vrijdag 24 januari 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
22
Feb ’15

16:45 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip

  45.500 toeschouwers.

Feyenoord

3

2

Excelsior

 
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

Basisopstelling

Alessandro Damen
Daan Bovenberg
Sander Fischer(C)
Jurgen Mattheij
Bas Kuipers
Luigi Bruins
Rick Kruys
Jeff Stans
Jordan Botaka
Tom van Weert
Daryl van Mieghem

Wisselspelers

Jordy Deckers
Khalid Karami
Cedric Badjeck(Kam)
Kevin Vermeulen
Elso Brito
Carlo de Reuver
Tony Varela(Kpv)

Wissels

Khalid KaramiLuigi Bruins(56)
Tony VarelaJeff Stans(65)
Kevin VermeulenDaryl van Mieghem(75)

Gele Kaarten

Geen
Tony Varela(73)
Tom van Weert

Rode Kaarten

Geen
Jurgen Mattheij(49)

Doelpuntenmakers

Tom van Weert(7)
Tom van Weert(30)

Wedstrijdverslag

Feyenoord stelt na rust orde op zaken in stadsderby

Feyenoord heeft zondag dankzij een uitstekende tweede helft de stadsderby tegen Excelsior met 3-2 gewonnen. De ploeg van Fred Rutten keek bij rust nog tegen een 0-2 achterstand aan, maar stelde met een man meer in het tweede bedrijf orde op zaken. De doelpunten die daarvoor nodig waren kwamen op naam van Colin Kazim-Richards (strafschop), Jens Toornstra en Lex Immers. Elvis Manu maakte als invaller zijn rentree na een liesblessure.

Feyenoord stelt na rust orde op zaken in stadsderby
Excelsior voor rust bovenliggende partij

Na het prima 1-1 gelijkspel van drie dagen eerder op bezoek bij AS Roma in de Europa League, was het grote gevaar voor zondag dat Feyenoord met het hoofd meer bij de Europese return zou zijn dan bij de stadsderby in De Kuip. Fred Rutten stelde weliswaar in aanloop naar het treffen met Excelsior dat de focus in de kleedkamer volledig op de competitiewedstrijd lag, maar de eerste helft van het duel met Kralingers vertelde een ander verhaal.

Door slordig spel en een gebrek aan aanvallende creativiteit stelde Feyenoord de bezoekers namelijk onbedoeld in staat om hun kwaliteiten optimaal benutten. Excelsior probeerde op de eerste plaats Feyenoord het voetballen onmogelijk te maken en zocht daarnaast geregeld de tegenaanval. Omdat de elf van Marinus Dijkhuizen de eerste helft twee keer profiteerden van defensieve blunders van Feyenoord, keek de thuisploeg bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan.

Al na zeven minuten verlengde Tonny Vilhena onbedoeld een vrije trap van Luigi Bruins met zijn hoofd tot achter zijn eigen defensie. Daar kon uiteindelijk Tom van Weert de bal in één keer uit de lucht in het dak van het doel trappen. De spits deed dit in buitenspelpositie, maar desondanks werd de goal goedgekeurd door scheidsrechter Gözübüyük. Twintig minuten later ging Khalid Boulahrouz onder een voorzet vanaf links door, terwijl dezelfde Van Weert volledig vrij was gelaten bij de tweede paal. Daar was het voor de aanvaller een koud kunstje om zijn tweede van de middag te maken.

Feyenoord start inhaalrace 

Het verloop van de eerste helft was reden voor Rutten om het na rust over een andere boeg te gooien. De trainer wisselde twee keer en liet zijn ploeg de tweede helft met drie verdedigers spelen. De omzetting leverde snel het gewenste resultaat op. Niet alleen maakte Kazim-Richards uit een strafschop de aansluitingstreffer, maar omdat aanstichter Jurgen Mattheij wegens hands van het veld werd gestuurd, ging Feyenoord verder tegen tien man.

Daarmee waren de rollen in De Kuip plotseling omgedraaid en was het voor Excelsior slechts zaak om de minimale voorsprong met man en macht te verdedigen. De Kralingers slaagden daar lange tijd in, maar bezweken in het laatste kwartier onder de enorme druk van Feyenoord.

Eerst tekende invaller Jens Toornstra, die met zijn werklust de aanjager was van de wederopstanding van het elftal, van dichtbij voor de verdiende gelijkmaker. Daarmee was de honger naar doelpunten van Feyenoord nog niet gestild, want al twee minuten later zorgde Immers ervoor dat het elftal voor het eerst op voorsprong kwam. De middenvelder tikte de bal bij de tweede paal binnen, na een goede voorzet van Rick Karsdorp en bracht daarmee de inhaalrace van Feyenoord tot een goed einde.

Feyenoord – Excelsior 3-2
Scoreverloop:
7’ 0-1 Van Weert
30’ 0-2 Van Weert
50’ 1-2 Kazim-Richards (strafschop)
77’ 2-2 Toornstra
79’ 3-2 Immers

Scheidsrechter: Gözübüyük

Geel: Varela (Excelsior)

Rood: Mattheij (49’, Excelsior)

Opstellingen:
Feyenoord:
Vermeer; Karsdorp, Boulahrouz (46’ Toornstra), Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Immers, Clasie; Boëtius (75’ Manu), Kazim en Vilhena (46’ Achahbar).
Excelsior: Daamen; Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers; Bruins (56’ Karami), Kruys, Stans (65’ Varela); Botaka, Van Weert en Van Mieghem (75’ Vermeulen).

 

Man of the Match Top 10

Naam Gemiddelde Aantal Stemmen


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1