zondag 5 juli 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
29
Nov ’09

12:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: ADO Den Haag Stadion

  14.000 toeschouwers.

ADO Den Haag

0

2

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Basisopstelling

Barry Ditewig
Christiaan Kum
Timothy Derijck
Csaba Horváth
Lorenzo Piqué
Danny Buijs
Pascal Bosschaart
Karim Soltani
Wesley Verhoek
Yuri Cornelisse
Charlton Vicento
Ramon Torres Darley
Ron Vlaar
André Bahia
Bart Schenkeveld
Denny Landzaat
Kelvin Leerdam
Leroy Fer
Luigi Bruins
Georginio Wijnaldum
Diego Biseswar
Roy Makaay

Wisselspelers

Gino Coutinho
Bogdan Milic
Raily Ignacio
Kai van Hese
Leroy Resodihardjo
Levi Schwiebbe
Santy Hulst
Rob van Dijk
Aleksandar Ignjatovic
Stefan de Vrij
Stefan Babovic
Jon Dahl Tomasson
Andwèlé Slory
Luc Castaignos

Wissels

Bogdan MilicWesley Verhoek(77)
Santy HulstCsaba Horváth(77)
Leroy ResodihardjoLorenzo Piqué(87)
Andwèlé SloryDiego Biseswar (73)
Jon Dahl TomassonRoy Makaay (77)

Gele Kaarten

Luigi Bruins (34)
Bart Schenkeveld (50)
Leroy Fer (66)
Diego Biseswar (68)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
 Ron Vlaar (23)
 Andwèlé Slory (90)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft zondagmiddag met veel strijden inzet een zege uit het vuur weten te slepen bij ADO Den Haag. DeRotterdammers wonnen in de Hofstad met 0-2. Door een rake kopbal vanRon Vlaar halverwege de eerste helft kwam Feyenoord op voorsprong,waarna het tot blessuretijd wachten was op de definitieve beslissingvan de voet van invaller Andwélé Slory. Na de rust werd de ploeg vantrainer Mario Been namelijk ver teruggedrongen, maar bleef het ondankseen overdaad aan Haagse kansen op de been. Bart Schenkeveld debuteerdein het shirt van Feyenoord en bleef als rechtervleugelverdediger knapovereind.

Het tempo van het duel in het ADO Den HaagStadion lag direct hoog en vooral in de openingsfase golfde het spel open neer. Het duurde niet lang voordat de eerste kansen van de wedstrijdte noteren vielen, aanvankelijk vooral voor de thuisploeg.

Eenschot uit de draai van oud-Feyenoorder Timothy Derijck en een kopbalvan Csaba Horváth konden Darley niet verontrusten, maar met een voorzetvan wederom Derijck had de Braziliaanse doelman meer moeite. Darleyliet de bal los, waardoor Schenkeveld voor de inkomende Karim Soltanide bal ten koste van een corner weg moest koppen.

Hierna kreegFeyenoord de wedstrijd steeeds meer in handen en was het meeste Haagsegevaar geweken. De Rotterdammers manifesteerden zich steedsnadrukkelijker in aanvallend opzicht en kregen na ruim twintig minutende eerste uitgespeelde kans. Luigi Bruins draaide een vrije trap goedvoor het doel, waarna Roy Makaay door de bal slim te beroerenADO-doelman Barry Ditewig tot een uiterste krachtsinspanning dwong.

Hetleverde Feyenoord een corner op en wederom was het Bruins die plaatsnam achter de bal. De aanvallende middenvelder bracht de bal strak voorhet doel, waar Vlaar met een kiezelharde kopbal Dittewig kansloos liet:0-1.

Door het ontbreken van Sekou Cissé had Roy Makaay vantrainer Mario Been weer een kans gekregen in de punt van de aanval. Deroutinier kwam in de eerste helft nog twee keer in kansrijke positie,maar werd eerst na zes minuten teruggefloten, terwijl hij de bal naruim een half uur op aangeven van Leroy Fer verkeerd raakte.

Feyenoordkreeg in de tweede helft te maken met een heel ander ADO dan voor derust. De thuisploeg ging hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker endrong de Rotterdammers ver terug. De rust was nog maar net voorbij toenDarley voor het eerst handelend op moest treden.

De doelmankreeg in het tweede bedrijf alle kans zich te onderscheiden, want hetHaagse offensief leidde tot de nodige kansen voor de thuisploeg. Zoredde Darley onder meer na een uur spelen op een kopbal van Derijck,terwijl schoten van Piqué en Pascal Bosschaart net naast gingen.

Feyenoordstelde daar in aanvallend opzicht weinig tegenover. Slechts Makaayprobeerde het na een uur al vallend met een schot, maar dat konDittewig niet verontrusten. Been gokte vervolgens met het inbrengen vanAndwélé Slory en Jon Dahl Tomasson het laatste kwartier op de counter.

TerwijlADO voor gevaar bleef zorgen en Darley inzetten van eerst invallerSanty Hulst en vervolgens Buijs pareerde, kwam die counter van deRotterdammers er twee minuten voor tijd ook. Georginio Wijnaldumstoomde op aan de linkerkant, schoot en zag zijn inzet via een Haagserug op de paal belanden.

Feyenoord bleef ruimte krijgen en hetwas Slory die in de blessuretijd de wedstrijd definitief besliste. Deaanvaller kreeg de bal op een presenteerblaadje van Fer en schootbeheerst binnen: 0-2.

ADO Den Haag – Feyenoord 0-2

Scoreverloop:
23’ 0-1 Vlaar
90’ 0-2 Slory

Scheidsrechter: Nijhuis

Geel: Bruins, Schenkeveld, Fer, Biseswar, Derijck, Danny Buijs

Opstellingen:
ADO Den Haag:
Dittewig; Lorenzo Piqué (87’ Resodihardjo), Derijck, Horváth (77’Hulst) , Kum; Danny Buijs, Cornelisse, Bosschaart; Verhoek (77’ Milic),Vicento en Soltani.
Feyenoord: Darley; Schenkeveld, Vlaar, Bahia, Leerdam; Landzaat, Bruins, Fer; Wijnaldum, Makaay (77’ Tomasson) en Biseswar (73’ Slory).


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1