maandag 6 april 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Din
10
Sep ’02

20:00 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip, Rotterdam

  43.100 toeschouwers.

Feyenoord

4

1

Excelsior

 
Scheidsrechter: Roelof Luinge

Basisopstelling

Zbigniew Malkowski
Danny Buys
Steve Olfers
Michel Breuer
Patrick Mtiliga
Gill Swerts
Brett Holman
Said Boutahar
Leo Koswal
Cecilio Lopes
Brian Pinas

Wisselspelers

Shelton Martis
Michel Fernandes Bastos
Mounir El Hamdaoui

Wissels

Danny Buys Shelton Martis (54)
Patrick Mtiliga Michel Fernandes Bastos (80)
Brett Holman Mounir El Hamdaoui (72)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft vanavond met 4-1 gewonnen van Excelsior. Debutanten Sebasti?n Pardo en Mariano Bombarda namen elk een treffer voor de club van Zuid op hun rekening, nadat Pierre van Hooijdonk Feyenoord uit een penalty en een vrije trap op een 2-0 voorsprong had gezet.

In de elfde minuut gaf Luinge een strafschop aan Feyenoord wegens hands. Van Hooijdonk benutte de kans eenvoudig. Twee minuten later zette hij Feyenoord op een 2-0 voorsprong. Buffel werd door Buys onderuitgetrokken en Malkowski wist Van Hooijdonks vrije trap nog te raken, maar niet te stoppen. De onlangs naar Excelsior teruggekeerde Brian Pinas bracht de Kralingers weer terug in de wedstrijd, nadat Edwin Zoetebier een schot van Brett Holman had geblokkeerd.

Na rust plaatste Patrick Paauwe een lange hoge voorzet op Thomas Buffel aan de linkerflank. Danny Buys ving hem op, beiden gingen neer, maar alleen de Belg krabbelde weer op. Luinge wuifde dat er moest worden doorgespeeld en uit de voorzet scoorde Sebasti?n Pardo zijn eerste treffer in het hoogste Feyenoord-elftal. Twintig minuten voor tijd mocht ook Mariano Bombarda invallen. In blessuretijd bepaalde hij de eindstand op 4-1.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1