vrijdag 29 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zat
28
Jun ’14

15:00 uur

Oefen wedstrijd

Stadion: S.V. Honselersdijk

  toeschouwers.

sv Honselersdijk

0

8

Feyenoord

 
Scheidsrechter:

Basisopstelling

Warner Hahn
Rick Karsdorp
Lucas Woudenberg
Ruud Vormer
John Goossens
Matthew Steenvoorden
Graziano Pellè
Lex Immers
Wesley Verhoek
Ruben Schaken
Anass Achahbar

Wisselspelers

Erwin Mulder
Sven van Beek
Miquel Nelom
Joey Sleegers
Elvis Manu
Mitchell te Vrede
Wessel Dammers

Wissels

Geen
Erwin MulderWarner Hahn (46)
Sven van BeekRuud Vormer (46)
Miquel NelomJohn Goossens (46)
Wessel DammersLex Immers (46)
Joey SleegersWesley Verhoek (46)
Mitchell te VredeGraziano Pellè (46)
Elvis ManuRuben Schaken (46)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
 Lex Immers (10)
 Ruben Schaken (12)
 Lex Immers (34)
 Joey Sleegers (52)
 Mitchell te Vrede (57)
 Rick Karsdorp (62)
 Mitchell te Vrede (74)
 Anass Achahbar (88)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft zaterdagmiddag haar oefencampagne geopend met een ruime overwinning op de amateurs van sv Honselersdijk. De eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer Fred Rutten werd met 0-8 gewonnen. Lex Immers (2), Mitchell Te Vrede (2), Ruben Schaken, Joey Sleegers, Rick Karsdorp en Anass Achahbar zorgden voor de doelpunten aan Rotterdamse zijde. Warner Hahn maakte zijn officieuze debuut als Feyenoorder. De doelman van Jong Oranje speelde net als Erwin Mulder een helft.

Ook Rick Karsdorp en Wessel Dammers, deze zomer doorgestroomd vanuit Feyenoord Academy, maakten hun eerste minuten in de hoofdmacht. Karsdorp verscheen aan de aftrap, speelde als rechtermiddenvelder en zorgde na een uur spelen met een rake pegel via de onderkant van de lat voor een van de hoogtepunten van de middag. Dammers viel na de rust in als vervanger van Immers en speelde vanuit de rug van diepe spits Te Vrede.

De score werd in de 10de minuut geopend door aanvoerder Immers. De aanvallende middenvelder rondde een door hemzelf opgezette aanval af, na een slimme hakbal van Graziano Pellè. Bij de eerstvolgende aanval was het direct weer raak, toen de als rechtsback aan de wedstrijd begonnen Schaken de bal over Honselersdijk-doelman Martijn van der Hoek liftte.

Rutten liet de van verhuurperiodes teruggekeerde Matthew Steenvoorden, Lucas Woudenberg en Anass Achahbar in de basis starten. Elvis Manu maakte na een half seizoen bij SC Cambuur eveneens zijn rentree in het rood-wit en verzorgde de voorzet bij de door Te Vrede binnen gekopte 0-5. Sleegers had even daarvoor al voor de vierde treffer gezorgd.  

Sven van Beek, die zich vanwege eerdere verplichtingen met Jong Oranje in principe pas maandag had hoeven melden in De Kuip, sloot zich deze week al aan bij de selectie en hoefde zodoende de eerste oefenwedstrijd niet aan zich voorbij laten gaan. De jeugdinternational speelde de tweede helft als centrale verdediger in Honselersdijk, waar Jean-Paul Boëtius nog toeschouwer was.

Rutten kon tegen de zaterdagderdeklasser uiteraard geen beroep doen op de Oranje-internationals Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Terence Kongolo en Jordy Clasie, evenals jeugdinternational Tonny  Vilhena. De oefenmeester beschikte daardoor over een uitgedunde selectie. Zodoende kon het gebeuren dat Feyenoord het duel eindigde met slechts negen spelers binnen de lijnen, toen Karsdorp en Dammers in de slotfase af moesten haken en voortijdig de kleedkamer opzochten.

sv Honselersdijk – Feyenoord 0-8

Scoreverloop:
10’ 0-1 Immers
12’ 0-2 Schaken
34’ 0-3 Immers  
52’ 0-4 Sleegers
57’ 0-5 Te Vrede
62’ 0-6 Karsdorp  
74’ 0-7 Te Vrede
88’ 0-8 Achahbar

Scheidsrechter: Van Elswijk

Opstelling Feyenoord eerste helft: Hahn; Schaken, Steenvoorden, Vormer, Woudenberg; Karsdorp, Immers,  Goossens; Verhoek, Pellè en Achahbar.

Opstelling Feyenoord tweede helft: Mulder; Woudenberg, Van Beek, Steenvoorden, Nelom; Karsdorp, Dammers, Sleegers; Achahbar, Te Vrede en Manu.

 


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1