maandag 20 januari 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Don
26
Feb ’15

21:05 uur

UEFA Cup (EC3) wedstrijd

Stadion: De Kuip

  45.000 toeschouwers.

Feyenoord

1

2

AS Roma

 
Scheidsrechter: Clément Turpin

Basisopstelling

Lukasz Skorupski(Pol)
Vassilis Torosidis(Gri)
Konstantinos Manolas(Gri)
Mapou Yanga-Mbiwa(Fra)
Jose Holebas(Gri)
Seydou Keita(Mli)
Daniele De Rossi
Miralem Pjanic Bos)
Gervinho(Ivo)
Francesco Totti(C)
Adem Ljajic(Ser)

Wisselspelers

Ashley Cole(Eng)
Radja Nainggolan(Bel)
Juan Iturbe(Arg)
Davide Astori
Morgan De Sanctis
Leandro Paredes(Arg)
Daniele Verde

Wissels

Radja NainggolanMiralem Pjanic(Bos)(74)
Juan Iturbe(ArgAdem Ljajic(Ser)(74)
Leandro Paredes(Arg)Francesco Totti(C)(82)

Gele Kaarten

Vassilis Torosidis(31)
Miralem Pjanic(45)
Leandro Paredes(88)

Rode Kaarten

Geen

Doelpuntenmakers

 Elvis Manu (55)
Adem Ljajic(45)
Gervinho(57)

Wedstrijdverslag

Feyenoord uitgeschakeld op zinderende Europese avond

Feyenoord is er donderdag op een zinderende Europa League-avond niet in geslaagd om AS Roma te verslaan. In een duel waarover nog lang zal worden nagepraat was er een onbedoelde hoofdrol voor scheidsrechter Clément Turpin. Hij gaf zowel Mitchell Te Vrede als reservekeeper Erwin Mulder een rode kaart en legde tien minuten na rust de wedstrijd tijdelijk stil. Toen de stofwolken in De Kuip eenmaal waren opgetrokken was AS Roma de winnaar: 1-2. Invaller Elvis Manu maakte het enige doelpunt voor Feyenoord. Colin Kazim-Richards viel na een half uur spelen geblesseerd uit.

Feyenoord uitgeschakeld op zinderende Europese avond
Twee tegenslagen voor rust

Het doelpunt dat Adem Ljajic in de blessuretijd van de eerste helft maakte, kwam voor Feyenoord aan als een mokerslag. Hoewel de ploeg tot dan toe fors onder druk stond in het duel waar met grote verwachtingen naartoe was geleefd, leek het er lange tijd op dat de rust ongeschonden gehaald zou worden.

Dat dit niet lukte, was te wijten aan een slotoffensief van AS Roma in de eerste helft. Feyenoord kwam daarbij een aantal keer op rij goed weg, maar kon niet voorkomen dat een schot van Adem Ljajic na een voorzet vanaf rechts uiteindelijk binnen vloog.

De treffer was een volgende tegenslag, nadat Feyenoord een kwartier eerder al Colin Kazim-Richards geblesseerd had zien uitvallen. De spits greep tijdens een volle sprint opeens naar zijn hamstring en kon niet verder. Even eerder was hij al slachtoffer geweest van een volle elleboog in zijn gezicht door Daniele De Rossi, die daarmee voorkwam dat Kazim-Richards bij de rebound kon na een gevaarlijk schot van Jens Toornstra.

Tackle Te Vrede zwaar bestraft

Met de 0-1 ruststand kon Feyenoord de tweede helft het idee laten varen om op ‘de nul’ te spelen en wist de ploeg dat het op zoek moest naar de gelijkmaker. Voor zover dat op basis van het verloop van de eerste helft al geen lastige opgave was, werd het dat helemaal toen tien minuten na rust Te Vrede met rood van het veld werd gestuurd. Hij werd daarmee zeer zwaar bestraft voor een overtreding waarvoor geel op zijn plaats geweest was.

De warrig fluitende Turpin besloot direct daarop de wedstrijd stil te leggen, omdat het legioen – met de elleboog richting Kazim-Richards nog vers in het geheugen – haar frustratie duidelijk liet blijken over het wegzenden van Te Vrede.

Manu scoort direct na hervatting

Het gevolg was dat bij de hervatting van de wedstrijd heel Feyenoord extra getergd was om in het laatste halfuur de stand weer gelijk te trekken. Dat de ploeg hierin al binnen een minuut slaagde, was te danken aan invaller Elvis Manu, die daarmee zijn status als goudhaantje voor Feyenoord in Europa eens te meer waarmaakte. Met zijn eerste balcontacten van de wedstrijd verschalkte hij doelman Skorupski na een prima actie door het centrum.

De vreugde in De Kuip – waar om curieuze redenen reservekeeper Erwin Mulder na de gelijkmaker de rode kaart kreeg – was van korte duur. AS Roma wist uit de eerste uitbraak die volgde direct weer een voorsprong te nemen via Gervinho.

De tegentreffer paste in zekere zin volledig in het beeld van de wedstrijd, waarin het geluk overduidelijk niet aan de zijde van het hardwerkende Feyenoord was. De ploeg kreeg desondanks in de laatste fase van de wedstrijd nog de beste kansen op een doelpunt, vooral met dank aan de snelheid van Manu. Hoewel de gelijkmaker uitbleef, zorgde de vechtlust die Feyenoord had laten zien ervoor dat de ploeg met opgeheven hoofd afscheid kan nemen van de Europa League.

Feyenoord – AS Roma 1-2
Scoreverloop:
45+2’ 0-1 Ljajic
55’ 1-1 Manu
57’ 1-2 Gervinho

Scheidsrechter: Turpin (Fra)

Geel: Boulahrouz, Clasie (Feyenoord), Torosidis, Pjanic, Paredes (AS Roma)

Rood: Te Vrede (54’, Feyenoord), Mulder (56’, Feyenoord)

Bijzonderheden: Wedstrijd na 54 minuten spelen tijdelijk gestaakt.

Opstellingen:
Feyenoord: Vermeer; Boulahrouz (54’ Manu), Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Toornstra, El Ahmadi; Karsdorp, Kazim-Richards (30’ Te Vrede) en Vilhena (82’ Achahbar).
AS Roma: Skorupski; Torosidis, Manolas, Yanga Mbiwa, Holebas; Keita, De Rossi, Pjanic (72’ Nainggolan); Gervinho, Totti (80’ Paredes) en Ljajic (72’ Iturbe).

 

Man of the Match Top 10

Naam Gemiddelde Aantal Stemmen


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1