vrijdag 29 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
01
Nov ’09

12:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: aRENa

  50.000 toeschouwers.

Ajax

5

1

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Kevin Blom

Basisopstelling

Maarten Stekelenburg
Gregory van der Wiel
Toby Alderweireld
Jan Vertonghen
Vurnon Anita
Gabri
Demy de Zeeuw
Eyong Enoh
Luis Suarez
Marko Pantelic
Urby Emanuelson
Rob van Dijk
Ron Vlaar
André Bahia
Kelvin Leerdam
Denny Landzaat
Leroy Fer
Giovanni v. Bronckhorst
Georginio Wijnaldum
Stefan Babovic
Diego Biseswar
Andwèlé Slory

Wisselspelers

Kenneth Vermeer
Oleguer
Miralem Sulejmani
Bruno Silva
Darío Cvitanich
Siem de Jong
Kennedy Bakircioglu
Erwin Mulder
Kevin Hofland
Tim de Cler
Bart Schenkeveld
Karim El Ahmadi
Luigi Bruins
Roy Makaay

Wissels

Miralem SulejmaniEyong Enoh(61)
Siem de JongMarko Pantelic(84)
Karim El AhmadiAndwèlé Slory (53)
Luigi BruinsLeroy Fer (68)
Erwin MulderDiego Biseswar (90)

Gele Kaarten

Toby Alderweireld(37)
André Bahia (89)

Rode Kaarten

Geen
Stefan Babovic (43)

Doelpuntenmakers

Demy de Zeeuw(42)
Urby Emanuelson(47)
Gregory van der Wiel(58)
Demy de Zeeuw(82)
Luis Suarez(90)
 Denny Landzaat (74)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft zondag een gevoelige nederlaaggeleden tegen Ajax. De Rotterdammers speelden een sterke eerste helft,maar kregen in de slotminuten voor rust een doelpunt en een rode kaart(Stefan Babovic) tegen. Daarmee was het verzet in de tweede helftgebroken en kon Ajax uitlopen naar een afgetekende 5-1 zege. DennyLandzaat tekende de eretreffer voor de Rotterdammers aan. In deslotfase kreeg ook Rob van Dijk een rode kaart.

De eerstehelft duurde vijf minuten te lang voor Feyenoord. De Rotterdammersgaven Ajax veertig minuten lang prima partij en waren ruim een kwartierlang de sterkste ploeg, maar gaven in de laatste minuten voor rust dewedstrijd uit handen.

Twee onnodige fouten zorgden ervoor datAjax met een doelpunt en een man meer de rust in kon gaan. De enigetreffer die daarvoor nodig was viel drie minuten voor het verstrijkenvan de eerste helft, toen Marko Pantelic vanaf de linkerflank halfhoogvoorgaf en Demy de Zeeuw in het strafschopgebied uit de rug van LeroyFer ontsnapte voordat hij al vallend binnen kopte.

Een minuutlater was het verzet van de Rotterdammers definitief gebroken, toenStefan Babovic net over de middellijn een elleboogstoot aan JanVertonghen uitdeelde en met rood van het veld werd gestuurd doorscheidsrechter Kevin Blom.

Het waren twee enorme dompers oprij voor Feyenoord, dat in de voorgaande veertig minuten misschien welhet meeste aanspraak had gemaakt op een doelpunt. Hoewel deRotterdammers moeite hadden om via de combinatie in de buurt van hetvijandelijke doel te komen, zorgden dode spelsituaties en een schaarsafstandschot toch voor het nodige gevaar.

Ron Vlaar washalverwege de eerste helft het dichtst bij een doelpunt, toen hij vanafveertig meter afstand hard uithaalde en zijn knappe schot op de paaluiteen zag spatten. Drie minuten later zag de verdediger een slimmekopbal uit een hoekschop net voor de lijn gestopt worden door doelmanMaarten Stekelenburg.

Ajax had tot de 1-0 alleen in het eerstekwartier enige aanspraak op een doelpunt gemaakt. Feyenoord oogde watonzeker in de openingsfase, wat leidde tot kansen voor De Zeeuw en UrbyEmanuelson. De eerste schoot over, terwijl Emanuelson zijn schot in dekorte hoek gestopt zag worden.

Na rust voltrok hetdoemscenario voor Feyenoord zich volledig, toen Emanuelson al na tweeminuten de marge van Ajax verdubbelde. De middenvelder kreeg de bal naeen één-twee met Vurnon Anita aan de zijkant van het strafschopgebiedin zijn voeten en schoot de bal fraai in het dak van het doel.

Toenweer een kwartier later ook de 3-0 viel, uit een schot van dichtbij vanGregory van der Wiel, was duidelijk dat Feyenoord in het restant van dewedstrijd alleen maar kon proberen om de uitslag enigszins binnen deperken te houden.

Dat ging de Rotterdammers aanvankelijkaardig af, met dank aan de thuisploeg die veel te gemakzuchtig omsprongmet de kansen die het kreeg. Ajax koos voor frivoliteit in plaats vaneffectiviteit en verzuimde zodoende om verder afstand te nemen.

DennyLandzaat liet twintig minuten voor tijd zien hoe het wél moest, toenhij de bal in de diepte kreeg gespeeld via een vrije trap van achteruitvan Van Bronckhorst. Landzaat controleerde de hoge pass en lobte hemvervolgens schitterend vanaf twintig meter over Stekelenburg.

Hetslotakkoord was uiteindelijk voor de thuisploeg, waarin de sterkspelende De Zeeuw zijn tweede doelpunt van de middag mocht maken. Demiddenvelder kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied enzette met een simpele schijnbeweging zowel Landzaat als Van Dijk op hetverkeerde been, waarna hij makkelijk binnen kon schieten.

Hetleed voor Feyenoord werd in de slotminuten nog wat erger, nadat VanDijk de doorgebroken Luis Suarez tackelde in het strafschopgebied. Roodvoor de doelman en een benutte strafschop van de Uruguayaan waren hetgevolg, waarmee de afstraffing in de Arena compleet was.

Ajax – Feyenoord 5-1

Scoreverloop:
42’ 1-0 De Zeeuw
47’ 2-0 Emanuelson
58’ 3-0 Van der Wiel
71’ 3-1 Landzaat
81’ 4-1 De Zeeuw
90’ 5-1 Suarez (strafschop)

Scheidsrechter: Blom

Geel: Alderweireld

Rood: Babovic (43’), Van Dijk (89’)

Opstellingen:
Ajax:
Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; De Zeeuw,Enoh (61’ Sulejmani), Gabri, Emanuelson; Suarez en Pantelic (84’ DeJong).
Feyenoord: Van Dijk; Leerdam, Vlaar, Bahia, VanBronckhorst; Landzaat, Babovic, Fer (68’ Bruins); Biseswar (90’Mulder), Slory (52’El Ahmadi) en Wijnaldum.

Click here to find out more!


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1