Wedstrijddetails

Woe
11
Apr ’12

om 20:00 uur

Stadion: Park stadion

Toeschouwers:
17.029 

Roda JC

0 – 0

Feyenoord

Scheidsrechter: Richard Liesveld  Competitie wedstrijd

Doelpuntenmakers
Geen Geen
Basis
Pawel Kieszek
Martijn Monteyne
Bart Biemans
Jagos Vukovic
Jimmy Hempte
Laurent Delorge
Ruud Vormer
Davy De Beule
Adil Ramzi
Sanharib Malki
Mads Junker
Erwin Mulder
Stefan de Vrij
Ron Vlaar
Bruno Martins Indi
Jordy Clasie
Kelvin Leerdam
Karim El Ahmadi
Otman Bakkal
John Guidetti
Sekou Cissé
Ruben Schaken
Wisselspelers
Robbie Wielaert
Mark-Jan Fledderus
Mikolaj Lebedynski
Arnaud Sutchuin Djoum
Guus Hupperts
Mateusz Prus
Leon Broekhof
Kostas Lamprou
Terence Kongolo
Miquel Nelom
Kamohelo Mokotjo
Tonny Vilhena
Guyon Fernandez
Jerson Cabral
Wissels
Robbie Wielaert
Mark-Jan Fledderus
Mikolaj Lebedynski
Arnaud Sutchuin Djoum
Guus Hupperts
Mateusz Prus
Leon Broekhof
Guyon FernandezRuben Schaken (60)
Gele Krt 
Adil Ramzi(53) Ruben Schaken (13)
Rode Krt 
Geen Geen.
Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft woensdag de belangrijke uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade met 0-0 gelijkgespeeld. Hoewel de score op basis van de volledige wedstrijd terecht was, stapte Feyenoord na afloop met een onbevredigend gevoel van het veld. De ploeg van Ronald Koeman kreeg kansen om drie dure punten binnen te slepen, maar wist die niet te benutten.

Trainer Ronald Koeman wilde voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda JC nog niet van een cruciaal duel in de competitie spreken voor Feyenoord. Pas als de ploeg naast de wedstrijd tegen Roda ook het duel van komende zaterdag met Excelsior zou weten te winnen, zou volgens Koeman echt een cruciale fase aanbreken en Feyenoord serieus meedoen om de bovenste plaatsen.
 
Woensdag bleek bovendien al vroeg in de wedstrijd dat Feyenoord de punten in Kerkrade niet cadeau zou krijgen. Roda JC speelde vanaf het eerste fluitsignaal in een hoog tempo en met veel beweging, waardoor Feyenoord regelmatig onder druk gezet kon worden.
 
Uitgerekend Ruud Vormer, die komende zomer de overstap maakt naar Feyenoord, ontpopte zich tot gevaarlijkste speler aan de kant van Roda. Tot aan de rust kwamen de drie grootste kansen voor de thuisploeg op zijn naam. Zowel via een schot, met een kopbal als met een vrije trap wist hij de bal echter niet tussen de palen te krijgen. De meegereisde Feyenoord-supporters zagen het met genoegen aan en riepen luidkeels ‘Ruudje is een Feyenoorder’.
 
Aan de andere kant van het veld bewaarde Feyenoord de beste kansen tot het laatste kwartier van de eerste helft. Otrman Bakkal kreeg tot twee keer toe de mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Na een half uur spelen redde doelman Pawel Kieszek fraai op een kopbal van de middenvelder. Op slag van rust stond de doelman na een redding op een schot van John Guidetti volledig op het verkeerde been, maar Bakkal mikte de rebound naast.
 
Waar Roda in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg op het veld was, gingen beide elftallen na rust veel meer gelijk op. Feyenoord werd daarbij nog eens extra aangemoedigd door de (tussen)standen op de andere velden. Daaruit bleek al snel dat de ploeg bij winst zeer goede zaken zou doen met het oog op de ranglijst. Dat was ook de supporters niet ontgaan, wat reden was om Feyenoord met name in het laatste half uur nog iets heftiger dan voorheen naar de overwinning te schreeuwen.
 
Op het spel van Feyenoord was ondertussen weinig aan te merken, afgezien van het feit dat de ploeg veel te slordig was in de eindfase van de aanvallen die werden opgezet. Menige potentiële kans strandde in het zicht van de haven, door een te slordig gegeven voorzet of steekpass. Bakkal was zodoende de tweede helft de enige Feyenoorder die serieus aanspraak maakte op een doelpunt. Twintig minuten voor tijd kreeg hij een vrije schietkans, maar hij vond doelman Kieszek op zijn weg.
 
Roda JC Kerkrade – Feyenoord 0-0
Scoreverloop:
 
Scheidsrechter: Liesveld
 
Geel: Schaken (Feyenoord), Ramzi (Roda JC Kerkrade)
 
Opstellingen:
Roda JC Kerkrade: Kieszek; Monteyne, Biemans, Vukovic, Hempte; Delorge, Vormer, De Beule (75’ Sutchuin), Ramzi; Junker (87’ Hupperts) en Malki.
Feyenoord: Mulder; Leerdam, De Vrij, Vlaar, Martins Indi; El Ahmadi, Bakkal, Clasie; Schaken (Fernandez), Guidetti en Cissé.

 


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2014 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.0