vrijdag 24 januari 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zat
02
Apr ’16

20:45 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip

  46.500 toeschouwers.

Feyenoord

3

0

Excelsior

 
Scheidsrechter: Richard Liesveld

Basisopstelling

Tom Muyters (Bel)
Khalid Karami
Sander Fischer (C)
Jurgen Mattheij
Bas Kuipers
Luigi Bruins
Rick Kruys
Adil Auassar
Daryl van Mieghem
Tom van Weert
Stanley Elbers

Wisselspelers

Jeff Stans
Brandley Kuwas
Kevin Vermeulen
Henrico Drost
Daan Bovenberg
Michiel Hemmen
Mike Havekotte

Wissels

Henrico Drost Rick Kruys (46)
Jeff Stans Luigi Bruins (57)
Brandley Kuwas Daryl van Mieghem (71)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

 Dirk Kuyt (21)
 Eljero Elia (33)
 Dirk Kuyt (59)
Geen

Wedstrijdverslag

       

Feyenoord heeft zaterdagavond optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van de concurrenten AZ, FC Utrecht en Heracles Almelo. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst had geen kind aan stadgenoot Excelsior en won eenvoudig met 3-0. Dirk Kuyt scoorde twee keer, Eljero Elia nam de andere treffer voor zijn rekening. Dankzij de vijfde competitieoverwinning op rij staat Feyenoord steviger op de derde plaats; het verschil met nummer vier AZ is nu vijf punten.

De zorgeloze overwinning was precies waar Feyenoord naar snakte. Tijdens de afgelopen thuisduels met twee andere degradatiekandidaten, SC Cambuur en De Graafschap, slaagde de thuisploeg er pas in het laatste kwartier in om definitief afstand te nemen. Zaterdagavond was het duel na 33 minuten al gespeeld, toen Elia er 2-0 van maakte. De linksbuiten had na vijf minuten al een opgelegde kans gemist (hij raakte de paal na een verkeerde terugspeelbal van Luigi Bruins), maar schoot na ruim een half uur wel raak op aangeven van Jens Toornstra. Hij had de bal ontvangen via Kuyt, die goed doorjaagde op Excelsior-verdediger Jurgen Mattheij en de bal veroverde.

De Feyenoord-aanvoerder – terug in het team nadat hij tegen De Graafschap geschorst was – had zijn ploeg na 21 minuten al op voorsprong gezet, door op fraaie wijze een corner van Toornstra bij de eerste paal binnen te koppen. Een kwartier na rust wisten die twee elkaar opnieuw te vinden, toen Kuyt bij de tweede paal een schot van Toornstra tot doelpunt promoveerde en daarmee voor zijn achttiende competitietreffer van het seizoen tekende. Feyenoords derde treffer had overigens al voor rust kunnen vallen, maar Michiel Kramer en Tonny Vilhena vonden bij hun pogingen Excelsior-doelman Tom Muyters op hun weg.

Het publiek ging er na het derde doelpunt van de avond eens goed voor zitten. Excelsior leek rijp voor de slacht en Feyenoord leek een poging te kunnen doen om de grootste overwinning van het seizoen (5-0 tegen FC Twente) te benaderen. Daar kwam het echter niet van, mede doordat Kramer weinig gelukkig was in de afronding, invaller Bilal Basaçikoglu een fraai schot gekeerd zag worden door Muyters en Miquel Nelom in blessuretijd in kansrijke positie voorlangs schoot.

Dat Feyenoord de voorsprong niet verder uitbouwde, was wellicht het enige dat Van Bronckhorst zijn ploeg kon verwijten. Verder zal de trainer tevreden terugkijken op het duel. Zijn ploeg behaalde eindelijk weer eens een probleemloze overwinning, waardoor het de derde plaats in Eredivisie nog steviger in handen kreeg. Daarnaast kon Van Bronckhorst zijn ervaren steunpilaren Karim El Ahmadi en Kuyt in de slotfase rust geven en Marko Vejinovic en Anass Achahbar juist weer eens speelminuten gunnen in de competitie.
 

Man of the Match Top 10

Naam Gemiddelde Aantal Stemmen
Dirk Kuyt 7.2 14x
Tonny Vilhena 7.1 13x
Jens Toornstra 7.1 13x
Sven van Beek 6.5 13x
Karim El Ahmadi 6.3 13x
Kenneth Vermeer 6.3 14x
Rick Karsdorp 6.2 13x
Bilal Başaçikoğlu 6.2 13x
Anass Achahbar 6 13x
Eric Botteghin 5.9 13x


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1