maandag 25 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Don
18
Sep ’14

21:05 uur

UEFA Cup (EC3) wedstrijd

Stadion: Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

  30.000 toeschouwers.

Sevilla FC

2

0

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Ruddy Buquet(Fran)

Basisopstelling

Sergio Rico
Diogo Figueiras
Daniel Carriço
Thimothée Kolodziejczak
Fernando Navarro
Stéphane M Bia
Ever Banega
Grzegorz Krychowiak
José Antonio Reyes
Carlos Bacca
Gerard Deulofeu
Kenneth Vermeer
Sven van Beek
Joris Mathijsen
Miquel Nelom
Luke Wilkshire
Jordy Clasie
Karim El Ahmadi
Tonny Vilhena
Jens Toornstra
Elvis Manu
Ruben Schaken

Wisselspelers

Benoît Trémoulinas
Vicente Iborra
Iago Aspas
Denis Suárez
Nicolas Pareja
Aleix Vidal
Juan Soriano
Erwin Mulder
Rick Karsdorp
Terence Kongolo
Matthew Steenvoorden
Jean-Paul Boëtius
Bilal Başaçikoğlu
Mitchell te Vrede

Wissels

Denis Suárez Grzegorz Krychowiak (60)
Iago Aspas Carlos Bacca (60)
Bilal BaşaçikoğluRuben Schaken (64)
Mitchell te VredeJordy Clasie (73)
Jean-Paul BoëtiusElvis Manu (82)

Gele Kaarten

Thimothée Kolodziejczak (33)
Stéphane M Bia (76)
Tonny Vilhena (53)
Elvis Manu (81)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Grzegorz Krychowiak (8)
Stéphane M Bia (31)
Geen

Wedstrijdverslag

  

Feyenoord is de groepsfase van de Europa League gestart met een 2-0 nederlaag tegen Sevilla FC. In het flink gevulde Estadio Ramón Sánchez Pizjuán scoorde de thuisploeg nog voor rust twee keer uit twee vrijwel identieke vrije trappen. Feyenoord kwam niet verder dan een vrije trap op de paal van Jens Toornstra, waardoor de ploeg van Fred Rutten in de aanloop naar de Klassieker in De Kuip van aanstaande zondag niet voor een stunt wist te zorgen tegen de houder van de Europa League.

 

De keuze van Rutten om in Sevilla te starten in een systeem met een versterkt middenveld en twee spitsen wierp aanvankelijk zijn vruchten af. Hoewel Feyenoord bij vlagen flink onder druk stond, wist Sevilla FC in de eerste helft slechts een paar kansjes te creëren.

Dat de Spaanse topploeg desondanks met een 2-0 voorsprong de rust in ging, was te wijten aan twee vrijwel identieke vrije trappen vanaf de linkerflank. Beide keren nam de van FC Barcelona gehuurde Gerard Deulofeu plaats achter de bal. Die vond vroeg in de wedstrijd het hoofd van Grzegorz Krychowiak, terwijl hij na een half uur spelen zag hoe Stéphane Mbia helemaal vrij werd gelaten en raak kon koppen. Feyenoord mocht zich beide treffers zeer aanrekenen, want bij allebei de situaties was de verdedigende organisatie van het elftal niet op orde.

Feyenoord keek daardoor evenals in de laatste competitiewedstrijd tegen Willem II bij rust tegen een 2-0 achterstand aan, met als groot verschil dat de ploeg in Spanje wat meer content kon zijn over het eigen veldspel. Zo wist Feyenoord diverse keren de defensie van Sevilla op de proef te stellen, vooral met dank aan de snelheid van Elvis Manu en de slimme loopacties van Jens Toornstra.

De middenvelder, die voor het eerst sinds zijn komst naar Feyenoord op een basisplaats kon rekenen, was kort na het tweede doelpunt van Sevilla het dichtst bij een Rotterdamse goal. Bij een vrije trap van even buiten het strafschopgebied verraste hij doelman Sergio Rico door de bal richting de korte hoek te sturen. Daar was het de binnenkant van de paal die een treffer in de weg stond.

Na rust werd Feyenoord verder met de rug tegen de muur gedrukt, waarbij het niet hielp dat de ploeg steeds slordiger werd in balbezit. Zodoende beperkte Feyenoord zich in de tweede helft voornamelijk tot het tegenhouden van Sevilla, terwijl aan de andere kant van het veld nauwelijks nog een kans viel te noteren.

Dat de eindstand uiteindelijk gelijk was aan de ruststand, was onder meer te danken aan goed keeperswerk van Kenneth Vermeer. Hij verrichte in het laatste kwartier twee knappe reddingen toen hij twee keer oog in oog kwam te staan met José Antonio Reyes. De middenvelder had even eerder al een opgelegde kans laten liggen, door van dichtbij hoog over te schieten.

Man of the Match Top 10

Naam Gemiddelde Aantal Stemmen


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1