maandag 20 januari 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Don
24
Sep ’15

20:45 uur

KNVB Beker
2e ronde wedstrijd

Stadion: De Kuip

  47.500 toeschouwers.

Feyenoord

3

0

PEC Zwolle

 
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Basisopstelling

Mickey van der Hart
Bram van Polen
Dirk Marcellis
Thomas Lam (Fin)
Bart van Hintum
Sheraldo Becker
Rick Dekker
Wouter Marinus
Ouasim Bouy
Queensy Menig
Lars Veldwijk

Wisselspelers

Trent Sainsbury (Aus)
Stef Nijland
Wout Brama
Kingsley Ehizibue
Abdel Malek ElHasnaoui
Boban Lazic

Wissels

Stef Nijland Wouter Marinus (63)
Abdel Malek El Hasnaoui Lars Veldwijk (74)
Wout Brama Ouasim Bouy (75)

Gele Kaarten

Geen
Ouasim Bouy(27)
Bram van Polen(29)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

 Dirk Marcellis (ed) (19)
 Dirk Kuyt (60)
 Dirk Kuyt (69)
Geen

Wedstrijdverslag

      

Feyenoord heeft donderdagavond tijdens het eerste deel van het tweeluik tegen PEC Zwolle een uitstekende indruk achter gelaten. De ploeg van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst liet er geen misverstand over bestaan wie er de baas is in De Kuip en stuurde de Zwollenaren met een duidelijke 3-0 nederlaag naar huis. Simon Gustafson maakte zijn officiële debuut, aanvoerder Dirk Kuyt tekende voor twee treffers tijdens het duel in de tweede ronde van de KNVB beker.

Feyenoord kwam de eerste helft prima voor de dag in De Kuip. De Rotterdammers waren alert over het hele veld en zochten steevast de aanval. PEC kwam eigenlijk alleen na een kwartier spelen even onder de druk van de thuisploeg uit, maar uitgerekend in die fase sloeg Feyenoord toe.

Michiel Kramer had PEC-doelman Mickey van der Hart al een keer met een kopbal op de proef gesteld, toen de aanvalsleider op aangeven van Karim El Ahmadi bij de eerste paal zijn hoofd nogmaals achter de bal plaatste. Van der Hart was geklopt, toen de bal hem via het lijf van PEC-verdediger Dirk Marcellis passeerde.

De openingstreffer sterkte Feyenoord, dat via Kramer, Marko Vejinovic (vrije trap) en zeker ook Eljero Elia gevaarlijk bleef. Kuyt was op slag van rust nog het dichtst bij Feyenoords tweede treffer, maar de aanvoerder zag zijn kopbal op de kruising eindigen. Arbiter Nijhuis floot vervolgens voor het einde van de eerste helft, waarin Kenneth Vermeer de twee keer dat hij handelend moest optreden PEC van scoren afhield.

Het was een kwestie van tijd dat de score verder op zou lopen, want ook in de tweede helft was Feyenoord heer en meester in De Kuip. Het was Feyenoords aanvoerder die het overwicht uiteindelijk uitdrukte in doelpunten, door tot twee keer van dichtbij binnen te schieten.

Eerst werd Kuyt na een uur spelen bediend door Kramer, die een te zachte terugspeelbal van de door Elia opgejaagde Van Polen voor de voeten van Van der Hart oppikte en panklaar neerlegde. Nog geen tien minuten later – Kuyt had op dat moment al een tweede keer op de lat gekopt – tikte de aanvoerder de 3-0 binnen, na een door Van der Hart gekeerd schot van wederom Kramer.

Met Feyenoords derde treffer was het duel in de tweede ronde van de KNVB beker definitief beslist, waarna Elia, Kramer en de prima debuterende Gustafson onder luid applaus naar de kant werden gehaald.

Man of the Match Top 10

Naam Gemiddelde Aantal Stemmen
Rick Karsdorp 8.9 10x
Michiel Kramer 8.5 10x
Dirk Kuyt 8.3 10x
Sven van Beek 7.8 10x
Simon Gustafson 7.2 11x
Kenneth Vermeer 7 10x
Terence Kongolo 7 9x
Karim El Ahmadi 7 9x
Eljero Elia 6.2 9x
Marko Vejinovic 5.9 9x


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1