vervolgens vanaf elf meter de ruststand ophet scorebord.

De tweede helft kwam zo mogelijk nog ietslangzamer op gang dan de eerste. Met een vrijwel geheel nieuw elftal inhet veld, was het duidelijk dat de Feyenoorders aanvankelijk watzoekende waren. Tot twintig minuten voor tijd wist alleen JordaoPattinama eenmaal gevaarlijk te worden, maar de spits raakte de bal vandichtbij niet lekker.

Pas halverwege de tweede helft begon hetgoed te draaien bij de bezoekers en dat leverde drie treffers in kortetijd op. De 0-6 betekende veruit het mooiste moment van de wedstrijd.Ron Vlaar, die na anderhalf jaar blessureleed weer eens in actie kwamvoor Feyenoord, ging mee bij een hoekschop en kreeg daarbij de bal ineen keer op zijn pantoffel. De wonderschone treffer werd met luidapplaus vanaf de bank en felicitaties van al zijn ploeggenoten begroet.

Daarna moest het hoogtepunt voor de verdediger nog komen. Kortvoor het eindsignaal maakte hij het mooiste doelpunt van de avond, toenhij een dieptepass van achter de middenlijn over de doelman van dethuisploeg zag stuiteren en achter de doellijn tot stilstand zag komen:0-9.

In de tussentijd hadden Georginio Wijnaldum en DiegoBiseswar de eerste twee treffers na rust voor hun rekening genomen.Wijnaldum ronde een steekpass van Leroy Fer beheerst af, terwijlBiseswar aan het eind stond van een snelle combinatie door het centrum.Ook de 0-7 kwam op naam van Biseswar, die een voorzet van Luis Pedroalleen nog binnen hoefde te tikken. Pedro stond bij de 0-8 zelf aan heteind van een snelle counter.

Dat in Brunssum ook nog dubbelecijfers werden behaald, was grotendeels te danken aan Biseswar. Deaanvaller, die sterk op dreef was, legde kort voor tijd de bal terug opKelvin Leerdam, die met een knap afstandschot 0-10 maakte. Biseswartekende hierop zelf met een rebound voor de 0-11, waarna tot slot Fermet een kopbal uit een hoekschop de eindstand bepaalde.

BSV Limburgia – Feyenoord 0-12


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1