maandag 6 juli 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
16
Okt ’11

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip

  41.000 toeschouwers.

Feyenoord

4

0

VVV Venlo

 
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

Basisopstelling

Wilko de Vogt
Michael Timisela
Ferry de Regt
Maya Yoshida
Alexander Emenike
Barry Maguire
Bryan Linssen
Marcel Meeuwis
Ahmed Musa
Michael Uchebo
Robert Cullen

Wisselspelers

Andrea Mei
Niels Fleuren
Uche Nwofor
Quin Kruysen
Soufiane Dadda
Robin Udegbe
Rogier Molhoek

Wissels

Quin KruysenBryan Linssen(63)
Uche NwoforMichael Uchebo(74)
Rogier MolhoekAlexander Emenike(78)

Gele Kaarten

Geen
Michael Timisela(18)
Ferry de Regt(29)
Bryan Linssen(30)
Ahmed Musa(41)
Ahmed Musa(43)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

 John Guidetti (pen) (31)
 John Guidetti (pen) (50)
 Karim El Ahmadi (52)
 Ricky van Haaren (83)
Geen

Wedstrijdverslag

Feyenoord is zondag naar de vierde plaats op de ranglijst geklommen, dankzij een ruime zege op VVV-Venlo. De Rotterdammers hadden met name na een rode kaart voor Ahmed Musa aan het eind van de eerste helft, geen kind meer aan de bezoekers en boekten een afgetekende 4-0 overwinning. Een belangrijke rol was weggelegd voor John Guidetti, die twee strafschoppen binnen schoot en een assist gaf aan Karim El Ahmadi. Het vierde doelpunt kwam op naam van invaller Ricky van Haaren, die daarmee zijn eerste treffer in Feyenoord één kon vieren.

Zonder dat Feyenoord tevreden kon zijn over het spelniveau dat in de eerste helft werd bereikt, kon het elftal toch met een gerustgesteld gevoel de rust in. Niet alleen stond Feyenoord na de eerste helft op een 1-0 voorsprong dankzij een benutte strafschop van Guidetti, maar ook speelde de ploeg inmiddels met een man meer dan de tegenstander, door een rode kaart aan de zijde van VVV-Venlo.
 
Die kaart werd kort voor rust gegeven aan aanvaller Ahmed Musa, nadat hij twee keer in een paar minuten tijd geheel onnodig een te grove tackle had ingezet. Scheidsrechter Gözübüyük gaf er beide keren terecht een gele kaart voor, waardoor de bezoekers de hele tweede helft met tien man speelden.
 
Feyenoord stond tegen die tijd al op voorsprong, dankzij een doelpunt van Guidetti. De aanvaller in het zestienmetergebied onderuit getrokken. De strafschop die het gevolg was prikte hij ijskoud onderin de linkerhoek.
 
Het laatste beetje spanning verdween uit de wedstrijd, nadat Feyenoord binnen zes minuten na rust nog twee keer had gescoord. Guidetti mocht wederom vanaf de strafschopstip zijn tweede van de middag maken, nadat Maya Yoshida hands had gemaakt in het zestienmetergebied. Een minuut later speelde Guidetti ook een belangrijke rol bij de 3-0. El Ahmadi zette een één-twee op met de spits en kreeg de bal panklaar terug. De middenvelder schoot vervolgens vanaf achttien meter overtuigend binnen.
 
VVV maakte na die tijd nog amper aanstalten om iets te forceren en leek vooral de schade beperkt te willen houden. Waar voor rust Michael Uchebo nog eenmaal vrij op het doel van Erwin Mulder afmocht maar tijdig werd achterhaald door Stefan de Vrij, kwamen de bezoekers de tweede helft nauwelijks nog van eigen helft.
 
Feyenoord bleef, ook nadat er drie verse krachten in de ploeg waren gekomen, gretig op zoek naar een grotere voorsprong. Otman Bakkal kwam na ruim een uur spelen dicht in de buurt van de 4-0, maar schoot van dichtbij op het lichaam van keeper Wilko de Vogt. Van Haaren had twintig minuten later meer succes. Na een combinatie in het strafschopgebied kreeg hij de bal voor zijn voeten en schoot met een rollertje zijn eerste competitiedoelpunt in Feyenoord één binnen.
 
Feyenoord – VVV-Venlo 4-0
Scoreverloop:
30’ 1-0 Guidetti (strafschop)
50’ 2-0 Guidetti (strafschop)
51’ 3-0 El Ahmadi
82’ 4-0 Van Haaren
 
Scheidsrechter: Gözübüyük
 
Geel: Timisela, De Regt, Linssen (VVV-Venlo)
 
Rood: Musa (43’, 2x geel)
 
Opstellingen:
Feyenoord: Mulder; Leerdam, De Vrij, Vlaar, Martins Indi; Clasie, Bakkal, El Ahmadi (77’ Van Haaren); Schaken (67’ Biseswar), Guidetti (67’ Fernandez) en Cabral.
VVV-Venlo: De Vogt; Timisela, Yoshida, De Regt, Emenike (78’ Molhoek); Meeuwis, Maguire, Linssen (63’ Kruysen); Cullen, Uchebo (74’ Nwofor) en Musa.

 


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1