maandag 20 januari 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Don
24
Sep ’09

17:00 uur

KNVB Beker
2e ronde wedstrijd

Stadion:

  toeschouwers.

Harkemase Boys

0

5

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Pol van Boekel

Basisopstelling

De Vries
Mullender
Van der Heijden
Kooistra
R. Slager
Van der Meulen
YeniJanssen
Barto
J. Slager
Rob van Dijk
Kevin Hofland
Ron Vlaar
Tim de Cler
Denny Landzaat
Kelvin Leerdam
Leroy Fer
Luigi Bruins
Georginio Wijnaldum
Diego Biseswar
Roy Makaay

Wisselspelers

Beck
Postma
Van der Wey
Stefan de Vrij
Stefan Babovic
Luc Castaignos

Wissels

BeckVan der Heijden(46)
PostmaSchokker(54)
Van der WeyYeni(58)
Stefan BabovicRon Vlaar (46)
Stefan de VrijKelvin Leerdam (58)
Luc CastaignosLeroy Fer (72)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
 Diego Biseswar (27)
 Leroy Fer (29)
 Ron Vlaar (32)
 Roy Makaay (56)
 Roy Makaay (67)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft donderdag in de tweede rondevan de KNVB beker een onberispelijke zege geboekt op hoofdklasserHarkemase Boys. Het duel in Friesland verliep voor de Rotterdammersvolgens ideaal scenario. Dankzij treffers in de eerste helft van DiegoBiseswar, Leroy Fer en Ron Vlaar was de wedstrijd al na de eerste helftbeslist, wat Mario Been de kans gaf na rust drie spelers te latendebuteren. Zo maakten Stefan Babovic en jeugdspelers Stefan de Vrij enLuc Castaignos in Harkema hun eerste minuten in het eerste. Roy Makaaybepaalde in de tweede helft met twee treffers de eindstand op 0-5.

Vijfminuten gas geven in de eerste helft was voor Feyenoord voldoende omHarkemase Boys nog voor rust de genadeklap toe te dienen. Dehoofdklasser had tot het eerste doelpunt na krap een halfuur spelenprima meegevoetbald met de Rotterdammers, maar de individuele klassevan de Feyenoorders opgeteld bij individuele fouten van de Friezen,zorgden voor een 0-3 ruststand.

Daar zag het tot de 0-1 nietnaar uit. Feyenoord was in het eerste halfuur nog maar een keergevaarlijk geworden via een slap afstandschotje van Diego Biseswar,maar de grootste kans was voor de thuisploeg. Oebele Schokker mocht natien minuten aanleggen voor een vrije trap net buiten hetstrafschopgebied en zag zijn inzet ternauwernood gered worden door Robvan Dijk.

Het doelpunt van Biseswar na 27 minuten spelen, kwamvoor Feyenoord zodoende als geroepen. De aanvaller sneed vanaf delinkerkant van het veld naar binnen en schoot de bal met een slimmestuit via de binnenkant van de paal langs doelman Jacob de Vries.

HarkemaseBoys was duidelijk aangeslagen door de treffer. Speelde de ploeg tot de0-1 nog vol zelfvertrouwen, plots sloop de onzekerheid in het elftalvan trainer Henk de Jong. Dat kwam twee minuten na de openingstrefferhet beste tot uiting, toen Leroy Fer de bal gemakkelijk op hetmiddenveld van de Friezen kon oppikken en daarna de vrije doortochtrichting het doel van De Vries kreeg. Vervolgens was het een koudkunstje voor de middenvelder om binnen te schieten: 0-2.

Daarmeewas het leed voor de hoofdklasser nog niet geleden. Nog geen drieminuten na de 0-2 gaf Feyenoord de definitieve genadeklap, al kwam dezeletterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen.

Ron Vlaar namplaats achter een vrije trap op eigen helft na een overtreding opBiseswar en zag de doelman van Harkemase Boys te ver voor zijn doellijnstaan. Vanaf tien meter voor de middellijn schoot Vlaar de bal opschitterende wijze over hem heen in het doel. Voor Vlaar betekende hetal zijn tweede goal vanaf eigen helft van het seizoen, nadat hij eerdertegen BSV Limburgia op dergelijke wijze gescoord had.

Daarmeewas de wedstrijd voor rust gespeeld, wat Mario Been in de tweede helftde gelegenheid gaf om drie debutanten aan het werk te zien. StefanBabovic nam na rust de positie van Leroy Fer op het middenveld over,terwijl Onder 19-spelers Stefan de Vrij en Luc Castaignos als invallersrespectievelijk rechtsback en spits kwamen te spelen.

Tussende eerste en de laatste wissel had Roy Makaay de marge van Feyenoord alvergroot tot vijf. Hij werkte na kort een uur spelen een prima voorzetvan Diego Biseswar in twee instanties binnen, wat zijn eerste officiëledoelpunt van het seizoen betekende. Tien minuten later deed de spitsdaar nog een schepje bovenop. Hij stond paraat toen de bal even aan eenouderwetse scrimmage in het strafschopgebied ontsnapte. Makaay haaldeonberispelijk uit, liet de doelman kansloos en bepaalde de eindstand op0-5.

Harkemase Boys – Feyenoord 0-5


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1