zondag 5 juli 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Din
05
Jul ’11

19:00 uur

Oefen wedstrijd

Stadion:

  toeschouwers.

SC Erica

0

9

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Roelof Luinge

Basisopstelling

Roy Lubbe
Niels Wellen
Ron Beukers
Joost Rolink
Gerwin Duursma
Niek Klok
Roy Jagt
Peter Oost
Jorik Beukers
Kelvin Jager
Robert Torenbosch
Ramon Torres Darley
Stefan de Vrij
Ron Vlaar
Bruno Martins Indi
Jordy Clasie
Kelvin Leerdam
Kamohelo Mokotjo
Diego Biseswar
Ricky van Haaren
Guyon Fernandez
Jerson Cabral

Wisselspelers

Roy Lit
Nick Prinsen
Rik Rolink
Niek Rolink
Tonnie Visker
Rick Tubben
Robert Mensing
Kostas Lamprou
Kaj Ramsteijn
Miquel Nelom
Karim El Ahmadi
Leroy Fer
Adil Auassar
Sekou Cissé
Ruben Schaken

Wissels

Roy LitJoost Rolink(46)
Niek RolinkJorik Beukers(46)
Rick TubbenKelvin Jager(46)
Kelvin JagerNiek Klok(60)
Nick PrinsenRobert Torenbosch(60)
Rik RolinkNiels Wellen(75)
Robert MensingRoy Lubbe(75)
Tonnie ViskerRoy Jagt(80)
Ruben SchakenJerson Cabral (46)
Adil AuassarGuyon Fernandez (46)
Karim El AhmadiKamohelo Mokotjo (46)
Sekou CisséDiego Biseswar (66)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
 Guyon Fernandez (9)
 Diego Biseswar (41)
 Ricky van Haaren (42)
 Sekou Cissé (52)
 Ruben Schaken (57)
 Sekou Cissé (83)
 Adil Auassar (84)
 Karim El Ahmadi (89)
 Stefan de Vrij (90)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft dinsdagavond de tweede oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding met ruime cijfers gewonnen. De Rotterdammers hadden weinig moeite met SC Erica en waren met 0-9 te sterk. Sekou Cissé was tweemaal trefzeker, de andere doelpunten kwamen op naam van Guyon Fernandez, Diego Biseswar, Ricky van Haaren, Ruben Schaken, Adil Auassar en Stefan de Vrij.

Thuisploeg Erica was zo brutaal om direct vanaf de aftrap een schot op het doel van Feyenoord te lossen, wat helemaal geen verkeerde poging bleek. De bal was prima gemikt, alleen stond doelman Darley prima opgesteld en hij had geen moeite met het schot. Het was direct de enige keer dat de Braziliaan in actie hoefde te komen tijdens de eerste helft.

Feyenoord was namelijk heer en meester op Sportpark De Veenschappen, al was de ploeg tot aan de laatste vijf minuten voor rust te slordig in de afwerking. Guyon Fernandez wist weliswaar te profiteren nadat hij uitstekend de diepte in was gestuurd door Jordy Clasie, met wie hij vorig seizoen al samenspeelde bij Excelsior, maar verder stond het vizier niet scherp bij de Rotterdammers.

Typerend was een mogelijkheid voor Ricky van Haaren, halverwege de eerste helft. De middenvelder kreeg de bal op een presenteerblaadje van Jerson Cabral, maar zijn schot mislukte en rolde naast het doel. Een kwartier later had Van Haaren bij een soortgelijke situatie meer succes. Ditmaal kwam de voorzet van Kamohelo Mokotjo en schoot hij hard raak. Op dat moment stond de 0-2 van de voet van Diego Biseswas nog maar een minuut op het scorebord. De snelle aanvaller werd met een dieptepass van achteruit vrij gespeeld en schoot beheerst binnen.

Na rust begon de tank bij de thuisploeg langzaam leeg te lopen, terwijl Feyenoord met een vrijwel nieuw elftal in het veld juist het tempo iets opvoerde. Zo stond binnen het uur 0-5 op het scorebord. Feyenoords vierde treffer betekende de fraaiste van de avond. Sekou Cissé schoot de bal vanaf de punt van het strafschopgebied kiezelhard in de kruising. In de minuten die volgden was de defensie van de thuisploeg even volledig de weg kwijt en uiteindelijk kon Ruben Schaken met een schot van dichtbij profiteren.

In het laatste halfuur liet SC Erica zich ver achteruit zakken om de schade enigszins te beperken. Dat leek aardig te lukken, tot de laatste tien minuten. Feyenoord gaf toen nog één keer gas en liep dankzij intikkers van Sekou Cissé en Adil Auassar plus schoten van Karim El Ahmadi en Stefan de Vrij uit naar 0-9.

SC Erica – Feyenoord 0-9

Scoreverloop:
9’ 0-1 G. Fernandez
41’ 0-2 Biseswar
42’ 0-3 Van Haaren
52’ 0-4 Cissé
57’ 0-5 Schaken
83’ 0-6 Cissé
84’ 0-7 Auassar
89’ 0-8 El Ahmadi
90’ 0-9 De Vrij

Scheidsrechter: Luinge

Opstelling Feyenoord:
Eerste helft: Darley; Leerdam, De Vrij, Vlaar, Martins Indi; Van Haaren, Clasie, Mokotjo; Biseswar, G. Fernandez en Cabral.

Tweede helft: Lamprou; Leerdam (66’ Martins Indi), Ramsteijn, Vlaar (66’ De Vrij), Nelom; Fer, El Ahmadi, Auassar; Schaken, Fernandez (66’ Biseswar) en Cissé.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1