maandag 20 januari 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
28
Feb ’16

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: Stadion Galgenwaard

  18.512 toeschouwers.

FC Utrecht

1

2

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Pol van Boekel

Basisopstelling

Robbin Ruiter
Mark van der Maarel (C)
Ramon Leeuwin
Timo Letschert
Chris Kum
Bart Ramselaar
Rico Strieder (Dui)
Nacer Barazite
Yassin Ayoub
Sébastien Haller (Fra)
Patrick Joosten
Kenneth Vermeer
Rick Karsdorp
Sven van Beek
Terence Kongolo
Eric Botteghin
Marko Vejinovic
Karim El Ahmadi
Tonny Vilhena
Dirk Kuyt
Eljero Elia
Michiel Kramer

Wisselspelers

Willem Janssen
Ruud Boymans
Andreas Ludwig (Dui)
Filip Bednarek (Pol)
Ruben Ligeon
Sofyan Amrabat (Mar)
Giovanni Troupée
Pär Hansson
Jan-Arie van der Heijden
Miquel Nelom
Renato Tapia
Jens Toornstra
Bilal Başaçikoğlu
Anass Achahbar

Wissels

Ruud Boymans Nacer Barazite (52)
Andreas Ludwig Chris Kum (68)
Willem Janssen Patrick Joosten (84)
Jens ToornstraMarko Vejinovic (73)

Gele Kaarten

Mark van der Maarel (77)
Terence Kongolo (81)
Karim El Ahmadi (90)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Sébastien Haller (4)
 Tonny Vilhena (19)
 Dirk Kuyt (44)

Wedstrijdverslag

         

Met dank aan een enorme vechtlust weet Feyenoord eindelijk weer wat winnen is. ploeg van Giovanni van Bronckhorst wist door doelpunten van Tonny Vilhena en Dirk Kuyt de altijd lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 1-2 te winnen, waardoor de ploeg goede zaken doet in de jacht op de derde plaats. Met de eerste competitiezege sinds 6 december tankte Feyenoord bovendien het broodnodige vertrouwen in aanloop naar de halve finale van het bekertoernooi die aanstaande donderdag op het programma staat.

Er waren nog geen vier minuten gespeeld in Utrecht toen Sebastien Haller op het randje van buitenspel ontsnapte aan de defensie van Feyenoord en de bal  vrij in de verre hoek schoof. De tegengoal was niets minder dan een mokerslag voor Feyenoord.

Het broze vertrouwen van Feyenoord, dat al negen competitiewedstrijden op rij niet had gewonnen, liep daarmee een nieuwe deuk op. De ploeg gaf in Stadion Galgenwaard het startschot voor ‘de week van de waarheid’, zo gaf trainer Van Bronckhorst kort voor de aftrap te kennen, en daarin leek de vroege tegentreffer een voorbode voor meer tegenslag.

Knap was daarom de wijze waarop het elftal tot aan de rust de rug rechtte en uitstraalde: tot hier en niet verder. Aan de bal was Feyenoord weliswaar bijna net zo onrustig als de thuisploeg, maar Feyenoord trok met name dankzij een forse dosis vechtlust het initiatief naar zich toe.

Symbolisch in dat opzicht was de wijze waarop de gelijkmaker na twintig minuten spelen tot stand kwam. Karim El Ahmadi verstoorde toen de opbouw van FC Utrecht dusdanig dat hij Michiel Kramer de diepte in kon sturen. De spits legde de bal op het juiste moment breed om de meegelopen Tonny Vilhena een niet te missen kans te bieden.

Op slag van rust was diezelfde Vilhena aangever in plaats van afmaker. De middenvelder koos opnieuw op het juiste moment de diepte, achterhaalde een listige dieptepass van Eljero Elia en bereikte tot slot Dirk Kuyt die bij de tweede paal binnen tikte.

Het doelpunt had nauwelijks op een beter moment kunnen vallen voor Feyenoord. De voorsprong was een morele opsteker voor de tweede helft, waarin FC Utrecht aandrong voor de gelijkmaker, maar stuitte op een keihard werkend Feyenoord dat de ruimtes klein hield. Grote kansen bleven daardoor uit voor de thuisploeg, die ondertussen aan de andere kant van het veld goed weg kwam bij kopballen van Kuyt (over) en Kramer (afgekeurd doelpunt). In de slotfase wist Feyenoord een drie tegen één situatie bovendien niet uit te buiten, maar die fout bleef zonder gevolgen.

Omdat Sven van Beek in blessuretijd nog een bal van zijn eigen doellijn redde, hield Feyenoord knap stand in Stadion Galgenwaard en werd na PSV tweede ploeg die dit seizoen met drie punten uit Utrecht vertrekt. Het elftal beleefde bovendien een uitstekend begin van ‘de week van de waarheid’, waarin aanstaande donderdag de thuiswedstrijd tegen AZ wacht in de halve finale van het bekertoernooi.
 

Man of the Match Top 10

Naam Gemiddelde Aantal Stemmen
Michiel Kramer 8.3 12x
Eric Botteghin 7.6 12x
Terence Kongolo 7.5 11x
Dirk Kuyt 7.2 12x
Sven van Beek 7.1 12x
Kenneth Vermeer 7 13x
Eljero Elia 7 12x
Jens Toornstra 6.8 12x
Karim El Ahmadi 6.6 12x
Tonny Vilhena 6.5 12x


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1