maandag 20 januari 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zat
06
Dec ’14

18:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: Woudestein

  3.600 toeschouwers.

Excelsior

2

5

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Pol van Boekel

Basisopstelling

Gino Coutinho
Daan Bovenberg
Sander Fischer(C)
Kevin van Diermen
Bas Kuipers
Luigi Bruins
Rick Kruys
Jeff Stans
Adil Auassar
Jordan Botaka
Kevin Vermeulen
Kenneth Vermeer
Sven van Beek
Terence Kongolo
Miquel Nelom
Khalid Boulahrouz
Jordy Clasie
Karim El Ahmadi
Jens Toornstra
Jean-Paul Boëtius
Colin Kâzım-Richards
Lex Immers

Wisselspelers

Jurgen Mattheij
Alessandro Damen
Ninos Gouriye
Elso Brito
Carlo de Reuver
Tony Varela(Kpv)
Marko Maletic(Bos)
Erwin Mulder
Rick Karsdorp
Tonny Vilhena
Matthew Steenvoorden
Elvis Manu
Mitchell te Vrede
Anass Achahbar

Wissels

Jurgen Mattheij Kevin van Diermen (34)
Ninos Gouriye Adil Auassar (68)
Carlo de Reuver Kevin Vermeulen (74)
Elvis ManuJean-Paul Boëtius (68)
Tonny VilhenaMiquel Nelom (74)
Rick KarsdorpKhalid Boulahrouz (78)

Gele Kaarten

Kevin van Diermen (19)
Adil Auassar (28)
Colin Kâzım-Richards (19)
Khalid Boulahrouz (40)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Jeff Stans (51)
Sven van Beek (86)(e.d.)
 Colin Kâzım-Richards (6)
 Jean-Paul Boëtius (17)
 Lex Immers (26)
 Jens Toornstra (57)
 Lex Immers (62)

Wedstrijdverslag

     

Feyenoord heeft zich zaterdagavond zonder veel moeite tot winnaar gekroond van de Rotterdamse derby. Op Woudestein was de ploeg van trainer Fred Rutten veel te sterk voor Excelsior: 2-5. De basis van de zege legde Feyenoord al voor rust, toen dankzij goals van Colin Kazim-Richards, Jean-Paul Boëtius en Lex Immers een 0-3 voorsprong werd genomen. Jens Toornstra en nogmaals Immers maakten het karwei af in de tweede helft. Jeff Stans scoorde voor Excelsior, terwijl Sven van Beek een eigen doelpunt maakte.

Niet eerder dit seizoen zal Feyenoord halverwege een wedstrijd met zo’n goed gevoel de kleedkamer hebben opgezocht als zaterdagavond op het uitverkochte Woudestein. Op het moment dat scheidsrechter Pol van Boekel voor de rust floot, leidde de ploeg soeverein met 0-3 en op die tussenstand was weinig af te dingen. Feyenoord was heer en meester ten opzichte van de kleine broer uit Kralingen, die zich geen raad wist met de gretigheid en scherpte waarmee de opponent uit Zuid op het veld stond.

Dat Feyenoord het overwicht ook omzette in doelpunten, was voor een deel te danken aan het feit dat de thuisploeg de defensieve allesbehalve op orde had. Aan alle drie de goals die voor rust vielen ging een ongelukkig moment van een Excelsior-verdediger vooraf. Zo kopte Sander Fischer de bal na een kwartier spelen te kort terug op doelman Gino Coutinho, waar Jean-Paul Boëtius attent op reageerde en de bal over de keeper heen wipte. Tien minuten later viel een lange bal van Sven van Beek achter de verdediging en kon Lex Immers dankbaar profiteren, door van dichtbij kiezelhard raak te schieten.

Ten tijde van de doelpunten van Boëtius en Immers stond Feyenoord al op voorsprong, door een treffer van Colin Kazim-Richards. Al na vijf minuten spelen ontfutselde hij Luigi Bruins net buiten het vijandelijke strafschopgebied de bal, wat hem een kansrijke positie oog in oog met Coutinho opleverde. De spits schoot op schitterende wijze via de paal raak: 0-1. Met zijn snelle doelpunt – zijn eerste in de competitie sinds 5 oktober – zette Kazim-Richards bovendien de toon voor Feyenoord, dat in de eerste helft op dusdanige wijze vroeg stoorde dat het de thuisploeg dwong tot fouten maken.

Hoewel Rutten zijn ploeg bij rust ongetwijfeld op het hart zal hebben gedrukt om ondanks de ruime voorsprong met net zoveel passie en met dezelfde hoeveelheid energie te blijven spelen, moest Feyenoord vroeg in de tweede helft de aansluitingstreffer toestaan. Die kwam tot stand via Jeff Stans. Hij kon op aangeven van Adil Auassar op de rand van buitenspel van dichtbij simpel binnen tikken en was daarmee verantwoordelijk voor het einde van twee fraaie Feyenoord-reeksen. Niet alleen incasseerde de ploeg na zes officiele duels (competitie en Europa League) weer eens een doelpunt, ook de eerste tegentreffer van dit seizoen in een uitwedstrijd was daarmee een feit.

Heel even putte Excelsior hoop uit het doelpunt van Stans – de ploeg zette aan en kreeg via Botaka een aardige mogelijkheid – maar deze werd door de Kuipbewoners snel de grond in gedrukt. Al zes minuten later vergrootte Jens Toornstra de marge weer tot drie doelpunten, door alleen voor de keeper de kalmte te bewaren en de bal beheerst in de rechterhoek te schuiven: 1-4.

Waar het veldspel van Feyenoord al de hele avond dik in orde was, kwam dit nog eens fraai tot uiting bij doelpunt nummer vijf. Met een prachtige crossbal op Khalid Boulahrouz zette Immers de aanval zelf op, om niet veel later zelf voor de afronding te zorgen. Na goed terugleggen van Toornstra knalde Feyenoords nummer tien de bal hard en laag in de verre hoek, waarmee hij voor zijn tweede van de avond tekende.

Feyenoord speelde het duel vervolgens in alle rust uit, al moest de ploeg nog wel een tweede tegendoelpunt incasseren. Van Beek tikte de bal in de slotfase achter doelman Kenneth Vermeer, na een voorzet van Jordan Botaka. Een ongelukkig moment voor de sterk spelende verdediger, dat desondanks niets afdeed aan de prima prestatie die Feyenoord tegen de kansloze stadgenoot had neergezet.

Man of the Match Top 10

Naam Gemiddelde Aantal Stemmen


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1