maandag 20 januari 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Don
24
Mrt ’16

20:00 uur

Vriendschappelijke wedstrijd

Stadion: De Kuip

  45.000 toeschouwers.

Feyenoord

2

0

Sparta

 
Scheidsrechter: Pol van Boekel

Basisopstelling

Wisselspelers

Wissels

Geen
Geen

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
Geen

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft de ‘Benefietwedstrijd voor het leven’ donderdagavond met 2-0 gewonnen van Sparta Rotterdam. Die overwinning was echter het minst belangrijke onderdeel van een bijzondere voetbalavond in de zo goed als volle Kuip. Veel belangrijker was dat de opbrengst van het duel naar de Hartstichting gaat en dat er op indrukwekkende wijze werd stilgestaan bij het overlijden van Johan Cruijff.

Feyenoord verslaat Sparta op bijzondere voetbalavond

Het eerbetoon aan de grootste voetballer aller tijden, die donderdag op 68-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van longkanker, vond plaats na veertien minuten. Scheidsrechter Pol van Boekel legde op dat moment het spel stil, waarna spelers en supporters door middel van een applaus hun respect toonden voor de man die in het seizoen 1983-1984 voor Feyenoord speelde en met de club de landstitel en de KNVB beker won.

Het overlijden van Cruijff wierp een schaduw over de wedstrijd, die volledig in het teken van de Hartstichting stond. Diverse activiteiten die gepland stonden, werden aangepast of geschrapt. Wel speelden beide teams met het logo van de Hartstichting op het shirt. Deze unieke shirts worden na afloop van de wedstrijd geveild, waarbij de opbrengst voor de Hartstichting bestemd is. De stichting zal het geld gebruiken voor het bereikbaar maken van zoveel mogelijk extra AED’s, waarmee burgerhulpverleners kunnen reanimeren in het geval van een hartstilstand.

Een bijzondere avond was het op persoonlijk vlak ook voor Melvin Kingsale en Rashaan Fernandes. De spelers van Feyenoord Onder 19 verschenen aan de aftrap van de benefietwedstrijd en maakten daarmee, net als reservedoelman Pär Hansson, hun officieuze debuut voor Feyenoord 1. Hansson kreeg niet veel te doen, want Feyenoord – dat negen spelers miste vanwege internationale verplichtingen – was tegen de koploper van de Jupiler League de bovenliggende partij. Na een voorzichtige openingsfase van beide kanten kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong via Simon Gustafson, die op aangeven van Anass Achahbar de bal in het lege doel schoof.

Dirk Kuyt was op slag van rust dicht bij een tweede goal, maar raakte de buitenkant van de paal, evenals Spartaan Thomas Verhaar kort na de hervatting. Verhaar miste na ruim een uur nog een dot van een kans, nadat hij samen met Sherjill Mac-Donald op Hansson een vrije doortocht had richting Hansson. Niet veel later mocht ook jeugdspeler Nigel Robertha zijn debuut maken als invaller voor Eljero Elia. De buitenspeler stond na 83 minuten aan de basis van de 2-0, want hij werd binnen het strafschopgebied neergelegd door een van de Sparta-verdedigers. Invaller Jens Toornstra schoot de toegekende penalty onberispelijk binnen.

Zo konden de toeschouwers voor de tweede keer juichen op een bijzondere voetbalavond, die vooral herinnerd zal worden als de avond waarop op indrukwekkende wijze een eerbetoon werd gebracht aan Johan Cruijff.

Feyenoord – Sparta Rotterdam
Scoreverloop:
23’ 1-0 Gustafson
83’ 2-0 Toornstra (strafschop)

Scheidsrechter: Van Boekel

Opstellingen:
Feyenoord: Hansson; Kingsale, Botteghin, Van der Heijden, Nelom; Vejinovic, Kuyt (55’ Toornstra), Gustafson; Fernandes, Achahbar en Elia (63’ Robertha).
Sparta Rotterdam: Kortsmit; Floranus (77’ Supusepa), Dijkstra, Breuer (85’ Neral) , Dougall; Sanusi, Van Moorsel (73’ Alhaft), Klaasen (58’ Spierings); Verhaar (85’ Salhi), Bergkamp (46’ Mac-Donald) en Brogno.

 


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1