woensdag 30 september 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
18
Aug ’02

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip, Rotterdam

  40.000 toeschouwers.

Feyenoord

2

0

NEC

 
Scheidsrechter: Haverkort

Basisopstelling

Gentenaar
Dennis de Nooijer
Demouge
Simr
Hersi
Govedarica
Schuurman
Zonneveld
Wisgerhof
Hesp
Wielaert

Wisselspelers

Hristov
Van Rijswijk

Wissels

Demouge Hristov (68)
Simr Van Rijswijk (83)

Gele Kaarten

Zonneveld (90)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen

Wedstrijdverslag

Bonaventure Kalou zag af en toe coach Bert van Marwijk langs de lijn, want de coach stoorde zich geregeld aan het spel van de aanvaller. Toch was het diezelfde Kalou die Feyenoord in de slotfase langs het stugge NEC loodste (2-0).

De Nijmeegse bezoekers waren naar de Kuip gekomen om Feyenoord van scoren te houden en te hopen op een counter. De spelers van coach Johan Neeskens mochten lang hopen, want tot de 79ste minuut slaagde Feyenoord er niet in om Dennis Gentenaar te passeren. Pas na een prachtige volley van Kalou moest de keeper zich gewonnen geven.

De Rotterdamse zege was verdiend. Feyenoord heerste, had veel balbezit, en ook al speelde de ploeg van Van Marwijk in een laag tempo, toch slaagde ze erin kansen te cre?ren. Scoren lukte niet, al hadden Christian Gyan en Anthony Lurling goede kansen.

Naarmate het duel vorderde, nam het gevaar van Feyenoord af, leek NEC met een punt de Kuip te kunnen verlaten, het Rotterdamse publiek teleurgesteld achterlatend. NEC had zelfs een flink aantal mogelijkheden om zelf te scoren.

Zo ver kwam het niet. De voor de geblesseerde Lurling ingevallen Robin van Persie, zorgde met een van zijn eerste acties direct voor het hoogtepunt van de dag: zijn voorzet belandde bij Kalou, die ineens uithaalde en Gentenaar kansloos liet. Drie minuten na de treffer bleek Kalou weer gevaarlijk, en stelde met een tikkie breed Brett Emerton in staat de 2-0 binnen te schieten. De Australi?r faalde niet.

Pierre van Hooijdonk was niet tevreden met de zege: ‘Wij willen met leuk en attractief voetbal winnen, maar dan moeten we wel de openingen vinden.’ Verliezer Dennis de Nooijer leek meer tevreden te zijn, ondanks de nederlaag. ‘Maar als we zelf de kansen die we krijgen niet benutten, dan weet je dat Feyenoord in het slot scoort.’


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1