vrijdag 29 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zat
18
Okt ’14

19:45 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip

  44.500 toeschouwers.

Feyenoord

2

1

Heracles Almelo

 
Scheidsrechter: Danny Makkelie

Basisopstelling

Dennis Telgenkamp
Mike te Wierik
Milano Koenders
Jeroen Veldmate
Mark-Jan Fledderus
Joey Pelupessy
Thomas Bruns
Simon Cziommer
Oussama Tannane
Wout Weghorst
Bryan Linssen

Wisselspelers

Bart Schenkeveld
Bas Sibum
Iliass Bel Hassani
Jaroslav Navratil
Ramon Zomer
Edwin Gyasi
Renze Fij

Wissels

Iliass Bel Hassani Simon Cziommer (28)
Edwin Gyasi Oussama Tannane (84)
Bart Schenkeveld Mike te Wierik (90)

Gele Kaarten

Mike te Wierik (68)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

 Elvis Manu (12)
 Elvis Manu (19)
Jeroen Veldmate (63)(pen)

Andere statistieken

55%
Balbezit
45%
0
Passes
0
14
Hoekschoppen
1
3
Buitenspel
4
0
Inworpen
0
27
Vrije trappen
17
19
Schoten op doel
6
0
Penalties
0

 

Wedstrijdverslag

   

Met de derde competitieoverwinning op rij heeft Feyenoord zaterdagavond in De Kuip goede zaken gedaan in de Eredivisie. Dankzij twee doelpunten van Elvis Manu werd een 2-1 zege geboekt op Heracles Almelo, waardoor Feyenoord opstoomt naar het linkerrijtje van de ranglijst en met een goed gevoel kan toeleven naar de uitwedstrijd tegen HNK Rijeka van aanstaande donderdag in de Europa League. Matthew Steenvoorden maakte als invaller zijn officiële debuut in het eerste elftal van Feyenoord.

Fred Rutten zal in de rust weinig aanmerkingen hebben gehad op het spel van zijn ploeg in de eerste helft. Feyenoord domineerde in De Kuip, gaf vrijwel geen kans weg en stond op een verdiende 2-0 voorsprong door twee goals van Elvis Manu. Voor de aanvaller waren het zijn eerste twee competitiedoelpunten van dit seizoen, nadat hij eerder al twee keer trefzeker was geweest in Europees verband.

Feyenoord trok daarmee de lijn door die bij de uitwedstrijd in de competitie tegen Go Ahead Eagles (0-4) was ingezet. Rutten hield sindsdien vast aan eenzelfde speelwijze, die inclusief de Europese wedstrijd tegen Standard Luik driemaal op rij het gewenste resultaat opleverde. Ook tegen Heracles liet de ploeg bij vlagen zien steeds beter op elkaar ingespeeld te raken. Zo zag een goedgevulde Kuip na ruim een half uur spelen een prachtige aanval, waarbij de bal via Lex Immers en Miquel Nelom uiteindelijk bij de onvermoeibare Jens Toornstra terecht kwam. De gelegenheidsrechtsbuiten had de bal voor het binnen tikken, maar zag hoe keeper Dennis Telgenkamp zijn schot met meer geluk dan wijsheid wist te keren.

De schade van de misser was te overzien, want Feyenoord stond tegen die tijd al op een 2-0 voorsprong dankzij Manu, die allebei de schoten die hij voor rust loste in het doel zag eindigen. Vroeg in de wedstrijd rondde hij koeltjes af nadat een diepe bal van Luke Wilkshire precies achter de defensie van de bezoekers viel. Ruim vijf minuten later was het opnieuw raak, toen Manu de bal uit een hoekschop plots voor zijn voeten vond en zonder na te denken binnen schoot.

Na rust kwam Feyenoord pas goed op stoom nadat Heracles uit een onnodig weggegeven strafschop de aansluitingstreffer had gemaakt. Waar Heracles nog nauwelijks gevaarlijk was geweest in De Kuip, zorgde een overtreding van Luke Wilkshire op Bryan Linssen ervoor dat de bezoekers na een uur spelen terug in de wedstrijd konden komen. Jeroen Veldmate schoot vanaf elf meter binnen.

Feyenoord maakte het zichzelf daarmee onnodig moeilijk in een wedstrijd die bij rust al gespeeld leek. Omdat Feyenoord met name in de slotfase enkele grote kansen op de 3-1 liet liggen, bleef het tot de laatste minuut spannend in De Kuip. Daar was het mede aan uitstekend keeperswerk van Kenneth Vermeer te danken dat de drie punten daadwerkelijk in eigen huis bleven.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1