vrijdag 29 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
20
Sep ’09

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip

  42.000 toeschouwers.

Feyenoord

1

3

PSV

 
Scheidsrechter: Eric Braamhaar

Basisopstelling

Andreas Isaksson
Stanislav Manolev
André Ooijer
Carlos Salcido
Erik Pieters
Otman Bakkal
Orlando Engelaar
Balázs Dzsudzsák
Ola Toivonen
Danko Lazovic
Danny Koevermans

Wisselspelers

Cássio
Francisco Rodríguez
Timmy Simons
Stijn Wuytens
Stefan Nijland
Dirk Marcellis
Jonathan Reis

Wissels

Francisco RodríguezCarlos Salcido(46)
Jonathan ReisDanko Lazovic(72)
Timmy SimonsOrlando Engelaar(83)

Gele Kaarten

Carlos Salcido(3)
Orlando Engelaar(45)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Danny Koevermans(11)
Danny Koevermans(20)
Otman Bakkal(37)

Wedstrijdverslag

Feyenoord is zondag tegen de eerste nederlaagvan het seizoen aangelopen. PSV was in het duel tussen de koplopers vande eredivisie met 1-3 te sterk. Een zwakke eerste helft brak Feyenoordop. De Rotterdammers kregen in 36 minuten tijd evenveel doelpuntentegen als in de afgelopen zes wedstrijden, en stelde daar zelf enkeleen treffer van Andwélé Slory tegenover.

Twee momentenvan onachtzaamheid in de Rotterdamse defensie, zorgden ervoor dat PSVal na twintig minuten voetbal een comfortabele voorsprong had genomen.Uitgerekend in de verdediging van Feyenoord werden fouten gemaakt diedit seizoen nog niet eerder te zien waren in de ploeg van Mario Been.Tot twee keer toe wist Danny Koevermans op lepe wijze te profiteren.

Alna dik tien minuten spelen ging het voor de eerste maal mis. OtmanBakkal had even eerder een waarschuwingschot gelost dat gered werd doorRob van Dijk, maar de doelman had in dezelfde minuut geen antwoord opeen intikker van Koevermans. De spits had even eerder over een voorzetvanaf de rechterflank gemaaid, maar kreeg na een voorzet vanaf deandere kant en een klutssituatie voor het doel de bal terug, waarna hijalleen nog binnen hoefde te schieten.

Voor zijn tweedetreffer, tien minuten later, was meer klasse nodig. Na een slimmeloopactie door het centrum werd de spits op maat bediend vanaf derechterflank door Danko Lazovic. Koevermans ontsnapte hierbij aan demandekking van Leroy Fer, voordat hij bij de tweede paal binnen tikte.

Zowerd het al halverwege de eerste helft een enorme opgave voor Feyenoordom nog een goed resultaat te boeken tegen de medekoploper. Tochhervonden de Rotterdammer, gesteund door een fanatiek publiek, hunzelfvertrouwen. De aansluitingstreffer van Andwélé Slory, drie minutenna de 0-2 van Koevermans, volgde bovendien op het uitgelezen moment.

SekouCissé lanceerde de snelle aanvaller vanaf het middenveld, waarna Slorydoor kon stomen richting het doel van Andreas Isaksson. Slory bleef oogin oog met de doelman vervolgens uiterst koel en schoof de bal in deverre hoek: 1-2.

Het was direct het startschot voor een sterkefase van Feyenoord, dat langzaam maar zeker het heft in handen nam. Eenhandvol grote en kleinere kansen waren het gevolg, waarbij eenafstandschot van Karim El Ahmadi voor het meeste gevaar zorgde. Depoging van de middenvelder zeilde rakelings over.

Juistdoordat Feyenoord in de slotfase van de eerste helft het betere van hetspel had, kwam de 1-3 krap tien minuten voor rust extra hard aan. PSVkwam er via de combinatie nog maar zelden uit, vandaar dat Bakkal vooreigen succes ging. Hij kreeg na verschillende schijn- en kapbewegingennet genoeg ruimte van André Bahia voor een knap schot, dat preciesbinnen de palen en buiten bereik van Van Dijk eindigde.

Narust werd het niveau van het voetbal er niet hoger op, maar deamusementswaarde des te meer. Zeker nadat Been na een uur spelen RoyMakaay en Georginio Wijnaldum in het veld bracht en Feyenoord met drieverdedigers ging spelen. PSV ging vanaf dat moment steeds meerachterover leunen en wachtte op de mogelijkheden om te counteren.

Hetmaakte de opgave voor Feyenoord om de Eindhovense muur te slechten erniet makkelijker op. Slechts een enkele maal wisten de Rotterdammerszodoende nog gevaarlijk te worden, bijvoorbeeld toen Ron Vlaar twintigminuten voor tijd met een diepe bal Jon Dahl Tomasson wist te bereiken.De Deen kopte direct op doel, maar zag zijn inzet gepakt worden.

Hetwas het laatste grote wapenfeit van de Rotterdammers, die ook in deslotfase niet genoeg creativiteit aan de dag wisten te leggen om PSVecht in paniek te brengen. De grootste kansen waren zelfs nog aan deandere zijde te zien, toen Ola Toivonen het tweemaal op de counterprobeerde, maar beide keren rakelings naast schoot.

Feyenoord – PSV 3-1

Scoreverloop:
11’ 0-1 Koevermans
20’ 0-2 Koevermans
23’ 1-2 Slory
37’ 1-3 Bakkal

Scheidsrechter: Braamhaar

Geel: Vlaar, De Guzman, Engelaar, Salcido

Opstellingen:
Feyenoord:
Van Dijk; Leerdam (61’ Wijnaldum), Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst; Fer,De Guzman, El Ahmadi; Slory (61’ Makaay), Tomasson en Cissé (46’Biseswar).
PSV: Isaksson; Manolev, Salcido (Rodriguez),Ooijer, Pieters; Engelaar (83’ Simons), Toivonen, Bakkal; Lazovic (72’Reis), Koevermans en Dzsudzsak.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1