vrijdag 24 januari 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zat
28
Nov ’15

19:45 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: Stadion Woudestein

  3.750 toeschouwers.

Excelsior

2

4

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Eric Braamhaar

Basisopstelling

Tom Muyters (Bel)
Khalid Karami
Sander Fischer (C)
Jurgen Mattheij
Bas Kuipers
Jeff Stans
Rick Kruys
Brandley Kuwas
Adil Auassar
Tom van Weert
Daryl van Mieghem
Kenneth Vermeer
Rick Karsdorp
Sven van Beek
Terence Kongolo
Eric Botteghin
Marko Vejinovic
Karim El Ahmadi
Simon Gustafson
Dirk Kuyt
Eljero Elia
Michiel Kramer

Wisselspelers

Filip Kurto (Pol)
Nigel Hasselbaink
Kevin Vermeulen
Henrico Drost
Luigi Bruins
Daan Bovenberg
Stanley Elbers
Warner Hahn
Jan-Arie van der Heijden
Miquel Nelom
Tonny Vilhena
Jens Toornstra
Colin Kâzım-Richards
Bilal Başaçikoğlu

Wissels

Luigi Bruins Rick Kruys (71)
Nigel Hasselbaink Daryl van Mieghem (71)
Kevin Vermeulen Jeff Stans (84)
Bilal BaşaçikoğluEljero Elia (76)
Jens ToornstraSimon Gustafson (80)

Gele Kaarten

Khalid Karami (36)
Rick Karsdorp (64)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Daryl van Mieghem (44)
Tom van Weert (86)
 Dirk Kuyt (2)
 Michiel Kramer (36)
 Michiel Kramer (55)
 Michiel Kramer (71)

Wedstrijdverslag

  Michiel Kramer maakt een hattrick Rick Karsdorp speelde wederom een goede wedstrijd  

Kramer beslist derby in Kralingen

Feyenoord heeft zaterdagavond prima zaken gedaan in de Eredivisie. De ploeg van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst kwam mede door drie rake kopballen tot een 2-4 overwinning op Excelsior, waarmee het in punten op gelijke hoogte kwam met koploper Ajax. Dirk Kuyt kopte na één minuut en zes seconden voor het eerst raak, waarna Michiel Kramer voor rust voor de 0-2 en na de pauze voor de 1-3 en de 1-4 zorgde. De centrumspits schroefde zijn seizoentotaal hiermee op tot acht treffers.

Feyenoord was het eerste half uur oppermachtig in Kralingen. De ploeg van Van Bronckhorst controleerde de wedstrijd volledig, kon zichzelf alleen bij momenten in balbezit een gebrek aan raffinement verwijten. Met iets meer nauwkeurigheid had de topclub na het vlotte openingsdoelpunt van Kuyt, een rake kopbal na een gekeerd schot van Simon Gustafson, snel meer afstand kunnen nemen van de Kralingers.

Feyenoord liet dit na, waarna Excelsior na dat eerste half uur ogenschijnlijk vanuit het niets bij herhaling gevaarlijk werd. Spits Tom van Weert raakte zelfs de paal, waarna juist in die fase het door Kramer tot doelpunt gepromoveerde schot van Rick Karsdorp als geroepen kwam.

De ruimere voorsprong bracht alleen niet de gewenste verlichting voor rood-wit. Integendeel zelfs, want de thuisploeg legde kort voor rust een aantal keer hiaten bloot in Feyenoords defensie. Dat leverde van de voet van linkerspits Daryl van Mieghem zelfs de aansluitingstreffer op voor Excelsior, waardoor de wedstrijd bij de aftrap voor de tweede helft nog allerminst beslist was.

Die beslissing kwam er, na eerst nog een geweldige redding van Kenneth Vermeer na een inzet van Van Weert, tien minuten na rust alsnog. Karsdorp zette vanaf rechts hard voor, waarna Kramer de bal vallend bij de eerste paal binnen knikte: 1-3.

Voor de centrumspits werd het een heerlijke avond op Woudestein, waar hij twintig minuten voor tijd zijn derde doelpunt van de wedstrijd in de schoot geworpen kreeg. Kramer pikte een te korte terugspeelbal van oud-Feyenoorder Adil Auassar op en schoof de bal langs Excelsior-doelman Tom Muyters. 

Het slotakkoord was voor Van Weert. De gevaarlijkste man van Excelsior profiteerde van onachtzaamheid in Feyenoords defensie en schoot de bal hard achter Vermeer, waardoor Feyenoord uiteindelijk met een 2-4 overwinning van het veld stapte.

 

Man of the Match Top 10

Naam Gemiddelde Aantal Stemmen
Michiel Kramer 7.7 30x
Rick Karsdorp 7.5 26x
Dirk Kuyt 7.3 27x
Eric Botteghin 7.2 26x
Kenneth Vermeer 6.9 27x
Terence Kongolo 6.7 27x
Simon Gustafson 6.7 27x
Sven van Beek 6.6 27x
Karim El Ahmadi 6.6 26x
Eljero Elia 5.7 26x


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1