vrijdag 29 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
25
Apr ’10

18:00 uur

KNVB Beker
Finale wedstrijd

Stadion: aRENa

  40.000 toeschouwers.

Ajax

2

0

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Eric Braamhaar

Basisopstelling

Stekelenburg
Van der Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Anita
De Zeeuw
De Jong
Enoh
Emanuelson
Pantelic
Suarez
Erwin Mulder
Stefan de Vrij
Ron Vlaar
André Bahia
Denny Landzaat
Karim El Ahmadi
Giovanni v. Bronckhorst
Leroy Fer
Luigi Bruins
Georginio Wijnaldum
Jon Dahl Tomasson

Wisselspelers

Vermeer
Oleguer
Sulejmani
Gabri
Rommedahl
Lodeiro
Eriksen
Rob van Dijk
Tim de Cler
Bart Schenkeveld
Kelvin Leerdam
Stefan Babovic
Roy Makaay
Sekou Cissé

Wissels

Dennis RommedahlMarko Pantelic(70)
Christian EriksenUrby Emanuelson(80)
Bart SchenkeveldRon Vlaar (72)
Sekou CisséJon Dahl Tomasson (73)
Kelvin LeerdamKarim El Ahmadi (85)

Gele Kaarten

Demy de Zeeuw(29)
Luis Suarez(66)
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Siem de Jong(6)
Siem de Jong(7)
Geen

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft zondag het eerste duel metAjax in de finale van de KNVB beker met 2-0 verloren. De Rotterdammersmoeten daardoor op donderdag 6 mei in De Kuip minstens twee keer scorenom uitzicht te houden op de eindzege in het bekertoernooi. De eindstandin de Arena was zondag al na zeven minuten bepaald via twee doelpuntenvan middenvelder Siem de Jong.

Het strijdplan dat MarioBeen had gemaakt voor het duel in Amsterdam, dat erop was gericht eengoede uitgangspositie voor de terugwedstrijd op 6 mei tebewerkstelligen, kon na welgeteld zeven minuten de prullenbak in. Ajaxhad tegen die tijd al een 2-0 voorsprong genomen via twee doelpuntenvan Siem de Jong, waarna het voor Feyenoord in het vervolg op de eersteplaats zaak was de schade te beperken.

De 1-0 na zes minutenspelen mocht doelman Erwin Mulder zich aanrekenen. De keeper, die deafgelopen weken de voorkeur kreeg boven Rob van Dijk en Darley,verzuimde een dieptepass van Toby Alderweireld klemvast te pakken,waarna Siem de Jong met toestemming van scheidsrechter Eric Braamhaarde bal uit zijn handen en in het doel mocht tikken.

Ajaxverdubbelde de marge in de eerste de beste aanval die volgde. Feyenoordwas overdonderd door de vroege achterstand en leek enigszins de klutskwijt toen Urby Emanuelson de bal vanaf de linkerflank voor mochtgeven. De inlopende De Jong werd helemaal vrijgelaten, waarna hij debal vanaf elf meter met de punt van zijn schoen binnen schoot.

Hoewelde openingsfase zich zo volgens een absoluut doemscenario voltrok,herstelde Feyenoord zich prima tot aan de rust. De ploeg ging vanuiteen gedegen organisatie spelen en gaf zo nauwelijks nog een kans weg inde eerste helft. Pas na twintig minuten zorgde Luis Suarez met eenverrassingschot dat over ging voor het eerste gevaar, terwijl MarkoPantelic vijf minuten voor rust een punter over de lat zag vliegen.

Aande andere kant van het veld stokten de meeste aanvallen van Feyenoordin de eindfase. Hoewel er bij vlagen prima combinatiespel was te zienaan Rotterdamse zijde, wist de ploeg van Mario Been maar weinig in debuurt van het doel van Maarten Stekelenburg. De grootste kans wasuiteindelijk voor Luigi Bruins, die tien minuten voor rust een vrijeschietkans kreeg, maar in de handen van de doelman schoot.

Hetwas een voorbode voor de tweede helft, waarin het tempo bij dethuisploeg fors omlaag ging en het initiatief steeds meer bij Feyenoordkwam te liggen. De Rotterdammers zetten meer druk op de defensie vanAjax, maar kwamen desondanks niet verder dan een schot van DennyLandzaat dat van richting werd veranderd en over ging.

Ajaxmoest het daarentegen na rust voornamelijk hebben van afstandschoten,maar die wisten Mulder niet te verontrusten. De doelman had twintigminuten voor tijd een fraai antwoord op een poging van Suarez. Twintigminuten eerder had hij een lepe kopbal van Pantelic al uit de kruisinggetikt. Beide ploegen kwamen zodoende na rust niet meer tot scoren,waardoor Feyenoord met een 2-0 achterstand de return van donderdag 6mei in De Kuip ingaat.

Ajax – Feyenoord 2-0

Scoreverloop:
6’ 1-0 De Jong
7’ 2-0 De Jong

Scheidsrechter: Braamhaar

Geel: De Zeeuw, Suarez (Ajax), Bahia, Bruins (Feyenoord)

Opstellingen:
Ajax:
Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; Enoh, DeJong, De Zeeuw; Suarez, Pantelic (70’ Rommedahl) en Emanuelson (80’Eriksen).
Feyenoord: Mulder; De Vrij, Vlaar (72’Schenkeveld), Bahia, Van Bronckhorst; Landzaat, El Ahmadi (85’Leerdam), Fer; Wijnaldum, Tomasson (73’ Cissé) en Bruins.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1