maandag 25 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Woe
27
Jan ’10

20:45 uur

KNVB Beker
Kwartfinale wedstrijd

Stadion: Philips stadion

  20.000 toeschouwers.

PSV

0

3

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Kevin Blom

Basisopstelling

Andreas Isaksson
Dirk Marcellis
André Ooijer
Francisco Rodríguez
Carlos Salcido
Danko Lazovic
Ibrahim Afellay
Otman Bakkal
Nordin Amrabat
Ola Toivonen
Danny Koevermans
Rob van Dijk
Stefan de Vrij
Ron Vlaar
André Bahia
Denny Landzaat
Giovanni v. Bronckhorst
Leroy Fer
Karim El Ahmadi
Georginio Wijnaldum
Jon Dahl Tomasson
Sekou Cissé

Wisselspelers

Cássio
Jagos Vukovic
Timmy Simons
Erik Pieters
Orlando Engelaar
Funso Ojo
Youness Mokhtar
Erwin Mulder
Kevin Hofland
Bart Schenkeveld
Stefan Babovic
Diego Biseswar
Jonathan de Guzman
Roy Makaay

Wissels

Erik PietersCarlos Salcido(61)
Orlando EngelaarDanny Koevermans(73)
Diego BiseswarSekou Cissé (79)
Jonathan de GuzmanGeorginio Wijnaldum (88)

Gele Kaarten

Orlando Engelaar(75)
Giovanni v. Bronckhorst (62)
Karim El Ahmadi (77)
André Bahia (80)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
 Karim El Ahmadi (20)
 Giovanni v. Bronckhorst (34)
 Karim El Ahmadi (87)

Wedstrijdverslag

   

Feyenoord heeft woensdagavond een sensationeleoverwinning geboekt in de kwartfinale van het toernooi om de KNVBbeker. In Eindhoven werd het dit seizoen nog ongeslagen PSV met 0-3opzij gezet. Uitblinker Karim El Ahmadi zorgde voor twee van de drietreffers. Halverwege de eerste helft opende hij de score, terwijl hijkort voor het laatste fluitsignaal zijn tweede van de avond maakte.Giovanni van Bronckhorst had na ruim een halfuur via een schitterendafstandschot Feyenoords tweede doelpunt op het scorebord gezet.

Feyenoordspeelde tot de rust misschien wel de beste 45 minuten van het seizoen.De ploeg van trainer Mario Been leek zich te willen revancheren voor dematte vertoning in Venlo van afgelopen zondag en maakte vanaf de aftrapeen zeer gedreven indruk. De inzet van de Rotterdammers werdgecombineerd met goed voetbal, waardoor PSV vrijwel constant onder drukgehouden kon worden.

Karim El Ahmadi eiste op het middenveldeen hoofdrol voor zichzelf op. De jarige middenvelder combineerdelustig, leed zelden balverlies en stond aan de basis van een groot deelvan Feyenoords aanvallen.

Al na twintig minuten spelenbekroonde hij zijn prima optreden met de verdiende openingstreffer. Demiddenvelder profiteerde daarbij van een slippertje van PSV-verdedigerFrancisco Rodriguez, die zich verslikte in een dieptepass van DennyLandzaat. El Ahmadi kon de bal oppikken en doelman Andreas Isakssonpasseren, voordat hij na tussenkomst van Jon Dahl Tomasson binnen konschieten.

PSV, dat sinds 26 september 2009 geen doelpunt meertegen kreeg in het Philips Stadion, was duidelijk van slag door detegentreffer. De kwaliteiten van de huidige koploper in de eredivisiekwamen slechts bij vlagen bovendrijven, met dank aan sterk verdedigendoptreden van Feyenoord.

Rob van Dijk hoefde zodoende slechtstweemaal voor rust echt handelend op te treden en de geroutineerdedoelman deed dit prima. Na een kwartier spelen bracht hij redding opeen schot uit de lucht van Ibrahim Afellay. Kort voor rust redde VanDijk zijn ploeg door een verrassend schot van Ola Toivonen op aangevenvan Danko Lazovic weg te boksen.

Tegen die tijd had Feyenoordde marge al verdubbeld, met dank aan een fenomenaal doelpunt vanGiovanni van Bronckhorst. De aanvoerder kreeg de bal na ruim eenhalfuur spelen aangespeeld op ongeveer dertig meter van het doel vanIsaksson. Van Bronckhorst zag in een fractie van een seconde dat deZweedse keeper niet helemaal goed stond opgesteld en verschalkte hemmet een ziedend afstandschot in de kruising.

De 0-2 voorsprongwaarmee Feyenoord zodoende de rust in ging was comfortabel, maartegelijkertijd beseften de Rotterdammers dat de wedstrijd daarmeeallerminst gespeeld was. Dat bleek ook wel in het eerste kwartier vande tweede helft, toen PSV twee grote kansen kreeg om de marge van debezoekers te verkleinen.

Uitblinker aan PSV-zijde Afellayprobeerde het na tien minuten van afstand en zag zijn lage schot netnaast rollen. Drie minuten later zorgde Van Dijk er eigenhandig voordat de treffer van de thuisploeg er niet alsnog kwam, toen Toivonen ineen scrimmage de bal voor zijn voeten kreeg en zijn inzet gered zagworden door een katachtige reflex van de doelman.

Feyenoordkoos na rust vooral voor zekerheid en hield meer mensen achter de baldan in de eerste helft. Alleen op de counter wisten de Rotterdammersnog gevaarlijk te worden, waarbij Leroy Fer na ruim een uur de grootstemogelijkheid kreeg. Hij mocht na een slim steekballetje van Jon DahlTomasson alleen op het doel van Isaksson af, maar stuitte op dedoelman.

Voor zover PSV zich nog illusies mocht maken, werdendie kort voor tijd definitief de kop ingedrukt door El Ahmadi, die eenhaast perfecte wedstrijd afsloot met zijn tweede doelpunt van de avond.De middenvelder kreeg de ruimte voor het doel van PSV en verschalkteIsaksson met een heerlijk stiftje.

PSV – Feyenoord 0-3

Scoreverloop:
20’ 0-1 El Ahmadi
34’ 0-2 Van Bronckhorst
87’ 0-3 El Ahmadi

Scheidsrechter: Blom

Geel: Van Bronckhorst, El Ahmadi, Bahia, Engelaar

PSV:Isaksson; Marcellis, Rodriguez, Ooijer, Salcido (61’ Pieters); Bakkal,Toivonen, Afellay; Lazovic, Koevermans (73’ Engelaar) en Amrabat.

Feyenoord:Van Dijk; De Vrij, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst; Landzaat, Fer, ElAhmadi; Wijnaldum (88’ De Guzman), Tomasson en Cissé (79’ Biseswar).


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1