vrijdag 29 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
25
Okt ’15

16:45 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip

  47.500 toeschouwers.

Feyenoord

3

1

AZ

 
Scheidsrechter: Björn Kuipers

Basisopstelling

Gino Coutinho
Mattias Johansson (Zwe)
Jeffrey Gouweleeuw (C)
Jop van der Linden
Ridgeciano Haps
Derrick Luckassen
Markus Henriksen (Noo)
Ben Rienstra
Joris van Overeem
Vincent Janssen
Dabney dos Santos

Wisselspelers

Sergio Rochet (Uru)
Rajko Brežancic (Ser)
Celso Ortíz (Par)
Alireza Jahanbakhsh (Irn)
Muamer Tankovic (Zwe)
Thom Haye
Robert Mühren

Wissels

Alireza Jahanbakhsh Joris van Overeem (67)
Thom Haye Dabney dos Santos (71)

Gele Kaarten

Markus Henriksen (6)
Gino Coutinho (76)
Ridgeciano Haps (78)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

 Dirk Kuyt (13)
 Dirk Kuyt (59)
 Dirk Kuyt (pen) (77)
Joris van Overeem (18)

Wedstrijdverslag

  

Feyenoord heeft zondagavond in een boeiend duel afgerekend met AZ. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst had niet makkelijk met de Alkmaarders, maar won door Dirk Kuyts tweede hattrick op rij wel met 3-1. De aanvoerder hield met zijn ploeg zo gelijke tred met medekoploper Ajax en hielp zichzelf met zijn achtste, negende en tiende competitiedoelpunt aan de eerste plek op de topscorerslijst van de Eredivisie.

Feyenoord kwam in De Kuip in haar 2.000ste Eredivisieduel uitstekend uit de startblokken, domineerde in de openingsfase. De Rotterdammers combineerden zich bij herhaling door de Alkmaarse defensie, die geen antwoord had het snelle aanvalsspel van de thuisploeg. Een schot van Eljero Elia – na een combinatie met Simon Gustafson – werd nog ternauwernood gekraakt, maar binnen een kwartier stond de verdiende openingstreffer op het bord.

Gustafson schakelde ditmaal vanaf de rechterflank de zeer bedrijvige Karim El Ahmadi in, die met een man in zijn rug het overzicht bewaarde en op de rand van het strafschopgebied de al weken met scherp schietende Kuyt met succes in stelling bracht.

AZ leek vervolgens nog dieper in de problemen gedrukt te worden, maar kwam juist vanuit het niets op gelijke hoogte. Joris van Overeem kreeg een niet te missen kans, nadat Jan-Arie van der Heijden een inzet van Markus Henriksen – die Kenneth Vermeer al had omspeeld – alleen nog maar had kunnen keren op de doellijn.

Na die gelijkmaker was het even gedaan met  de dadendrang van Feyenoord, dat zich in de loop van de eerste helft wel wist te herpakken. Na de rust was het aanvankelijk nog wat zoeken voor de formatie van Van Bronckhorst, om na een uur spelen toch weer de leiding te grijpen. Terence Kongolo kwam goed door over links, zag zijn voorzet weggekopt worden, maar vervolgens was Bart Nieuwkoop attenter dan zijn tegenstander. De jeugdinternational haalde uit, waarna zijn schot via de voet van Kuyt achter AZ-doelman Gino Coutinho belandde: 2-1.

Feyenoord zwijnde vervolgens een paar keer achterin, dankte onder meer de scherpe Vermeer, om de wedstrijd een kwartier voor tijd definitief te beslissen. Arbiter Kuipers – die eerder een handsbal van Mattias Johansson nog had weggewoven – wees naar de stip, toen Coutinho de doorgebroken Gustafson vloerde. Een buitenkans voor Kuyt, die vanaf elf meter zijn tiende Eredivisietreffer tegen de touwen schoot en voor opluchting zorgde in de andermaal uitverkochte Kuip.
 

Man of the Match Top 10

Naam Gemiddelde Aantal Stemmen
Dirk Kuyt 8.7 43x
Kenneth Vermeer 8.3 51x
Eljero Elia 8 43x
Karim El Ahmadi 7.9 42x
Terence Kongolo 7.5 43x
Simon Gustafson 7.3 46x
Tonny Vilhena 7.1 40x
Eric Botteghin 6.8 38x
Sven van Beek 6.6 42x
Michiel Kramer 6.5 43x


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1