vrijdag 29 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Din
22
Dec ’09

20:45 uur

KNVB Beker
4e ronde wedstrijd

Stadion: De Kuip

  toeschouwers.

Feyenoord

1

0

AZ

 
Scheidsrechter: Jack van Hulten

Basisopstelling

Sergio Romero
Kew Jaliens
Niklas Moisander
Héctor Moreno
Sébastien Pocognoli
Rasmus Elm
David Mendes da Silva
Stijn Schaars
Jeremain Lens
Ari

Wisselspelers

Joey Didulica
Maarten Martens
Simon Poulsen
Pontus Wernbloom
Gill Swerts
Graziano Pellè
Jonathas

Wissels

Pontus WernbloomDavid Mendes da Silva(73)
JonathasAri(74)
Graziano PellèMounir El Hamdaoui(84)

Gele Kaarten

Geen
Héctor Moreno(47)
Jeremain Lens(67)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft het jaar 2009 dinsdagavond opuitstekende wijze afgesloten. De Rotterdammers wonnen met 1-0 van AZ enbereikten daardoor de kwartfinales van het toernooi om de KNVB beker.Feyenoord dankte de overwinning voornamelijk aan een sterke eerstehelft, waarin Georginio Wijnaldum kort voor rust het enige doelpunt vande wedstrijd maakte.

De ruim 35.000 toeschouwers in DeKuip die het slechte weer hadden getrotseerd voor de wedstrijd tegenAZ, werden niet teleurgesteld. Zij zagen Feyenoord in de eerste 45minuten één van de beste helften van het seizoen spelen. De ploeg vanMario Been toonde inzet en creativiteit, al ontbrak het alleen aan eenbeetje geluk.

De 1-0 ruststand was zodoende een schameleafspiegeling van de verhoudingen op het veld. Feyenoord bepaalde grotedelen van de eerste helft het spel, maar verzuimde alleen om vroegafstand te nemen van de bezoekers.

Tot de openingstreffer vanGeorginio Wijnaldum hadden de Rotterdammers al verschillendemogelijkheden om te scoren laten liggen. Kenmerkend was een vrije trapvan Giovanni van Bronckhorst halverwege de eerste helft op de rand vanhet strafschopgebied. De aanvoerder schoot hard en geplaatst in, maarzag Jon Dahl Tomasson vlak voor de doellijn onbedoeld de baltegenhouden.

Vijf minuten later eiste Tomasson nogmaalsonbedoeld de hoofdrol op, toen Van Bronckhorst een voorzet gemist zagworden door achtereenvolgens Hector Moreno en doelman Romero, waarna deDeen bij de tweede paal niet meer rekende op de bal en hem over deachterlijn moest laten lopen. Voor die tijd had Ron Vlaar al een vrijekopkans uit een hoekschop naast zien gaan, terwijl Wijnaldum na tienminuten een laag schotje naast zag rollen.

Kort voor rust hadde jeugdinternational meer succes. Nadat Sekou Cissé de bal watgelukkig voor zijn voeten kreeg uit een voorzet van Kelvin Leerdam,waagde hij een schot dat Sergio Romero niet klemvast kreeg. Wijnaldumstond vervolgens paraat om de rebound in een leeg doel binnen tetikken.

Hij bezorgde Feyenoord zo een verdiende voorsprong. Degeïnspireerde thuisploeg had tot de openingstreffer namelijk afgezienvan een handvol afstandschoten van Mounir El Hamdaoui weinig te vrezenvan de bezoekers. Zo hoefde Rob van Dijk verder alleen in actie tekomen na een rollertje van Jeremain Lens.

Na rust werd hetschouwspel op het veld nog aantrekkelijker dan in de eerste helft. Open neer golvend spel, veel strijd, een fel publiek en af en toe eenopstootje op het veld zorgden voor een ouderwetse bekersfeer in dekoude Kuip.

Hoewel het voetbal op die manier er niet veelbeter op werd, kregen beide ploegen desondanks grote kansen in detweede helft. AZ, dat vastbesloten was haar huid duur te verkopen in delaatste wedstrijd voor de winterstop, kwam na krap een uur spelen zelfsmaar een paar centimeter te kort voor de gelijkmaker.

Van Dijkkreeg toen een schot van Ari niet goed onder controle, waardoor de balachter hem over de doellijn leek te rollen. Daar bracht Ron Vlaaruiteindelijk op het laatste moment alsnog redding.

Een minuuteerder had Van Dijk zijn ploeg juist op de been gehouden, toen Lens opde achterlijn Vlaar uitkapte en vrij voor het doel kon inschieten. Tienminuten later bracht de doelman stijlvol redding op een fraaie vrijetrap van Rasmus Elm.

Het was, afgezien van eenbuitenspeldoelpunt van invaller Jonathas, het laatste wapenfeit van deAlkmaarders. Trainer Dick Advocaat koos in de slotfase weliswaar vooreen ultra-aanvallende tactiek, maar de zege van Feyenoord kwam er nietmeer door in gevaar. De grootste kans was zelfs in de slotminuut nogvoor Diego Biseswar, die net naast schoot.

Feyenoord – AZ 1-0

Scoreverloop:
41’ 1-0 Wijnaldum

Scheidsrechter: Van Hulten

Geel: Moreno, Lens

Opstellingen:
Feyenoord:
Van Dijk; Leerdam, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst; Fer, El Ahmadi, Landzaat; Wijnaldum, Tomasson (87’ Biseswar) en Cissé.
AZ:Romero; Jaliens, Moreno, Moisander, Pocognoli; Mendes Da Silva (74’Wernbloom), Schaars, Elm; Lens, El Hamdaoui (84’ Pellè) en Ari (74’Jonathas).


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1