vrijdag 29 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
09
Nov ’14

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: Gelredome

  17.438 toeschouwers.

Vitesse

0

0

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

Basisopstelling

Piet Velthuizen
Kevin Diks
Guram Kashia(C)(Geo)
Jan-Arie van der Heijden
Rochdi Achenteh(Mar)
Davy Pröpper
Marko Vejinovic
Kelvin Leerdam
Bertrand Traoré(Bur)
Abiola Dauda(Zwe)
Denys Oliynyk(Oek)
Kenneth Vermeer
Rick Karsdorp
Sven van Beek
Terence Kongolo
Miquel Nelom
Jordy Clasie
Karim El Ahmadi
Jens Toornstra
Colin Kâzım-Richards
Lex Immers
Elvis Manu

Wisselspelers

Eloy Room
Wallace(Bra)
Dan Mori(Isr)
Valeri Qazaishvili(Geo)
Marvelous Nakamba(Zim)
Zakaria Labyad(Mar)
Renato Ibarra(Ecu)
Erwin Mulder
Khalid Boulahrouz
Tonny Vilhena
Matthew Steenvoorden
Jean-Paul Boëtius
Bilal Başaçikoğlu
Mitchell te Vrede

Wissels

Zakaria Labyad Denys Oliynyk (61)
Renato Ibarra Bertrand Traoré (68)
Mitchell te VredeColin Kâzım-Richards (46)
Khalid BoulahrouzRick Karsdorp (67)
Jean-Paul BoëtiusElvis Manu (75)

Gele Kaarten

Guram Kashia(23)
Abiola Dauda (89)
Jordy Clasie (87)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
Geen

Wedstrijdverslag

     

Na vijf opeenvolgende overwinningen in de Eredivisie heeft Feyenoord zondag in de uitwedstrijd tegen Vitesse genoegen moeten nemen met een punt. In Stadion Gelredome vielen geen doelpunten: 0-0. De ploeg van trainer Fred Rutten behield door het gelijkspel haar ongeslagen status in uitwedstrijden in de Eredivisie. Khalid Boulahrouz maakte als invaller zijn Eredivisiedebuut voor Feyenoord. Jordy Clasie kreeg in Arnhem zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is zodoende geschorst voor de komende thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.

Voor de selectie Feyenoord was er zondag alle reden om met veel vertrouwen de spelersbus in te stappen voor de reis naar Arnhem. Niet alleen vanwege de belangrijke overwinning die de ploeg drie dagen eerder in de Europa League had geboekt, maar ook omdat in de laatste acht officiële wedstrijden liefst zevenmaal werd gewonnen. Bovendien kreeg Feyenoord dit seizoen nog geen enkel doelpunt tegen in uitduels in de Eredivisie, met een ongeslagen status op vreemde bodem tot gevolg.

Dat zelfvertrouwen was in een zonovergoten Gelredome vooral in de openingsfase goed terug te zien in het spel van de Rotterdammers. De ploeg van trainer Fred Rutten gaf Vitesse geen enkele gelegenheid om in de wedstrijd te komen, door de opbouw in een vroeg stadium te verstoren. Uit de diverse goede kansen die daaruit ontstonden had Feyenoord minimaal één keer moeten scoren, maar telkens stond Piet Velthuizen in de weg. Zo voorkwam de doelman al na vijf minuten spelen een doelpunt van Elvis Manu, die na goed doorzetten van Colin Kazim-Richards en een overstapje van Lex Immers in kansrijke positie voor hem was opgedoken.

Halverwege de eerste helft maakte Velthuizen ook een keiharde volley van Immers onschadelijk, al was dat meteen een van de laatste keren dat de doelman serieus in actie hoefde te komen. Feyenoord kon in aanvallend opzicht steeds minder een vuist maken en moest terrein toestaan aan Vitesse, zonder daarbij zelf echt in de problemen te komen.

De wedstrijd kwam pas in het laatste half uur weer meer tot leven. Beide ploegen legden meer risico in het spel, terwijl bij Feyenoord, met het Europese duel met HNK Rijeka nog in de benen, ook de vermoeidheid een rol begon te spelen. Vooral op het middenveld kwam daardoor meer ruimte te liggen, maar zowel Vitesse als Feyenoord sprong daar slordig mee om. Daarom bleven grote kansen voor beide doelen uit en stevende het duel af op een doelpuntloos gelijkspel.

Met het inbrengen van verse, aanvallende krachten als Mitchell Te Vrede, die direct na rust Kazim-Richards verving, en Jean-Paul Boëtius trachtte Rutten nog iets te forceren, maar het het gewenste resultaat bleef uit. Omdat ook de laatste pogingen van Boëtius (rollertje voorlangs) en Abiola Dauda (goede ingreep van Kenneth Vermeer) niets opleverden, kwam er in Arnhem geen winnaar uit de strijd.

Man of the Match Top 10

Naam Gemiddelde Aantal Stemmen


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1