maandag 6 juli 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
18
Apr ’10

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Grolsch Veste

  24.000 toeschouwers.

FC Twente

2

0

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Jack van Hulten

Basisopstelling

Sander Boschker
Ronnie Stam
Peter Wisgerhof
Douglas
Dwight Tiendalli
Wout Brama
Kenneth Perez
Theo Janssen
Bryan Ruiz
Blaise N’Kufo
Miroslav Stoch
Erwin Mulder
Kevin Hofland
Stefan de Vrij
Bart Schenkeveld
Denny Landzaat
Leroy Fer
Giovanni v. Bronckhorst
Karim El Ahmadi
Georginio Wijnaldum
Jon Dahl Tomasson
Sekou Cissé

Wisselspelers

Nikolaj Mikhailov
David Carney
Slobodan Rajkovic
Bernard Parker
Luuk de Jong
Nashat Akram
Dario Vujicevic
Rob van Dijk
Tim de Cler
Kelvin Leerdam
Luigi Bruins
Stefan Babovic
Diego Biseswar
Roy Makaay

Wissels

Luuk de JongKenneth Perez(7)
Dario VujicevicMiroslav Stoch(90)
Luigi BruinsKarim El Ahmadi (46)
Diego BiseswarJon Dahl Tomasson (61)
Roy MakaaySekou Cissé (72)

Gele Kaarten

Douglas(48)
Leroy Fer (15)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Blaise N’Kufo(40)
Miroslav Stoch(68)
Geen

Wedstrijdverslag

Feyenoord begint de laatste ronde van decompetitie op de vijfde plaats. De Rotterdammers gingen zondag inEnschede met 2-0 onderuit tegen koploper FC Twente en zagen daardoorachtervolger AZ, dat wist te winnen van Willem II, langszij komen. FCTwente behoudt dankzij de zege op Feyenoord de beste papieren omlandskampioen te worden. Leroy Fer kreeg geel in Enschede en isdaardoor geschorst voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoentegen sc Heerenveen.

Feyenoord beleefde in de GrolschVeste een aardige openingsfase. De thuisploeg maakte een nerveuzeindruk, in de wetenschap dat bij winst een grote stap richting delandstitel werd gezet. De Rotterdammers hadden zodoende een lichtveldoverwicht, maar wisten dat niet om te zetten in kansen ofmogelijkheden.

Pas halverwege de eerste helft gooide FC Twentede schroom van zich af, daarbij aangemoedigd door de tussenstand bijAjax tegen Heracles Almelo. De Amsterdammers stonden snel op een 2-0voorsprong en waren zo virtueel koploper van de eredivisie.

Langkon Ajax daar niet van genieten, want vijf minuten voor rust kwamTwente op voorsprong tegen Feyenoord. Leroy Fer verspeelde de bal toenop het middenveld, door Karim El Ahmadi te kort aan te spelen, waarnaBryan Ruiz tussenbeide kwam. Hij stuurde Blaise Nkufo de diepte in ende Zwitserse spits schoot de bal vanaf een meter of tien hard in detouwen.

Krap tien minuten eerder was Feyenoord bij eensoortgelijke situatie goed weggekomen, nadat Ruiz met een steekpassKenneth Perez bereikte. De Deen week iets te ver uit naar derechterkant en schoot vanaf die positie voorlangs. Drie minuten eerderhad Perez een prachtig schot vanaf de rand van het strafschopgebied uiteen hoekschop van Theo Janssen gered zien worden door Mulder.

Narust nam de druk van Twente op het doel van Mulder iets af. Het tempoin de wedstrijd ging omlaag en het gevolg was dat de toeschouwers inEnschede een tweede helft zagen die zich voornamelijk op het middenveldafspeelde. Zij veerden alleen even op toen Kenneth Perez tien minutenna rust een vrije trap vanaf de linkerkant onder de lat weggetikt zagworden door de prima keepende Mulder.

Halverwege de tweedehelft moest de doelman echter zijn meerdere bekennen in Miroslav Stoch.De aanvaller dook in alle vrijheid voor zijn neus op, nadat Perez debal had ontfutselt aan Fer en Stoch vrij zette voor het doel. DeSlowaak bleef beheerst en passeerde Mulder in de korte hoek.

MarioBeen probeerde in de slotfase nog iets te forceren door Roy Makaay inhet veld te brengen, maar de aanvaller stond de geïsoleerd omgevaarlijk te kunnen worden. Slechts Fer kwam tien minuten voor tijdnog tot een schotkans, nadat Diego Biseswar doelman Sander Boschker veruit zijn doel had gelokt en de bal teruglegde op de middenvelder. Deinstormende Fer schoot vervolgens voorlangs.

Aan de anderekant verzuimde Douglas vlak voor tijd 3-0 te maken. De verdediger konvrij inkoppen uit een hoekschop van Janssen, maar raakte de lat.

FC Twente – Feyenoord 2-0

Scoreverloop:
40’ 1-0 Nkufo
68’ 2-0 Stoch

Scheidsrechter: Van Hulten

Geel: Fer, Schenkeveld (Feyenoord) Douglas (FC Twente)

Opstellingen:
Feyenoord
:Mulder; Schenkeveld, De Vrij, Hofland, Van Bronckhorst; Landzaat, ElAhmadi (46’ Bruins), Fer; Wijnaldum, Tomasson (61’ Biseswar) en Cissé(72’ Makaay).
FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli; Brama, Perez (71’ De Jong), Janssen; Ruiz, Nkufo en Stoch (90’ Vujicevic).


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1