zondag 5 juli 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Din
10
Jul ’12

18:00 uur

Oefen wedstrijd

Stadion: Sportpark

  toeschouwers.

FC Horst

1

5

Feyenoord

 
Scheidsrechter:

Basisopstelling

Kostas Lamprou
Daryl Janmaat
Terence Kongolo
Kaj Ramsteijn
Bart Schenkeveld
Ruud Vormer
Tonny Vilhena
Matthew Steenvoorden
Jerson Cabral
Elvis Manu
Anass Achahbar

Wisselspelers

Ronald Graafland
John Goossens
Mitchell te Vrede

Wissels

Geen
Mitchell te VredeKaj Ramsteijn (22)
John GoossensJerson Cabral (56)
Ronald GraaflandKostas Lamprou (79)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

90’Huisman
 Matthew Steenvoorden (3)
 Elvis Manu (13)
 Elvis Manu (40)
 Mitchell te Vrede (63)
 Terence Kongolo (69)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft het eerste oefenduel tijdens het trainingskamp in Ermelo met kleine cijfers gewonnen. Tegenstander FC Horst werd op het eigen sportcomplex met 1-5 verslagen.

De doelpunten werden gemaakt door Matthew Steenvoorden, Elvis Manu (2), Mitchell Te Vrede en Terence Kongolo. Trainer Ronald Koeman stuurde in de tweede oefenwedstrijd van deze voorbereiding een zeer jonge ploeg het veld in, waarbij een tiental spelers buiten de wedstrijdselectie werd gelaten.

Net als in het duel met Sportclub Feyenoord van afgelopen zaterdag begon Feyenoord overtuigend aan de wedstrijd, wat al na drie minuten resulteerde in een voorsprong. Nadat FC Horst een hoekschop niet goed verwerkte, kon Steenvoorden op aangeven van Manu van dichtbij de 0-1 binnenschieten. Niet veel later was het Manu zelf die doel trof en daarmee de score verdubbelde. Ruud Vormer, die zijn officieuze debuut maakte, stuurde Jerson Cabral diep over de rechterkant, waarna Manu zijn fraaie voorzet in het dak van het doel binnenkopte.

Dat Feyenoord binnen het half uur niet uitliep naar een veel grotere voorsprong, was te danken aan doelman Gerrit Vliek van FC Horst. De 18-jarige keeper had al een aantal doelpunten voorkomen en na twintig minuten spelen hield hij zelfs in een minuut tijd zowel Tonny Vilhena, Manu als Anass Achahbar van scoren af. De doelman kon echter niet voorkomen dat Manu vlak voor rust zijn tweede van de avond maakte. Na opnieuw een voorzet van Cabral volleerde hij de 0-3 binnen en bepaalde daarmee de ruststand.

Minder positief was het uitvallen van Kaj Ramsteijn na 22 minuten spelen. De verdediger, die voor het eerst sinds zijn zware blessure weer een wedstrijd speelde, bleek niet fit genoeg om verder te spelen en werd uit voorzorg naar de kant gehaald. Zijn vervanger was Mitchell Te Vrede, die na wat omzettingen in de spits kwam te spelen en zijn eerste speelminuten van de voorbereiding maakte.

Waar Feyenoord de eerste helft met het doelpunt van Manu positief afsloot, had de ploeg in de eerste tien minuten na rust moeite om het ritme van de eerste helft terug te vinden. In die periode moest Feyenoord zelfs wat kansjes van FC Horst toestaan, waar doelman Kostas Lamprou goed op reageerde.

Onder leiding van de uitblinkende middenvelders Ruud Vormer, die aanvoerder was, en Matthew Steenvoorden, die vrijwel al zijn duels won, herstelde Feyenoord zich. Dat leidde na ruim een uur spelen tot de 0-4 via Te Vrede, die de bal met een droge schuiver achter de doelman schoot. Niet lang daarna kopte verdediger Terence Kongolo een hoekschop van Vormer fraai tegen de touwen, waarmee hij de stand van 0-5 op het bord zette.

Even daarvoor was John Goossens binnen de lijnen gekomen, waarmee ook hij als vervanger van Cabral zijn eerste speelminuten als Feyenoorder maakte. De vermoeidheid sloop in de slotfase in de benen van de jonge ploeg van trainer Ronald Koeman, die ’s ochtends nog een pittige training had afgewerkt. Mede daardoor moest doelman Ronald Graafland, tien minuten voor tijd ingevallen voor Lamprou, de eerste tegentreffer van de voorbereiding toestaan. Hij zag hoe de bal na een ouderwetse scrimmage via aanvaller Huisman in het doel verdween, waardoor de eindstand op 1-5 werd bepaald.

FC Horst – Feyenoord 1-5
Scoreverloop:
3’ 0-1 Steenvoorden
13’ 0-2 Manu
40’ 0-3 Manu
63’ 0-4 Te Vrede
69’ 0-5 Kongolo
90’ 1-5 Huisman

Scheidsrechter: Leijenhorst

Opstelling Feyenoord: Lamprou (79’ Graafland); Janmaat, Schenkeveld, Ramsteijn (22’ Te Vrede), Kongolo; Vormer, Vilhena, Steenvoorden; Cabral (56’ Goossens), Achahbar en Manu.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1