vrijdag 24 januari 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
18
Jan ’15

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip

  46.000 toeschouwers.

Feyenoord

3

1

FC Twente

 
Scheidsrechter: Pol van Boekel

Basisopstelling

Sonny Stevens
Cuco Martina(Cur)
Rasmus Bengtsson(Zwe)
Andreas Bjelland(C)(Den)
Robbert Schilder
Orlando Engelaar
Darryl Lachman
Hakim Ziyech
Kamohelo Mokotjo(ZAf
Jesús Corona(Mex)
Luc Castaignos

Wisselspelers

Nick Marsman
Youness Mokhtar
Kyle Ebecilio
Torgeir Børven(Noo)
Dico Koppers
Joachim Andersen(Den)
Bilal Ould-Chikh

Wissels

Geen
Youness MokhtarOrlando Engelaar(73)
Bilal Ould-ChikhRasmus Bengtsson(Zwe)(73)
Torgeir BørvenJesús Corona(Mex)(83)

Gele Kaarten

Geen
Darryl Lachman(81)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Orlando Engelaar(51)

Wedstrijdverslag

        

Volle buit voor Feyenoord bij start tweede seizoenshelft

Volle buit voor Feyenoord bij start tweede seizoenshelft

Feyenoord is de tweede helft van de competitie zondag uitstekend gestart met een 3-1 overwinning in de topper tegen FC Twente. De zege was vooral te danken aan een sterke fase in de tweede helft, waarin achtereenvolgens Jens Toornstra en Jean-Paul Boëtius trefzeker waren. De score werd in de eerste helft geopend door Lex Immers, kort nadat Colin Kazim-Richards een strafschop had gemist.

 

Het doelpunt dat Feyenoord in de slotfase van de eerste helft voor het eerst een voorsprong opleverde, viel precies op het juiste moment. Juist in een fase dat de ploeg van Rutten de regie in de wedstrijd steeds meer kwijt leek te raken, zorgde Immers er met een fraaie volley uit een hoekschop voor dat de rollen in De Kuip in één klap waren omgedraaid.

Feyenoord was weliswaar prima begonnen aan de eerste wedstrijd na de winterstop, maar kreeg naarmate de eerste helft vorderde steeds meer moeite om de vrije man te vinden. FC Twente had een strijdplan uitgedokterd met twee aanvallers en een goed bezet middenveld, waardoor Feyenoord in balbezit geregeld veel moeite had om van eigen helft te komen.

Twente daarentegen had vooral ingezet op de tegenaanval en wist op die manier tot de rust verschillende keren gevaarlijk te worden. Zo was het volledig aan Kenneth Vermeer te danken dat de bezoekers niet vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. De doelman bracht met een fantastische reflex redding op een kopbal van dichtbij van Jesus Corona.

Feyenoord kwam aan de andere kant van het veld aanvankelijk niet verder dan enkele afstandschoten, totdat Karim El Ahmadi tien minuten voor rust werd gevloerd in het zestienmetergebied van de bezoekers. Daarmee kreeg Feyenoord een opgelegde kans om de ban te breken, maar Colin Kazim-Richards zag zijn inzet vanaf elf meter uit de hoek gebokst worden door keeper Sonny Stevens, wat Feyenoords vijfde gemiste strafschop in de Eredivisie op rij betekende. De teleurstelling over de misser was van korte duur, want uit de hoekschop die volgde schoot Immers alsnog raak.

Ondanks de voorsprong kon Feyenoord bij rust nog niet tevreden zijn over het vertoonde veldspel. De omslag op dat vlak kwam pas nadat FC Twente vroeg in de tweede helft de stand gelijk had getrokken. Het doelpunt dat daarvoor nodig was, was het gevolg van een zeldzame fout van Vermeer. De keeper liet een voorzet van Luc Castaignos los en stelde daarmee Orlando Engelaar in staat om binnen te schieten.

Feyenoord richtte zich daarna snel op en begon de bal steeds sneller van voet naar voet te spelen. Twee keer serieus aanzetten leverde vervolgens ook twee doelpunten op in een tijdsbestek van drie minuten. Eerst schoot Toornstra knap binnen nadat hij een van richting veranderd schot van Karim El Ahmadi voor zijn voeten vond. Even later was Boëtius het eindstation van een fraaie aanval over meerdere schijven, waarmee Feyenoord een comfortabele marge te pakken had.

De voorsprong kwam in de laatste fase van de wedstrijd niet meer in gevaar, waarmee Feyenoord de zo gewenste goede start van de tweede seizoenshelft te pakken had. Bovendien tankte de ploeg daarmee extra vertrouwen in de aanloop naar de topper van volgende week, uit tegen Ajax.

Feyenoord – FC Twente 3-1
Scoreverloop:
37’ 1-0 Immers
51’ 1-1 Engelaar
59’ 2-1 Toornstra
62’ 3-1 Boëtius

Scheidsrechter: Van Boekel

Geel: Lachman (FC Twente)

Bijzonderheden: 37’ Colin Kazim-Richards mist strafschop.

Opstellingen:
Feyenoord:
Vermeer; Boulahrouz, Van Beek, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Immers, Clasie; Toornstra, Kazim-Richards en Boëtius.
FC Twente: Stevens; Martina, Lachman, Bengtsson (73’ Ould-Chikh), Bjelland; Mokotjo, Engelaar (73’ Mokhtar), Schilder; Corona (83’ Børven), Ziyech en Castaignos.

 

Man of the Match Top 10

Naam Gemiddelde Aantal Stemmen


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1