maandag 25 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
07
Feb ’16

12:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: aRENa

  51.875 toeschouwers.

Ajax

2

1

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Kevin Blom

Basisopstelling

Jasper Cillessen
Joël Veltman
Mike van der Hoorn
Jairo Riedewald
Mitchell Dijks
Riechedly Bazoer
Davy Klaassen (C)
Nemanja Gudelj (Ser)
Lasse Schöne (Den)
Anwar El Ghazi
Amin Younes (Dui)
Kenneth Vermeer
Rick Karsdorp
Sven van Beek
Terence Kongolo
Eric Botteghin
Karim El Ahmadi
Tonny Vilhena
Renato Tapia
Jens Toornstra
Dirk Kuyt
Bilal Başaçikoğlu

Wisselspelers

Ricardo van Rhijn
Viktor Fischer (Den)
Daley Sinkgraven
Arek Milik (Pol)
Nick Viergever
Donny van de Beek
Diederik Boer
Pär Hansson
Jan-Arie van der Heijden
Miquel Nelom
Bart Nieuwkoop
Marko Vejinovic
Eljero Elia
Michiel Kramer

Wissels

Nick ViergeverJairo Riedewald(11)
Viktor Fischer Amin Younes (76)
Donny van de Beek Riechedly Bazoer (81)
Eljero EliaJens Toornstra (69)
Michiel KramerRenato Tapia (71)

Gele Kaarten

Lasse Schöne (3)
Riechedly Bazoer (47)
Bilal Başaçikoğlu (62)
Kenneth Vermeer (67)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Amin Younes(21)
Riechedly Bazoer (65)
 Jens Toornstra (13)

Wedstrijdverslag

   

Feyenoord is er niet in geslaagd de bekeroverwinning op Roda JC een goed vervolg te geven. Op bezoek bij Ajax verloor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst met 2-1. Amin Younes en Riechedly Bazoer maakten de vroege openingsgoal van Jens Toornstra ongedaan, waardoor Feyenoord de derde plek op de ranglijst kwijtraakte.

Het winnende zondagsschot van Bazoer verdween na 65 minuten in de kruising achter de kansloze Vermeer. Die goal kwam niet helemaal uit de lucht vallen, want in de eerste fase na rust had Feyenoord minder grip op de wedstrijd dan in de eerste 45 minuten. In de eerste helft kregen de Rotterdammers de meeste kansen op een goal, maar werd toch met een 1-1 ruststand de kleedkamer opgezocht.

Beide ploegen leverden vanaf het begin veel strijd, wat de eerste helft tot de meest levendige maakte van de drie Klassiekers die dit seizoen werden gespeeld. Feyenoord deed dat vanuit een 4-2-3-1-formatie, met Dirk Kuyt als diepe spits en Toornstra, Bilal Basaçikoglu en Tonny Vilhena als diepgaande middenvelders. Zij werden in de rug gesteund door een viermansverdediging en de middenvelders Karim El Ahamdi en Renato Tapia, die zijn debuut maakte voor Feyenoord.

Bij balbezit van Ajax speelde de ploeg van Van Bronckhorst gegroepeerd en compact, terwijl in de aanval een belangrijke rol was weggelegd voor de diepe middenvelders. Die tactische vondst van de trainer pakte goed uit, want de vier voorste Feyenoorders waren allen betrokken bij de openingstreffer. Via Basaçikoglu, Kuyt en Vilhena kwam de bal uiteindelijk bij Toornstra, die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de dertiende minuut met links in de verre hoek schoot.

De snelle gelijkmaker van de thuisploeg – Amin Younes kapte op de achterlijn Toornstra en Eric Botteghin uit en schoot via de binnenkant van de paal raak – was een tegenvaller voor Feyenoord, maar de ploeg liet zich niet van de wijs brengen. Het bewijs daarvoor vormden de kansen voor Van Beek, die bij twee corners dicht bij een goal was, en Vilhena, die twee keer zijn meerdere moest erkennen in Jasper Cillessen. Ook Vermeer onderscheidde zich, door na een te korte terugspeelbal van Eric Botteghin op uitstekende wijze Anwar El Ghazi van scoren af te houden.

Na 68 minuten leek de doelman dat opnieuw te doen toen Davy Klaassen voor hem opdook, maar de Ajax-aanvoerder tikte de bal net voor hem weg, waardoor Vermeer niet de bal maar Klaassen raakte. Tot zijn opluchting zag de goalie dat Nemanja Gudelj de strafschop hoog over schoot, waardoor Feyenoord in leven bleef. Met Eljero Elia en Michiel Kramer voor Toornstra en Tapia gingen de Rotterdammers in de laatste twintig minuten op jacht naar de gelijkmaker. Kramer kreeg de grootste kans, maar kopte tien minuten voor tijd in de handen van Cillessen, waardoor Feyenoord voor de zesde keer op rij een competitiewedstrijd zonder punten eindigde.

Man of the Match Top 10

Naam Gemiddelde Aantal Stemmen
Eric Botteghin 8.3 12x
Kenneth Vermeer 8.1 12x
Terence Kongolo 7.3 12x
Renato Tapia 7.1 12x
Dirk Kuyt 6.9 12x
Sven van Beek 6.8 12x
Jens Toornstra 6.5 12x
Bilal Başaçikoğlu 6.4 12x
Karim El Ahmadi 6 12x
Rick Karsdorp 5.6 12x


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1