vrijdag 24 januari 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zat
08
Aug ’15

20:45 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip

  47.500 toeschouwers.

Feyenoord

3

2

FC Utrecht

 
Scheidsrechter: Kevin Blom

Basisopstelling

Robbin Ruiter
Sean Klaiber
Mark van der Maarel
Timo Letschert
Chris Kum
Louis Nganioni(Fra)
Willem Janssen(C)
Yassin Ayoub
Bart Ramselaar
Sébastien Haller(Fra)
Nacer Barazite

Wisselspelers

Rico Strieder(Dui)
Andreas Ludwig(Dui)
Mark Diemers
Filip Bednarek(Pol)
Rubio Rubin(VS)
Kristoffer Peterson(Zwe)
Yannick Cortie

Wissels

Yannick Cortie Mark van der Maarel (75)
Andreas Ludwig Bart Ramselaar (75)
Rubio Rubin Sean Klaiber (86)

Gele Kaarten

Yassin Ayoub (59)
Yannick Cortie (80)

Rode Kaarten

Geen

Doelpuntenmakers

 Colin Kâzım-Richards (22)
 Tonny Vilhena (77)
 Dirk Kuyt (pen) (81)
Sébastien Haller (74)
Sébastien Haller (90+6)(pen)

Wedstrijdverslag

     

Feyenoord heeft zaterdagavond tijdens de opening van de Eredivisie laten zien over een ijzersterke wil te beschikken. De ploeg van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst vocht zich in een uitverkochte en kolkende Kuip naar een 3-2 overwinning op FC Utrecht, ondanks dat het vrijwel de gehele tweede helft met tien man op het veld stond. Colin Kazim-Richards, Tonny Vilhena en aanvoerder Dirk Kuyt hielpen Feyenoord met hun treffers aan een heerlijke competitiestart, waarin Marko Vejinovic en Jan-Arie van der Heijden hun officiële debuut in het rood-wit maakten. 

De wedstrijd tegen FC Utrecht kwam nog te vroeg voor de deze week aangetrokken aanvallers Eljero Elia en Michiel Kramer, die vanaf de tribune zagen hoe hun nieuwe ploeggenoten halverwege de eerste helft tot drie keer toe puntspeler Kazim-Richards in stelling brachten. De eerste keer kwam de aanvaller nog een teenlengte te kort bij een lage voorzet van Kuyt, maar nog geen minuut later was het na een vrije trap van Vejinovic wél raak. Kazim-Richards kopte de bal van dichtbij keihard achter de verslagen Robbin Ruiter en deed de bomvolle Kuip ontploffen.

Feyenoord bleef gas geven na die voorsprong, wat na 24 minuten in opnieuw een grote kans resulteerde. Jens Toornstra gaf de bal slim mee aan de opgekomen rechtsback Rick Karsdorp, die het overzicht bewaarde en de vrijstaande Kazim-Richards over de grond wist te bereiken. Ditmaal was de inzet van de aanvaller echter prooi voor Ruiter.

Utrecht verstopte zich zeker niet in De Kuip, maar meer dan een kopbal van Nacer Barazite – van de lijn gehaald door Toornstra – stond Feyenoords defensie niet toe in de eerste helft. Die defensie werd direct na de rust ontmanteld door scheidsrechter Kevin Blom, die Karsdorp met een rode kaart naar de kleedkamer stuurde. De rechtsback speelde de bal te ver voor zich uit, probeerde hem met een sliding te heroveren, raakte hierbij Chris Kum en zag die actie met de zwaarst mogelijke sanctie bestraft worden.  

Van Bronckhorst reageerde op de plotselinge ondertalsituatie met het inbrengen van Tonny Vilhena voor Kazim-Richards. Met de extra middenvelder en Bilal Başacıkoğlu als gelegenheidsrechtsback vocht Feyenoord vervolgens voor elke meter. De strijdlust was hard nodig, want logischerwijs drukte Utrecht de thuisploeg steeds verder naar achteren.

Dat Utrechtse offensief resulteerde een kwartier voor tijd in de gelijkmaker van Sébastien Haller, maar Feyenoord toonde vervolgens een geweldige veerkracht. Met een uiterste krachtsinspanning wist Karim El Ahmadi de bal vanaf de achterlijn nog voor te geven en uitgerekend invaller Vilhena werkte de bal bij de tweede paal binnen: 2-1.

Een geweldige opsteker voor de tien Feyenoorders op het veld en de bijna vijftigduizend op de tribune. De Kuip ontplofte en alsof het nog niet genoeg was zette Kuyt in de 80ste minuut zelfs de 3-1 op het scorebord. De aanvoerder bleef uiterst kalm toen hij vanaf elf meter mocht aanleggen, na een overtreding op Başacıkoğlu. Dat Haller in de allerlaatste minuut van de blessuretijd uit een strafschop nog de 3-2 mocht maken deed niets af aan de uitstekende prestatie die Feyenoord leverde bij de start van de Eredivisie.

Man of the Match Top 10

Naam Gemiddelde Aantal Stemmen
Dirk Kuyt 7.8 33x
Marko Vejinovic 7.7 32x
Tonny Vilhena 7.4 34x
Sven van Beek 7.2 35x
Jan-Arie van der Heijden 7.1 30x
Karim El Ahmadi 6.8 32x
Rick Karsdorp 6.4 34x
Bilal Başaçikoğlu 6.2 31x
Colin Kâzım-Richards 6.1 33x
Terence Kongolo 6 32x


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1