vrijdag 24 januari 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
26
Jul ’09

14:30 uur

Oefen wedstrijd

Stadion: De Kuip

  20.000 toeschouwers.

Feyenoord

3

0

Sampdoria

 
Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer

Basisopstelling

Castellazzi
Stankevicius
Gastaldello
Rossi
Zauri
Mannini
Palombo
Tissone
Padalino
Cassano
Pazzini

Wisselspelers

Fiorello
Sammarco
Keftena
Poli
Ziegle
Lucchini
Lungo

Wissels

FiorelloCastellazzi(52)
SammarcoStankevicius(65)
KeftenaMannini(63)
PoliPalombo(83)
ZieglerTissone(46)
LucchiniPadalino(46)
LungoPazzini(73)

Gele Kaarten

Cassano

Rode Kaarten

Geen
Rossi

Doelpuntenmakers

 Leroy Fer (20)
 Luigi Bruins (pen) (40)
 Jonathan de Guzman (87)
Geen

Wedstrijdverslag

         

Feyenoord heeft de voorbereiding op het nieuweseizoen afgesloten met een overtuigende 3-0 zege op Sampdoria. DeRotterdammers maakten voor het eerst deze voetbaljaargang hunopwachting voor eigen publiek en stelden de ruim voor de helft gevuldeKuip niet teleur. Dankzij een indrukwekkende eerste helft was bij rustde eindstand al voor het grootste deel bepaald via doelpunten van LeroyFer en Luigi Bruins, waarna Jonathan De Guzman kort voor tijd de 3-0liet aantekenen. De Guzman maakte evenals Tim Vincken en Ron Vlaar voorhet eerst weer zijn opwachting in De Kuip na maanden van blessureleed.

Supportersdie zondagmiddag nog eens terugdachten aan de laatste wedstrijd vanFeyenoord in De Kuip tegen NAC Breda, zullen zich tijdens het duel metSampdoria misschien eens in de ogen hebben gewreven. Maakte Feyenoordin de laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen een tamme indruk enverloor het kansloos met 0-4 van de ploeg Breda; zondag werd Sampdoriabij vlagen weggespeeld.

Met de nieuwelingen Sekou Cissé enDani Fernandez voor het eerst in Feyenoord-shirt in De Kuip, werden alvanaf de eerste minuut de intenties van de Rotterdammers duidelijk,toen Andwélé Slory jacht maakte op verdediger Luciano Zauri. Slorypakte de bal van hem af en ging uiteindelijk neer in hetzestienmetergebied, zonder dat het een strafschop opleverde.

Hetwas tekenend voor de spelopvatting van Feyenoord, dat constant pressiezette op de Italiaanse defensie, die daar bij vlagen geen raad meewist. De bezoekers waren bovendien nauwelijks bij machte om in de buurtvan het doel van Darley te komen, waardoor het gevaar beperkt bleef totwat afstandschoten en vrije trappen.

Aan de andere kant vormdevooral Cissé een plaag voor zijn directe tegenstander. De Ivoriaan liepMarius Stankevicius verschillende keren voorbij alsof hij er niet stonden bleek ook een aardige voorzet in huis te hebben. Dit liet hijbijvoorbeeld na een halfuur spelen zien, toen Andwélé Slory bij detweede paal de bal net over werkte. Eerder had Cissé de doelman op deproef gesteld met een vlammend schot dat net over ging.

Tegendie tijd was de score al geopend door Leroy Fer, die tien minuteneerder een hoekschop van Giovanni van Bronckhorst precies op zijnvoorhoofd had gekregen en binnen knikte. Twintig minuten later bepaaldeLuigi Bruins vanaf de penaltystip de ruststand op 2-0. De strafschopwas het resultaat van redding met de hand van verdediger Marco Rossi opeen schot van Roy Makaay, waar de Italiaan de rode kaart voor kreeg.

Feyenoordbegon zo met een man meer en een comfortabele voorsprong aan de tweedehelft, maar liet desondanks het tempo na rust wat zakken. DeRotterdammers consolideerden de voorsprong en zorgden slechts via eenvrije trap van Giovanni van Bronckhorst die op de kruising uiteenspatte voor wat vuurwerk.

Toch had de thuisploeg contant hetbeste van het spel, waardoor het devies voor Sampdoria vooraltegenhouden was. Dit ging de Italianen na rust beter af dan in deeerste helft, al moest de ingevallen doelman Vincenzo Fiorello noggeregeld in actie komen. Bijvoorbeeld toen Diego Biseswar na een uurspelen doorbrak over de linkerflank en Cissé voor het doel bereikte. DeIvoriaan kapte en draaide, maar kreeg de bal niet tussen de palen.Makaay kwam daarop een stap te laat voor de rebound.

Desondankskreeg Feyenoord een kwartier voor tijd een grote mogelijkheid om descore verder uit te breiden, toen Karim El Ahmadi pootje werd gehaaktin het strafschopgebied door Daniele Gastaldello. Invaller Tim Vincken,die op 22 april 2007 zijn laatste competitiewedstrijd in De Kuipspeelde, ging achter de bal staan, maar zag zijn schot gestopt worden.

De3-0 zou er kort voor tijd alsnog komen, toen een vloeiende aanval oververschillende schijven bij Biseswar in de voeten kwam. De aanvallerdreigde, zag Kelvin Leerdam slim over zijn voorzet heenstappen, waarnaDe Guzman met een krachtig schot de eindstand bepaalde.

Feyenoord – Sampdoria 3-0


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1