vrijdag 29 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
12
Apr ’15

12:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: Koning Willem II Stadion

  14.400 toeschouwers.

Willem II

2

2

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Eric Braamhaar

Basisopstelling

Kostas Lamprou(Gri)
Frank van der Struijk
Freek Heerkens
Jordens Peters(C)
Mitchell Dijks
Robbie Haemhouts(Bel)
Ali Messaoud
Stijn Wuytens(Bel)
Terell Ondaan
Samuel Armenteros(Zwe)
Ben Sahar(Isr)
Kenneth Vermeer
Rick Karsdorp
Sven van Beek
Terence Kongolo
Miquel Nelom
Jordy Clasie
Karim El Ahmadi
Colin Kâzım-Richards
Lex Immers
Elvis Manu
Anass Achahbar

Wisselspelers

Bruno Andrade(Bra)
Robert Braber
Jonas Heymans(Bel)
Jerson Cabral
David Meul(Bel)
Wiljan Pluim
Charlton Vicento(Cur)
Erwin Mulder
Joris Mathijsen
Luke Wilkshire
Tonny Vilhena
Jens Toornstra
Jean-Paul Boëtius
Mitchell te Vrede

Wissels

Bruno Andrade Ben Sahar (61)
Charlton Vicento Terell Ondaan (73)
Robert Braber Samuel Armenteros (84)
Jean-Paul BoëtiusAnass Achahbar (68)
Jens ToornstraTerence Kongolo (79)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Freek Heerkens (37)
Bruno Andrade (74)
 Elvis Manu (30)
 Colin Kâzım-Richards (82)

Wedstrijdverslag

  

Feyenoord heeft twee punten ingeleverd in de strijd om plek drie. Willem II toonde aan waarom het zich dit seizoen met gemak handhaaft op het hoogste niveau en bood de formatie van Fred Rutten uitstekend weerwerk. Op de 2-2 stand na negentig minuten viel dan ook weinig af te dingen. Met iets meer scherpte en geluk hadden de Tilburgers de drie punten zelfs in eigen huis kunnen houden. De betere kansen waren namelijk voor de gastheren. Voor Feyenooord betekent het gelijkspel het eerste puntverlies in vijf wedstrijden.

Fred Rutten stuurde dezelfde elf spelers het veld in die vorige week een simpele zege boekten bij AZ. Zij begonnen echter behoudend aan het duel, terwijl Willem II het ook wel geloofde. Dat resulteerde in een moeizaam eerste halfuur, waarin behoudens een schietkans voor Terell Ondaan niet veel gebeurde. Feyenoord toonde zich echter bijzonder efficiënt en nam bij de eerste serieuze mogelijkheid meteen de leiding: Elvis Manu kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten en mikte het leer buiten bereik van Kostas Lamprou via de paal binnen.

Daarmee kwam de wedstrijd eindelijk tot leven. Ook Willem II kruip uit de schulp en werkte de achterstand binnen zeven minuten weg. Een hoekschop vanaf links kon door de geheel vrijstaande Freek Heerkens doodeenvoudig van dichtbij over de lijn worden gedrukt. Anass Achahbar liet zich op slag van rust gelden met een prachtig schot van afstand, maar Lamprou toonde aan een uitstekende lijnkeeper te zijn en werkte de poging van de Feyenoord-aanvaller stijlvol uit de gevarenzone.

Na rust had Willem II het betere van het spel, of in ieder geval de betere kansen. Binnen tien minuten na de hervatting was Samuel Armenteros dreigend, terwijl Ondaan andermaal gevaar stichtte met een vlammend schot. Van Feyenoord was in aanvallend opzichtig zeer weinig te vernemen, al kreeg Manu wel twee keer een kans om te scoren. Eerst verscheen hij volledig vrij voor Lamprou, die de slappe inzet simpel kon keren, en niet veel later snelde hij zijn directe tegenstander voorbij om opnieuw te stuiten op de Willem II-goalie.

Het was echter de thuisploeg die scoorde. Bruno Andrade, binnen het veld gebracht voor Ben Sahar, kreeg de bal na een klutssituatie voor zijn voeten en gaf Vermeer opnieuw het nakijken. Even daarvoor had Armenteros al een goede kopkans om zeep geholpen. De achterstand leidde logischerwijs tot een slotoffensief van de bezoekers, die negen minuten voor tijd eenvoudig aan de gelijkmaker kwamen. Colin Kazim-Richards gebruikte goed zijn lichaam bij een inspeelpass van Jean-Paul Boëtius, draaide weg van zijn tegenstander en schoot mooi raak. Dat leverde de 2-2 eindstand op.

Man of the Match Top 10

Naam Gemiddelde Aantal Stemmen


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1